woensdag 27 juli 2016

Waar jij jouw föhn allemaal nog meer voor kan gebruiken....


Te veel  föhnen  is niet als te best voor je haren, Het droogt dan behoorlijk uit. Vandaar dat ik een tijdje terug besloot dat mijn haarföhn op de nominatie voor een enkele reis naar de kliko stond. Toch was er iets wat mij ervan weerhield om deze direct al weg te mikken. Of het nu Hollandse zuinigheid was om een nog goed werkend apparaat weg te mikken of iets anders, Ik had geen idee...De volgende extra handigheidjes die je uit kon voeren met een  föhn.deden mij toch van mening veranderen..


Nagels drogen na het lakken.
Natuurlijk is dit wel een beetje een inkoppertje, je nagels drogen met de föhn. Natuurlijk niet te dicht bij je vingers, als je warme lucht gebruikt.

Vriezer ontdooien,
Handig, zeker in de winter, als je je bevroren spullen even buiten in de kou  kunt bewaren.Wel moet je natuurlijk oppassen dat de föhn niet nat word, ander loop je het risico op een soort Punkkapsel.

Beslagen spiegel 
Lastig is de spiegel, als deze beslaat na het douchen? Je haren föhnen en je make up doen voor een beslagen spiegel lukt echt niet… Zet de warme föhn op de spiegel en laat de warme lucht zijn werk doen.

Kreukels.
Dat is balen als je een paar kreukeltjes in je kleding hebt, net voor je de deur uit wilt gaan. maak het stukje gekreukelde stof een beetje vochtig en gebruik op een afstandje de laagste stand van je föhn. Natuurlijk niet al te dicht bij de stof houdenKrappe schoenen, 
Als je schoenen net wat te krap zitten bij het aantrekken, helpt het als je even de föhn er boven houdt. De warme lucht van je föhn zorgt er voor dat het materiaal van de schoen wat soepeler word, waardoor je de schoenen makkelijker aan je voeten kunt trekken.

Kaarsvet
Kaarsvet op meubels of je kleding kun je makkelijker verwijderen  met de warmste stand van de föhn. Kaarsvet wordt  vloeibaar door de warmte van je föhn, en  je kunt het makkelijk met een tissue eraf deppen

Harsstripjes opwarmen 
Als jij van harsstrips gebruikt die je zelf warm moet maken door te wrijven met je handen, dan is een föhn zeker een uitkomst voor jou! Doe de strips op je benen  en zet de warme föhn er eventjes ( lees: een paar seconden) op. De wax wordt dan warm en ze zeggen dat er meer haartjes blijven zitten aan de harsstrip en er zal minder wax op je been achterblijven.Geen idee of dit daadwerkelijk zo is, want ik ben een van die "lucky birds"die weinig haren op haar benen heeft en spreek hier dus niet over uit eigen ervaring.

Stickers
Irritatie nummer 1 bij de meeste mensen, die ellendige stickerresten op product. Er blijft altijd nog wel een stukje achter. Om nog meer  irritaties, dan alleen het eraf pulken te voorkomen, gebruik je een föhn om de sticker te verwarmen. Zo kun je de resten makkelijker verwijderen. Dit werkt ook prima met pleisters.

Weet jij nog meer handigheidjes voor dit multifunctionele apparaat?5 opmerkingen:

 1. Leuk artikel :) ik heb hem voor je gedeeld op Twitter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zitten leuke en goede tips tussen! Ik föhn mijn haar niet altijd, maar ik zou hem niet zo weg doen hoor. Het is soms gewoon te makkelijk hem even te gebruiken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke tips! Er zitten er paar tussen die ik ken maar zoals van die schoenen dat wist ik niet :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo heb ik nog nooit naar mijn föhn gekeken! Handig lijstje, weer wat geleerd! Ik houd een leuke workshop winactie op mijn blog, misschien ook wat voor u?

  BeantwoordenVerwijderen