woensdag 11 februari 2015

Catrice absolute nude palette ..


Eigenlijk denk ik dat iedereen het wel heeft, van die producten die je constant voor bij blijft lopen in de winkels.Als echte liefhebster van fellere make up, heb ik het ook, kleuren waarvan ik denk ...Nouhhh, die vind ik best wel een beetje,... Tja hoe moet ik het noemen, zonder iemand voor zijn hoofd te stoten euhhh...Ja, eigenlijk weet ik dat niet! 


Een behoorlijke tijd terug won ik op het blog van Shannon een beauty pakket en daarin zat ook een Catrice;  Absolute Nude palette. Een palette wat volgens een groot aantal bloggers erg geschikt is voor een dagelijkse look...Het palette ligt al een tijdje in de schappen, en is dus niet echt nieuw. Alleen voor mij dus wel. Het palette verdween in mijn "nog te reviewen" doos en kwam er een tijdje terug op een onwijs koude zondag weer uit.

De verpakking van dit palette spreekt mij best wel aan. Door het doorzichtige dekseltje kan je de verschillenden tinten goed zien. Ook de afgeronde hoekjes van het doosje spreken mij wel aan.


Op de onderzijde van het pallet staat naar mijn mening veel te veel tekst. De kleine lettertjes zijn vaak op verpakkingen niet goed te lezen.laat staan als het een behoorlijk lap tekst is in een andere taal dan de taal die ik het beste beheers. Wel vind ik er het pictogrammetje op wat verteld dat het na openen 12 maanden houdbaar is.het palette heeft een inhoud van 6 gram.



De kleuren zijn van links naar rechts , een  wit/licht gouden highlighter kleur, een  taupeachtige kleur met een roze ondertoon, een  licht bruine, een goudbruine, een midden bruine en een donkerbruine tint. Opvallend vind ik de geur van het palette,een beetje licht geparfumeerd en eigenlijk vind ik het wel lekker ruiken...



De tinten hebben geen namen, maar een kniesoor die daar een punt van maakt. Ook vind je in het doosje een applicator met aan de ene zijde een sponsje en aan de andere zijde een kwastje...Gelukkig is dit niet zo Onwijs klein, want dat is soms zo lastig om, dan  te gebruiken..

De swatch:


Heel eerlijk gezegd weet ik niet zo best wat er nu normaal is met dit soort tinten. Bij Nude make up zou je zeggen, het pigment hoeft niet overdonderend te zijn anders heeft het volgens mij niets meer met nude te maken...



Omdat sommige tinten heel dicht bij mij eigen huidkleur liggen besluit ik om ook maar een aantal swatches te maken op een wit vel papier. Persoonlijk vind ik de taupeachtige ( 2e van links )tint en de donkerbruine tint( helemaal rechts ) het mooiste...




Ik besloot om op mijn bewegend ooglid , de  kleur met de roze ondertoon te gebruiken. In de crease en op mijn onderste wimperrand de donkerste bruine tint en op de arcadeboog de goudbruine tint aan te brengen.
Hmmm, nee dat was het toch niet helemaal vond ik ! Zodoende deed ik op de buitenste ooghoek een klein beetje van de midden bruine kleur. Ook besloot ik in de binnenste ooghoek en het wenkbrauwbot een beetje van de lichte highlighter tint aan te brengen..Natuurlijk konden de eyeliner en de zwarte mascara niet ontbreken aan de oog look!

( Druk aan het typen en kijkend op mijn beeldscherm, deze full- face foto met de ooglook,
 gemaakt door mijn man)

Eerlijk gezegd vind ik de ooglook best wel mooi, ook al moet ik er wel aan wennen. Hij is voor mijn doen zo basic van tinten. Mooi vind ik het ook wel, deze tinten uit dit  Absolute Nude palette van Catrice. Toch draag ik er volgende keer een roze oogshaduw of een lekkere knallende kleur lipstick erbij. Dat past gewoon ietsjes beter bij wie ik ben..



Het Catrice Absolute Nude palette is nog  te koop bij Kruidvat en Trekpleister voor 4,99. het blijft voorlopig nog wel even in het assortiment.

Stap jij wel eens op het gebied van Make up uit je comfort zone? 




38 opmerkingen:

  1. Ik vind het een mooie palette voor iedere dag, maar ik hou dan ook van nude kleurtjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat deze er ook bij zat, vind het een heel fijn en mooi palette! X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Is een poosje my every day paletje geweest! Niks mis mee! Hou van dit soort kleurtjes. En ja ook ik ga steeds meer buiten my comfort zone! Leuk om te experimenteren met make-up en voor mij dan juist met kleurtjes! ;-) Xxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tuurlijk het experimenteren is juist wat het zo leuk maakt, maar ik moet zeggen dit was wel wennen voor mij, Ik draag echt haast altijd feller tinten, dus tja, dit was even wat vreemd....

      Verwijderen
  4. Ik vind het echt een heel erg mooi palette! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie look! Mooi palette ook :-) ik vind het je prachtig staan!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi palette, de kleuren staan je erg goed ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Voor die prijs vind ik het er zeker niet verkeerd uitzien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het is zeker niet verkeerd,alleen wel een beetje wennen....

      Verwijderen
  8. Vind het een prima basic palette zeker leuk om in je stash te hebben x

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je look ermee is prachtig maar het pigment is niet heel hard, wat fijn is bij nudes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het palette is inderdaad wel erg fijn om te gebruiken...

      Verwijderen
  10. Je look is prachtig :)
    Ik heb deze palette ook & gebruik hem veel te weinig omdat ik andere mooiere Nude's palette's heb ;)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik dit soort tintjes echt heel heel zelden....
      xx

      Verwijderen
  11. Denk dat je deze palette prima kunt combineren met wat meer Petra kleurtjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind dit wel mooi maar ben waarschijnlijk toch wel gewend aan kleurtjes....
      beetje vastgeroest waarschijnlijk haha!

      Verwijderen
  12. wauw mooie palette !! Natuurlijke look... :) de een heeft wat meer fellere kleuren en de andere wat minder... :) ik zelf houd het bij deze kleurtjes... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heel prettig palette voor een subtiele dagelijkse look, maar ik zou hem ook met kleurige lipstick ofzo combineren. Wel mooi warm!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De tinten zijn heel erg mooi warm en zacht, ik denk dat voor mij een fellere lipstick er beter bij staat...

      Verwijderen
  14. Ziet er zeker niet slecht uit! Ik heb de matte variant en die viel helaas een tikje tegen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ohhh, wat jammer dat die een beetje tegenviel...zonde!

      Verwijderen
  15. Wat gek dat het palette licht geparfumeerd is! Maar dat is natuurlijk altijd beter dan een chemische geur! Ik vindt de kleuren erg mooi bij je passen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi, ik ben een onwijze snuffelaar, echt overal ruik ik aan....inderdaad het is veel beter dan een chemische geur, soms ruikt cosmetica erg onaangenaam, dan denk ik....nouhhhh ik geloof niet dat ik dit erg fijn vind!

      Verwijderen
  16. Mooie palette! Ik heb een soort gelijke palletje maar dan van een ander merk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zie zo vaak nude palettes op blogs en lees die ook vaak, Maar zelf kopen? dat doe ik eigenlijk nooit! Er zijn zo veel merken waarvan ik echt dingen wil ontdekken...( heb dus nog veel te doen haha )

      Verwijderen
  17. De pigmentatie lijkt me best wel goed en ook de kleuren spreken mij aan. Ikzelf ben dol op nude-kleuren maar ik begrijp wel dat het een aanpassing moet zijn als je het meeste werkt met opvallendere kleuren. Toch vind ik de look die je hebt gemaakt erg mooi bij je! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een leuk palette! Op je hand was het inderdaad redelijk moeilijk om te zien, maar op het blad zag het er heel goed uit! Mooie look heb je ook gemaakt :) Zo'n serieuze blik hihi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vond het ook opvallend dat de tinten zo dicht bij mijn huidkleur liggen, ik ben echt niet heel bruin, vandaar dat ik het op dat blaadje deed...leek mij wel handig om te bekijken ...En dat serieuze, tja als ik bezig ben met van alles en nog wat, dan kan ik echt heel erg serieus zijn, zie ik niets en hoor ik ook niets.... .... ;-)

      Verwijderen
  19. Heel erg mooi palette! De kleuren die er inzitten vind ik allemaal prachtig. Ik probeer de laatste tijd wel wat meer uit mijn comfort zone te stappen als het om make-up gaat en dan vooral met lipstick kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat heb ik ook, al vanaf dat ik een jaar of 14 was draag ik opvallende tinten en dan zijn dit soort tinten zo wennen...Ik begrijp dat het echt wennen is om iets anders te gaan gebruiken...
      Zelf probeer ik altijd ( voor mij nog ) nieuwe kleuren te kopen in de sales, want als ik het dan toch niets vind heb ik niet zomaar veel uitgegeven enierdoor loop ik echt tegen heel leuke dingen aan....groetjes petra

      Verwijderen
  20. De kleuren staan ontzettend mooi bij je!
    Ik heb dit palette al een tijdje liggen maar nog steeds niets er mee gedaan..
    Misschien toch maar eens doen ^^

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha Nou er zit niets anders op dan het palette uit de la te pakken en lekker mee te gaan zitten make uppen...dat is natuurlijk gekheid, maar bij mij blijven dingen soms ook wel lang ongebruikt liggen hoor!

      Verwijderen
  21. Ik heb hem zelf ook, maar de laatste tijd gebruik ik hem eigenlijk bijna niet meer..

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Fijne review Petra! Zelf pak ik hem toevallig de laatste tijd er weer vaker erbij! En ook ik experimenteer met kleuren! Ik probeer iets meer kleur te dragen! Soms nog een beetje eng hoor..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Begrijpelijk dat je dit nog een beetje eng vind, kleurige make up valt echt veel meer op bij mensen...maar eigenlijk moet je daar jezelf niets van aantrekken, ook hun wennen vanzelf aan jou make up...als je het tenslotte zelf maar mooi vind wat je draagt, dat is echt het allerbelangrijkste...

      Verwijderen