vrijdag 21 november 2014

Persoonlijk: mijn kleine Knutsel hoekje ...

Ondertussen is het geen geheim meer dat ik graag aan het DIYen ben...En net als de meeste mensen had ik hiervoor wel behoefte aan een heel klein plekje voor zichzelf , waar ik heerlijk kon doen, laten en rommelen wat ik zelf wilde...Heel normaal, maar wel soms haast onmogelijk...

Omdat ik in een heel klein huisje woon heb ik geen speciale kamer maar een eigen hoekje. Ik vind het heerlijk om mijn spulletjes en werkjes te laten liggen of staan.

Nieuwsgierig hoe mijn kleine knutsel hoekje er uitziet?



Dit is mijn secretaire, ik kocht hem in een kringloopwinkeltje en na veel wikken en wegen, schuren, schaven, en schilderen kreeg hij deze kleur en decoraties.





Omdat ik hem in eerste instantie erg saai vond koos ik, na een paar dagen twijfelen over de kleur voor een roze naamsticker op de klep...Ik vind hem nog steeds erg leuk! En kijk er dan ook vaak met veel plezier naar.




En neem maar van mij aan, ....Hij is heel, heel erg opgeruimd op het moment dat ik deze foto maakte. Soms ligt er heel veel rommel in, want ik kan natuurlijk alles heerlijk laten liggen, achter mijn kont.





Deze 2 hang kastjes aan de wand maakte ik van 2 kleine oude laatjes, die ik bij de vuilnisbak vond. Ze lijken misschien wat groot maar ze zijn 30 bij 30 centimeter. De achtergrond in de kastjes maakte ik van servetten. Dezelfde die ook gebruikte bij het decoreren van nagels met stukjes servet.....

Het zakje met potpouri haakte ik van katoen evenals het hartje aan de zijkant.
De mini bruidsjurk kocht ik bij de Action en de ander prullaria in de kringloop!




De bloempotjes, in dit tuinkastje maakte ik van 2 dopjes van parfumflesjes. De planten, de krans, de vlinder de bezem,de emmer van Fimoklei. Het spinnenwebje maakte ik van dun ijzerdraad.  Het vogeltje in het nestje is een paasdecoratie..Ook hier gebruikte ik in het tuinkastje, als achtergrond een aantal servetjes...




 Deze lijst is van hout, met een randje kant aan de binnenzijde van de lijst. Ook de bruine strook in het midden is van kant .De inhoud van de lijst maakte ik met behulp van de diverse technieken die men gebruikt bij het scrapbooken.





Dit lampje was echt van oorsprong te lelijk om aan te kijken. Er zat een oudroze kapje op met franjes. Het had een goudkleurig voetje..Ik decoreerde het kapje met afgescheurde reepjes stof en het werd uiteindelijk heel anders dan andere lampjes...




Ik hoop dat jullie het leuk vonden om eventjes mee te kijken in mijn Knutsel hoekje...
De meeste inspiratie voor deze dingen haalde ik van het internet. Ik bewaarde al deze plaatjes op Pinterest..Leuk om te bekijken, te bewaren  en nog veel leuker om zelf proberen te maken...

Gebruik jij Pinterest om leuke plaatjes of andere dingen op te slaan?





22 opmerkingen:

  1. Hoe leuk Petra en hoe creatief. Soms wil ik wel eens dat ik dat ook ben maar heb er het geduld niet voor ofzo. Ik vind het altijd wel heel om te zien. Ik ga je dan ook zeker even opzoeken op pinterest. En ja ik gebruik pinterest om mijn blogposts op te plaatsen. En foto's van mijn nailarts ;-) Xxx Ps Secretaire vind ik echt heel gaaf zo!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet het er leuk en sfeervol uit! Zelf zit ik nooit op Pinterest ben ook niet zo handig met DIY's x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk zo'n plekje voor jezelf! Goed idee. Of je nu weinig of veel ruimte hebt, iedereen heeft wel eens behoefte aan een plek waar je lekker je eigen gang kunt gaan.

    Arno - www,thereviewchannel.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk om jouw hoekje te zien! Heel creatief! Zelf heb ik pinterest net een paar dagen dus ik ben nog op verkenning uit! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuk hoekje heb je zo gecreƫerd! Lekker fleurig en vrolijk. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo leuk! Tof dat je zo'n eigen plekje hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Erg leuke dingen maak je. Je secretaire vind ik ook erg gaaf geworden, mooie stijl.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk dat je zo je eigen mooie hoekje hebt! Ik zit eigenlijk altijd aan mijn saai bureau.
    Je hebt die secretaire erg leuk opgeknapt! Ik gebruik Pinterest heel vaak als inspiratiebron. Of WeHeartIt.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een onwijs lief en gezellig hoekje! De style doet mij een beetje denken aan PIP weet niet of je dan weet wat ik bedoel, maar heeft ook veel van dit soort motiefjes. Ik hou van deze style!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Erg leuk een schattig hoekje
    http://forgirlsisfashionimportant.weebly.com/

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een leuk secretair! Ziet er knus en gezellig uit. Leuk zo'n eigen hoekje.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh wauw, wat een ontzettend leuk en lief kastje! Super mooi gemaakt en wat leuk met de bloemen erop. Ziet er gezellig en knus uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Achhh..wat leuk!
    Ik ben zelf onhandig in z'n dingen!
    Maar jij Petra kan het super mooie creatieve dingen maken wauww!
    En wat een mooi kastje echt heel mooi :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat is die lamp ontzettend leuk geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een schattig hoekje zeg ;) heel lief! I love Pinterest too, daar pin ik uren om de perfecte quote te vinden :)

    BeantwoordenVerwijderen