maandag 29 september 2014

Toch wel handig: Hema: Eye make up remover

Twee weken terug kocht ik bij de Hema, tijdens de stapelkorting actie, ook een flesje Bye, bye  Eye make up, ... Eye make up remover oil.. Deze remover oil is geschikt voor alle soorten oogmake up.  Een groot aantal dames vinden het vettige gevoel na het reinigen van de ogen niet prettig. En dat kan ik begrijpen. Toch blijkt, volgens de website van de Hema dat het niet de bedoeling dat je alleen oogmake up remover gebruikt om je oog make up eraf te halen..Ohhhh, is dat zo? Dat wist ik niet! Het is de bedoeling dat je ook een  reinigingsmelk erna gebruikt...Dubbel? Tja misschien wel, maar het is en blijft wel een feit dat je oogmake up makkelijker verwijderd.

Kijk je even mee, hoe deze oogmake up remover mij beviel?

Het flesje is niet erg groot. Het bevat een inhoud van 125 ml. het is van doorzichtig plastic, sluit af met een zwarte schroefdop en heeft een zwart opschrift. Op de achterzijde staat een duidelijk leesbare productomschrijving


Ook staat er duidelijk op omschreven welke ingredienten het bevat.
Dit zijn paraffinum, liquidum, tocopheryl Acetate.Het flesje heeft een kleine opening waardoor je de olie op een watje kunt doen..Toch vind ik de opening net iets te groot, het product is erg vloeibaar. Je gebruikt hierdoor al snel meer dan je daadwerkelijk nodig hebt...


De olie zelf is doorzichtig en  heeft geen geurtje, hij is namelijk ongeparfumeerd. Wel voelt hij inderdaad vettig aan...

Conclusie:
De oogmake up remover verwijderd mijn oogmake up echt als een speer...Inderdaad is hij erg vet. Dat klopt helemaal. Nadat ik er een wattenschijfje met reinigingsmelk overheen gehaald heb is dit echt helemaal weg. Ook heb ik dan geen "waas"meer voor mijn ogen.

Ook kom ik tot de conclusie dat ik om mijn oogmake up te verwijderen van mijn beide ogen maar 3 wattenschijfjes gebruikt heb, en dit zijn er meestal echt veel meer..Je hoeft  niet zo hard te wrijven en hierdoor  worden beschadigingen aan de huid rondom de ogen verminderd...
Het was dus echt ....Bye bye eye makeup!

Deze oogmake up remover is wel een aanvulling bij mijn reinigingsproducten voor make up.
Je kunt hem kopen bij de Hema voor € 1,75

Wist jij dat het de bedoeling was dat je na het gebruik van remover oil,
 ook nog reinigingsmelk moest gebruiken?

22 opmerkingen:

 1. Heerlijk als een product goed werkt en nog eens lekker betaalbaar is ook x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de roze variant op dit moment, dat is lotion. En deze vind ik heel fijn.. Ik hou totaal niet van vettige producten, ook niet van zalfjes ofzo! Bleh! Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi, geweldig dat je zo heerlijk belehhhhh zegt....

   Verwijderen
 3. Ik wist helemaal niet dat het zo moest. Normaal vind ik zulke producten niet zo fijn maar nu wil ik het wel weer eens gaan proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wist het ook niet maar er stond op de website dat je het moest gebruiken in combinatie met reinigingsmelk en lotion en toen had ik zoiets van ....ahaaaa! zo zit dat dus!

   Verwijderen
 4. Ook ik wist niet dat het de bedoeling was om erna nog reinigingsmelk te gebruiken. Ik gebruik ook een product met olie maar hebe r zelf nooit zo last van, ben allang blij dat het alles zo snel verwijdert :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wist het ook niet, maar op de website van de hema, stond dat het goed werkt met de reinigingmelk en lotion erna...ik had zoiets van ja hoor, natuurlijk, lekker dubbel, maar het werkt echt als een trein en het vette gevoel wat ook echt veel en veel minder.........

   Verwijderen
 5. Ik verwijder mijn oogmake-up met reinigingsolie watjes van Etos eigen merk. Ik gebruik daarna altijd een tissue of wattenschijfje om het vette gevoel weg te nemen. Onder de douche gebruik ik meestal twee wattenschijfjes en reinigingsmelk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad ook niet heel erg veel wattenschijfjes....ik wist niet dat de etos ook watjes met reinigingsolie erop had van hun eigen merk, fijne tip!

   Verwijderen
 6. Klinkt super fijn. Zelf vind ik zo een vettig laagje na het reinigen altijd wel fijn met mijn gevoelige ooghuid. Deze ga ik zeker onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moest er wel een beetje aan wennen, het vettige laagje maar met d e reinigingsmelk erna, voelt het wel veel beter aan rond mijn ogen......

   Verwijderen
 7. Klinkt helemaal goed! Ook lekker goedkoop :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt goed! Ik heb nog steeds geen make up remover kunnen vinden die mascara echt en grondig verwijdert. Voor dit prijsje ga ik die van de Hema zeker proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor de prijs hoef je het niet te laten....Zelf ben ik hier wel blij mee, want ik gebruik vrij veel oog makeup!

   Verwijderen
 9. Ik gebruik altijd doekjes, maar dit klinkt ook goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hij klinkt wel erg effectief. Toch ben ik net iets meer fan van de verwijderingstonic. Ik hou niet zo van dat olie-effect, ook al verwijderd die wel beter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hmmm, ja begrijpelijk, ik moet er ook erg aan wennen...al moetik zeggen dat het met reinigingsmel erna wel makkelijk werken is...

   Verwijderen
 11. Klinkt erg fijn!
  Maar zelf gebruik ik liever Micelliar water dat mag je voor allebei gebruiken ;)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Micellairwater heb ik nog nooit geprobeerd, maar het staat wel heel hoog genoteerd om eens te gaan proberen...

   xx

   Verwijderen
 12. Oei, ik had er ook geen idee van dat je na de remover oil reinigingsmelk moet gebruiken! Ik was er gewoon van uitgegaan dat de remover alles wel in orde maakt! Hoe dan ook, dit product lijkt me zeker niet slecht! Als je minder moet wrijven op je ogen, is dat toch heel wat huidvriendelijker! Goede review!

  BeantwoordenVerwijderen