zondag 31 juli 2016

Door deze 6 supersimpele slaapkamerhacks ga je slapen als een marmotje.


De laatste tijd heb ik best slecht geslapen. Mijn slaap duurde vaak veel te kort. Het duurde soms lang voor ik in slaap viel of had ik de pech dat ik ineens zomaar midden in de nacht wakker werd. Nee de laatste tijd lag ik vaak helemaal niet lekker in mijn mandje. Natuurlijk is stress daarin een grote boosdoener, maar eigenlijk ook weer niet altijd. Soms zijn er wel een aantal factoren die je op weg naar een diep dromenland kunnen helpen en dan ligt te ronken als een klein marmotje. Omdat ik toch wel een aantal dingen probeer voordat ik bij de huisarts ga zitten emmeren over mijn slaapprobleem besloot ik op zoek te gaan naar tips op het internet. Ik kwam de volgende tips om te knorren als een marmotje tegen.
Lees je eventjes mee?
Zet een plantje neer.
Een plant geeft zuurstof af en hierdoor krijg jij ook meer zuurstof in je slaapkamertje. Hmmm dat is toch wel een probleem voor mij..Ik houd meestal nog geen kunstplant in leven. Cactussen dan maar?Slaap niet met je telefoon onder je kussen.
Bellen in bed is niet denk ik niet echt prettig, laat staan wakker gebeld worden, voor een of ander onzin verhaal..Deruit met die telefoon in bed dus. Dat moet echt te doen zijn voor mij...

Houd je slaapkamer zo leeg mogelijk.
Je zou denken, ja maar ik slaap toch?, Klopt maar voor dat je slaapt is het wel heel onrustig om te zien allemaal...geen tierelantijnen en extra onnodige toeters en bellen geen echt meer rust voor het slapen gaan. Misschien moet ik mijzelf dan toch ook eens goed oriënteren op slaapkamers?

Geen tv in je slaapkamer kijken..
Door alle felle lichten en extra indrukken die je krijgt als je naar de tv kijkt, krijgen je hersenen te veel indrukken te verwerken en dut veroorzaakt vaak toch wel onbewust wat onrust voor je gaat slapen..En ik hoeft ook eventueel niet meer de tv s'nachts uit te zetten, als ik in slaap voor de tv bent gevallen omdat ik toch nooit de aftiteling van het programma haalt.


Gebruik rustige en effen tinten in de aankleding van je slaapkamer.
De felle kleuren en printjes geven ook je ogen en hersenen meer onrust..Je kunt hierbij denken aan pastel, aarde en groentinten. Eerlijk gezegd moet ik toch wel een beetje wennen aan het idee voor deze tinten in de slaapkamer..

En dan de laatste
Vraag of iemand je een klein tikje met een houten hamer wil geven als je in bed ligt
.Gegarandeerd succes...Je word voorlopig even niet meer wakker.
Ik betwijfel eerlijk gezegd wel of het medisch gezien de allerbeste tip is, maar alla...Het is zeker wel de effectiefste

Natuurlijk ga ik de meeste tips wel proberen. Tenslotte vinden "Smurfje" en ik het echt niet heel erg grappig meer om minder fijn te slapen..

Hebben jullie nog tips?9 opmerkingen:

 1. Leuk artikel! Ik slaap gelukkig vrij makkelijk de laatste tijd. Vroeger lag ik wel eens uren wakker. Niet op je telefoon kijken in bed helpt goed én wij hebben inderdaad expres geen TV in de slaapkamer, terwijl die mogelijkheid er wel was. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, die houten hamer lijkt me een sublieme tip ;) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb tv in mijn kamer, hihi ik kan daar toch echt niet zonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HAHAHAHAHAHAHAH die laatste tip vind ik toch wel de beste. Fijn dat je weer terug bent <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk artikel! Gelukkig slaap ik bijna iedere nacht erg goed :), er mag een bom ontploffen naast mijn bed dan word ik nog niet wakker!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk artikel, ik vind plantjes altijd erg leuk op de slaapkamer! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Plantjes zijn met mijn poezemeisje onhaalbaar! Maar telefoon aan de kant en geen tv is zeker wel een plus om lekker te slapen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik slaap al als ik mijn kussen zie of voel, aan mij heb je dus niks :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben dol op de eerste foto. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen