zondag 28 september 2014

Persoonlijk: Druk druk, en nog drukker...

Afgelopen week had ik het ontzettend druk. Nu is het natuurlijk maar hoe druk je, het jezelf maakt. En ik kan behoorlijk hollen, als ik het druk heb, maar ik kan even makkelijk stil staan... Het ligt er maar aan hoe belangrijk ik het vind om mij druk te maken... Toch heb ik geprobeerd even tijd te maken voor andere dingen zoals het schrijven van blogs, maken van foto's en....

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om even mee te kijken in dit stukje van mijn prive leven..


Gisteren was de bayshower, voor mijn schoondochter die mijn kleindochtertje verwacht.
En omdat mijn zoon en schoondochter niet bij mij om de hoek wonen, moet ik natuurlijk een stukje reizen om daarnaar toe te gaan. Om dan een blogje te kunnen laten verschijnen, moet je vooruit werken..Helemaal niet erg natuurlijk, want een blog schrijven is erg leuk..

Maar er moest natuurlijk ook nog wel even en kado komen voor de Babyshower... En iets kopen is natuurlijk niet zo moeilijk, maar de familie van mijn schoondochter is behoorlijk groot en de jonge dames, tantes, nichten en ander aanhang, die de Babyshower zouden bezoeken waren met grote getallen uitgenodigd. Binnen no time waren de blaadjes natuurlijk allemaal uit de wenslijst verdwenen. En had ik pech en moest ik zelf iets verzinnen...12 september kreeg ik over de email, een echo foto van de kleine meid opgestuurd en ineens wist ik wat ik graag kado wilde gaan geven ...

Kijk je eventjes mee wat ik besloot te gaan doen?Puntenslijpertje, gum, HB potlood, en een doezelaar...
(Een doezelaar is samengeperst papier, waarmee je lijnen makkelijker in elkaar over kan laten lopen op schildersdoek of papier en je een zachter effect krijgt)

Na 4 uur werk ziet de eerste schets er zo uit :....


Na 7 uur ziet de schets er zo uit:


Het vordert echt heel langzaam , maar gestaag..
Op de foto hieronder kan je goed zien hoe klein het voorbeeld is...Het afwerken is begonnen, nog eventjes en het portretje van mijn ongeboren kleindochter is af..
Mijn schoondochter was op deze echo ruim 29 weken zwanger...
Tevreden ?...Nee! Het is nog iets te licht....Het portretje van deze kleine meid was uiteindelijk toch af en ging gisteren natuurlijk ingelijst mee de trein in....Het is een potlood tekening op een schildersdoek...Een uniek ervaring om als aanstaande oma, van mijn ongeboren kleindochter te kunnen maken. Ik heb er ongeveer 10 uur werk aan gehad, en was een halve dag op zoek geweest naar een passende lijst. Natuurlijk vind je dan, echt niets, in de juiste maat als je het echt nodig hebt!.

Het was een heerlijke uitdaging om aan een project te beginnen wat mij zo na aan het hart ligt....voor mensen die zo belangrijk voor mij zijn.. Maar ook omdat ik weinig tijd had om deze schets te maken...En net als met het schrijven van een blog, ....lukt ook schetsen, helaas echt niet altijd! 

Ik heb er erg veel plezier aan gehad om te maken...De baby shower was echt onwijs leuk, en binnen een aantal dagen probeer ik er nog eens stukje over te schrijven...Vandaag ga ik eerst onwijs uitslapen..Ik ben echt helemaal afgeserveerd.

Dank jullie wel voor het aandachtig lezen van dit artikel over de dingen waar ik mee bezig ben...
26 opmerkingen:

 1. Heel erg leuk en origineel! Wat gaaf dat je zoiets kunt maken, ik vind het knap :) Was de babyshower gezellig? En voelt ze zich goed?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, ...Tja, ik maak al sinds ik een kind ben tekeningen....en dan heb ik er weer een tijd genoeg van.....en dan ineens ga ik weer veel tekenen of schilderen....de babyshower was ontzettend leuk, vooral ook omdat mijn schoondochter een heel fijne familie heeft en omdat ik mijn "stoere" zoon, later zag slepen met super kleine truitjes, slofjes, beertjes, speeltjes....mijn schoondochter voelt zich niet altijd goed, is erg moe, maar tja, dat hebben zwangere dames nu eenmaal...maar het gaat voorspoedig...nu word het pas echt spannend, de laatste weekjes...

   Verwijderen
 2. Oma Petra dat heb je heel erg mooi gedaan! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je wel, ja die oma's, laat die soms maar schuiven! .... :-)

   Verwijderen
 3. Wauw Petra talentje hoor! Hoe vond je schoondochter het? Ik vind dit soort cadeau's het mooiste die er zijn. Heel mooi Petra en ik hoop dat je lekker uitgeslapen hebt! ;-) Xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi, zelf hoiud ik er ook wel van om zoiets te ontvangen,,,mijn schoondochter was erg verbaasd ( soms heb je er geen erg in en vertel je niet alles, dus ook niet of je iets goed kan of graag doet)....ze wist wel dat ik wel eens iets schilderde, maar niet dat ik bv ook tekeningen maak.......ondertussen ben ik wel weer een beetje uitgerust , dank je wel!

   Verwijderen
 4. Prachtig. Ik heb hier bijna geen woorden voor. Hoeveel emotie en liefde hiermee gemoeid zijn. Wauw. Wat een top oma ♡

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was heel apart om dit te maken, je hebte en emotionele verbintenis met wat je maakt en dat is heel anders dan bv een stilleven..

   Verwijderen
 5. Ach wat een prachtig cadeau heb je gegeven! Dit kan in mij ogen al die andere cadeaus helemaal overtreffen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, ik heb echt haast het puntje van mijn tong eraf gebeten toen ik aan het tekenen was....het was ook heel leuk om te maken...

   Verwijderen
 6. Heel erg mooi!
  Ze zullen vast heel erg tevreden zijn met het mooi portret :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je eigen ongeboren kindje zien is altijd erg emotioneel....dus ze was er erg blij mee...

   Verwijderen
 7. wat een talent! echt prachtig!
  Vind het ook een onwijs leuk idee als cadeautje.
  Wat vond je dochter er zelf van ? :)
  Liefs Ryanne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn schoondochter was onwijs verrast en ontroerd, maar zwangere dames zijn op dat gebied natuurlijk heel erg gevoelig!

   Verwijderen
 8. Mooi getekend!
  Een erg origineel cadeau, je schoondochter zal er wel blij mee geweest zijn zeker?
  Ik zou dat allesinds wel zijn!

  Liefs,
  Eva ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn zoon en schoondochter waren er inderdaad blij mee.....

   Verwijderen
 9. Wat een prachtig werk heb je geleverd! Ik vind het echt mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw dit vind ik gaaaf! Mijn zusje van 17 is zwanger en dit is zoo gaaf! Even onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is onwijs gaaf om te maken,.... maar ook om te krijgen....het is echt iets blijvends.....verloopt je zusje haar zwanger schap voorspoedig?

   Verwijderen