donderdag 16 juli 2015

My thougts about : Dr.G & Cyberchondrie ....

Regelmatig schrijf ik mijn gedachten over bepaalde zaken op. Dit doe ik al jaren met erg veel plezier. De onderwerpen kunnen soms confronterend zijn voor mensen.. Het is in elk geval nooit mijn bedoeling om opzettelijk  iemand te kwetsen of pijn te doen met mijn persoonlijke gedachten gang...
                                                                   _-_-_-_-_-_Er zijn van die woorden die best nieuw zijn, maar waarvan ik eigenlijk direct als ik ze voor het eerst hoor, weet wat ze inhouden...Cyberchondrie is er bijvoorbeeld zo eentje. de combinatie van Cyber en hypochonder maakt het heel makkelijk om de conclusie te trekken wat Cyberchondrie is...


Hypochondrie is vaak een psychische aandoening, waarvan de klachten niet bewust of doelbewust nagebootste worden...Ze geloven het echt en de patiemnt ervaart reële lichamelijke klachten die niet ingebeeld zijn...Deze klachten verlichamelijken vaak emotionele klachten..

Aanstelleritus directus is natuurlijk een heel ander geval, dit zijn vaak ingebeelde ziektes of ingebeelde pijnen met het doel om ergens onder uit te komen..Spontane genezing vind vaak plaats binnen een half uur nadat de school begonnen is, of de vervelende afspraak afgezegd is...Tja, ik denk dat we er allemaal wel eens gebruik van maken of gemaakt hebben.Cyberchondrie, Tja, waarschijnlijk heb jij net als ik,  best wel eens op het internet opgezocht wat die nare hoest kan zijn of die onwijze rugpijn... Daar is niet zo heel veel mis mee, als je je zinnige verstand maar blijft gebruiken. Je zinnige verstand gebruiken is niet bij je symptomen een ziekte beeld zoeken op het internet en vervolgens in de wachtkamer van de huisarts gaan zitten met een groot aantal internet printjes om aan hem te vertellen wat je volgens jouw zelf mankeert en hoe hij het dient te gaan behandelen..

Je zinnige verstand gebruiken is, naar de dokter gaan als het echt niet goed voelt. Tenslotte heeft die niet voor niets al die jaren in de schoolbakjes gezeten....Studiefinanciering is echt al jaren geen verkapte  aanwezigheidspremie meer! Hij is de echte deskundige.... Dr Google is handig om een consultje bij af te leggen nadat je de dokter hebt bezocht, en er een diagnose gesteld is door hem of haar...En je toch nog wat eenvoudige, realistische vragen hebt over bv de medicijnen die je hebt gekregen ..Dan is Dr.G. handig....
Dr G. is voor je bij de dokter geweest bent helemaal niet zo best voor je gezondheid...Want geloof mij nadat je op consult bent geweest bij dr G met al je pijntjes en klachten, dan ben zwaar en ernstig ziek en doe je die nacht echt geen oog meer dicht....

Tjonge, eigenlijk denk ik dat Dr G , ons allemaal eigenlijk ook nog best veel kost binnen de zorg...daar word je toch gewoon ziek van!

Gebruik jij Dr. G wel eens?10 opmerkingen:

 1. Ik ken ze, de hypogonders. Van zo iemand word je niet vrolijk, ze zuigen je mee. En er iets van zeggen is hetzelfde als een slaapwandelaar wakker maken... Foute boel.
  Ik kijk ook wel eens op Google, maar dan meer in de zin van heb ik eigenlijk wel iets? Ben juist tegenovergestelde. Zo liep ik een jaar rond met gescheurde schouderspier/aanhechting.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, ik google ziektes en dergelijke nooit, volgens mij krijg je daar alleen maar ziektes van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee ik Google nooit ziektes op, als ik ziek ben ga ik gewoon naar mijn huisarts omdat ik het meer vertrouw en tenslotte hij heeft mijn medisch dossier en dat heeft Google niet ;)
  X fijn artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik check af en toe op google voor bepaalde ziektes of aandoeningen... maar meestal ga ik naar de huisarts :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Speel zelf doktertje en heb er minder naast gezeten dan de dokters zelf haha. Met mijn achtergrond ben ik blij dat ik niet op internet hoef te vertrouwen want alles te lezen maakt je nog ziek!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik doe het nooit, want dan ga ik me alleen maar meer stressen, mijn zus doet het wel altijd haha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeps, ik ben echt iemand die zodra ik of iemand die ik ken ergens last van heeft, gaat Googlen naar wat het is en hoe je ervan afkomt :P Meestal heb ik dan al wel een idee van wat het is, maar wil ik nog even bevestiging zoeken. Van de dokters ben ik niet meer zo door de ervaringen die ik daarmee heb, dus zelf ga ik er niet zo graag meer heen. Als iemand die ik ken iets heeft ben ik trouwens wel zo'n iemand die er op staat dat diegene naar de dokter gaat, desnoods ga ik zelf nog mee ook (dat heb ik ook echt eens gedaan met een vriendin die hard op haar hoofd was gevallen en toen helemaal duizelig/misselijk en wazig voor de ogen werd).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zoek nooit symptomen op, want meestal kom je uit op van die rare dingen en ga je je onnodig zorgen maken! Meestal wacht ik nog een dag als ik klachten heb, en als het te erg wordt breng ik toch een bezoekje aan de dokter. Hij is inderdaad de echte deskundige, en niet Dr. Google. Helemaal gelijk in!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. soms ga ik symptomen googlen, maar wordt daar eigenlijk niet gelukkig van ;) uiteindelijk doet een bezoekje aan de dokter 'meer goed' dan jezelf dood verklaren op google xx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Euhm ja ik doe t wel. Om even te checken. Maar ik Google dan wat ik soms tegen dingen kan doen zoals vitamine d tekort met wat ik het kan aanvullen qua eten en of andere dingen.

  BeantwoordenVerwijderen