maandag 13 oktober 2014

Getest: Artdeco magic fix!



Elke vrouw die lipstick draagt vraagt zich het af..Is er nu echt geen enkele oplossing voor het afgeven van lipstick op glazen en bekers?..Ook ik heb mij dit heel vaak afgevraagd, tenslotte is niets menselijks mij vreemd, dus ook vragen als deze stel ik mijzelf regelmatig.

Een aantal weken terug ontdekte ik Art deco cosmetica. Tot mijn grote verbazing zag ik dat Artdeco ook een product in hun assortiment heeft wat elke lipstick fixeert. Zodat deze niet uitloopt of afgeeft..De originele kleur en glans blijft intact volgens de beschrijving!

Dat klinkt goed!.. dacht ik en en ik besloot het eens uit te proberen en nam het product mee...Tegelijk met een knalrode lipstick, genaamd Deep Tango Red.
De review kun je op deze >> Link lezen.


De magix fix word geleverd in een klein zwart doosje, Op 2 zijdes van het doosje staat een productomschrijving in en 6 tal talen. Helaas staat er geen Nederlandse omschrijving bij. 

Wel staat er een lijstje met ingredienten op het doosje vermeld. Voor dit lijstje heeft een men een groter lettertype gebruikt...Dat vind ik erg prettig! ( en kan mijn vergrootglas in het mandje blijven liggen)


In de verpakking zit een opgevouwen beschrijving, Jammer genoeg is deze ook niet in het Nederlands. Het flesje zelf is van gematteerd glas en heeft een zwart schroefdopje Het lettertype is erg simpel. maar ik vind dit wel iets hebben.


Ook op de achterzijde van het flesje geen onnodige informatie. Duidelijk leesbare lettertjes.
Het flesje heeft een inhoud van 5 ml en is na openen 24 maanden houdbaar..


Het kwastje heeft iets weg van een nagellak kwastje.
Het is alleen wat smaller en de haren zijn wat langer...


Het product ruikt niet echt prettig en heeft een sterke alcoholgeur. Dit vind ik minder aangenaam.

Ik besluit mijn lippen te stiften en de drinktest te gaan doen om te kijken of het product waar maakt wat het beweerd..Kijk je even mee?

Beker na een slokje...Ik heb hier alleen lipstick op.



Tjoehhhh, de kleur lipstick geeft behoorlijk af als je een slokje neemt uit een beker..Ik stift mijn lippen nog een keertje en breng de magix fix met het kwastje op over de lipstick. De geur is niet lekker, maar die vervliegt eigenlijk best snel. 

De magic fix prikt een beetje op mijn lippen. Dat is niet erg vervelend maar niet bevordelijk voor mensen met droge lippen. De kleur blijft hetzelfde en ook de glans verdwijnt niet. nadat ik het op mijn lippen heb gesmeerd, De magix fix heeft geen smaakje, dat is eigenlijk wel opvallend.

Ik laat het een paar minuten drogen en besluit opnieuw een slokje te nemen uit de beker.

                                                  Er is een duidelijk zichtbaar verschil.

Ik besluit ook nog even de zoentest te doen op mijn man zijn voorhoofd en geen lipstick te bekennen. Terwijl hij wel erg dramatisch roept dat ik hem onder gesmeerd heb met die rode troep! ( haha de grapjas).....Daarna eet nog een boterhammetje met kaas. en nog steeds geen lipstickresten te bekennen op of aan mijn brood.

Conclusie:
Dit product doet wel wat het beloofd, maar er zitten wel wat nadelen aan. De vele alcohol in het product, dit kan de lippen behoorlijk uitdrogen. Ook is het niet geschikt voor lipgloss. De prijs vind ik ook wel een beetje pittig, de Magix fix kost namelijk €13, 95 bij Douglas

Zelf zal ik dit product niet dagelijks gebruiken, maar wel bv als ik ergens op visite ga of een etentje heb...Daar is het perfect voor..

Zijn er nog meer alternatieven ter voorkoming van afgevende lipstick?





36 opmerkingen:

  1. O wat een te gek product Petra! Wist niet dat dit bestond, geweldig. Inderdaad goed voor een feestje of als je op visite gaat! Zit er ondanks de wat mindere geur ook een "smaak" aan? Zoiets zou Essence ofzo nou ook op de markt moeten brengen! ;-) Xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. wat suf dat ik dat er niet in heb gezet, dat ga ik direct doen , Thanx!.....het heeft echt helemaal geen smaak....Inderdaad er zouden meer merken dit op de markt moeten brengen, vandaar mijn vraag of iemand dit weet of er meer van dit soort producten zijn...

      Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je ziet inderdaad duidelijk verschil. De kleur is mooi maar de ingrediënten voornamelijk de hoeveelheid alcohol spreekt mij niet aan. Ik heb snel last van droge lippen en draag daarom vaak lipgloss. Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. er zit inderdaad een behoorlijke hoeveelheid alcohol in en dat is als je snel droge lippen hebt een behoorlijk minpunt....

      Verwijderen
  4. duidelijk verschil ja! mijn vriend vind het altijd zo lastig als ik lipstick op heb en hem dan een zoentje wil geven :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn man kermt de hele straat bij elkaar...nu ook !, maar ik had hem mooi tuk, heb hem het hele huis achterna gezeten...hihi!

      Verwijderen
  5. Is zeker geschikt voor visite oid, vooral als je daar een borreltje wilt en een gebakje wilt eten zonder dat je overal je lipstick achterlaat ;-) Wel jammer vd alcohol maar dat zal vast hét ingrediënt zijn waar dit goedje niet zonder kan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk ook niet dat dit werkt zonder de hoeveelheid alcohol.....maar ja, dat is een avondje wel te doen....maar echt niet dagelijks, voor mij!

      Verwijderen
  6. Het is wel een uitvinding, maar de nadelen is voor mij wel iets waardoor ik het niet snel zal aanschaffen. Wel erg fijn artikel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het zijn inderdaad behoorlijke nadelen, tenslotte hebben veel vrouwen droge lippen, en dan helpt dat er niet echt aan....

      Verwijderen
  7. Door dit draag ik eigenlijk ook bijna geen lipstick. Maar wat een verschil zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik draag elke dag lipstick, maar vergeet het zo vaak bij te werken...sjucht, ik ben ook zo slordig op dat gebied...het verschil is echt onwijs groot!

      Verwijderen
  8. Wat een verschil zeg! Wist niet eens dat dit bestond!

    Liefs

    xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik stond ook verbaasd, echt!..en dat het nog werkte ook vond ik helemaal verbazingwekkend!

      Verwijderen
  9. Wel jammer dat het uitdrogend is voor de lippen..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is zeker heel erg jammer, anders was ik echt helemaal gelukkig met dit product...

      Verwijderen
  10. Wat fijn dat hij zo goed werkt! Ik heb wel snel van droge lippen, dus voor mij is dit geen product dat ik vaak kan gebruiken. Maar bijvoorbeeld voor naar een feest of een bruiloft of zo is het ideaal. Leuke review!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad ideaal voor zulke gelegenheden....maar voor mij ook niet geschikt voor dagelijks gebruik!

      Verwijderen
  11. Wauw, daar had ik nog nooit van gehoord, wat handig! Maar of ik het zal gebruiken? Denk het niet, vanwege de uitdrogende werking van alcohol. En omdat ik stiekem (ja joh, heel stiekem) lippenstift graag bijwerk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. de uitwerking is inderdaad een groot nadeel, het staat ook wel leuk he dat lippenstiften...maar voor figuren zoals ik die dat gewoon vergeten, daar is het wel heel erg handig voor....

      Verwijderen
  12. klinkt ontzettend goed.! ♥ de prijs valt me ook wel mee xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Echt waar Amy, het werkt, Ik stond verbaasd ...tja de prijs?....ik vind het niet goedkoop maar het is 2 jaar houdbaar en zo voor af en toe, moet kunnen... ;-)

      Verwijderen
  13. Wauww wat een verschil :)
    De prijs vind ik erg meevallen!
    Maar ik zou het ook maar gebruiken dat ik ergens naar toe moet :)
    Meestal draag ik lipgloss X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het verschil is echt heel erg groot...ik stond verbaasd, echt ik had het niet verwacht....

      Verwijderen
  14. Ik gebruik heb ook voor speciale gelegenheden, zoals een diner! Daar werkt die super voor :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het werkt inderdaad heel erg goed, ik had het niet verwacht en sta er echt verbaasd over....

      Verwijderen
  15. Langs de ene kant lijkt hij me erg fijn, maar er zitten ook wel wat nadelen aan zo te zien.
    Lijkt me wel fijn om zo af en toe eens te dragen, zoals je zegt bijvoorbeeld op een diner.

    Liefs,
    Eva

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Echt een heel duidelijk verschil :)! Ik snap het nut wel van het product maar ik denk niet dat ik er bijna 15 euro voor zou over hebben.. Wel een goede oplossing voor het zoen-probleem dat heel wat paartjes hebben inderdaad :D!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is best wel een heel prijzig product, het helpt goed maar, het is niet zacht genoeg voor dagelijks gebruik!

      Verwijderen
  17. Dit lijkt me een superhandig product! Thanks for sharing.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is ook best erg handig...dank je wel voor je reactie!

      Verwijderen
  18. Ik gebruik als ik niet wil dat mijn lippenstift afgeeft een matte lipstick van MAC, lijkt me toch fijner dan zo'n goedje met alcohol. Een hele goed budgetvariant is dan de longlasting lipstick van HEMA. Maar mijn absolute favoriet is een liplacquer van Hourglass. Die blijft zo goed zitten en droogt je lippen niet uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het laatste merk ken ik helemaal niet, ik ga er eens naar opzoek, want het klinkt wel erg interessant....

      Verwijderen