donderdag 23 januari 2014

Winkelen en echte heren...

Boodschappen doen haalt niet in alle mannen het beste naar boven.Als je een beetje rondkijkt op het parkeerterreintje van bijvoorbeeld de plaatselijke Super, zie je eigenlijk dat het best wat met veel kerels doet. Ze hangen vaak in of tegen hun auto en wachten tot de dames terug komen met overvolle tassen en haast alles in hun houding ademt een soort van pure walging uit. Alleen de manier waarop ze soms parkeren al, dwars verspreid over ongeveer 3 parkeervakken. De nonchalant naar buiten hangende linkerarm uit het openstaande raampje .

De gefrustreerd klinkende roffelende vingers op de lak van de deur. De draaiende motor en heel soms een flinke dot gas gevend, om te laten horen dat ze helemaal klaar zijn om weg te scheuren, meteen als vrouwlief klaar is en met der poezelige kontje op de bijrijdersstoel neergeparkeerd zit. Het kan ook nog zijn dat die dot gas word gegeven om de dame in kwestie aan te sporen om een beetje vaart achter die boodschappen te zetten en niet zo lang te gaan staan kwekken met de juffrouw achter de kassa. Maar hoe dan ook, ..de hele houding straalt maar een ding uit, als de heren zo doen...Weg hier, en wel heel snel!!!

  
Naar de bakker oke! Naar de Super dat gaat ook nog wel, maar even winkelen met de 
dames das pas een echte crime voor sommige, maar men kan zeggen wat men wil..

Ze doen wel ontzettend hun best om het te doen! Maar ja....laat staan als wij dames dan zo nodig een parfumerie in moeten. Het ritueel van langs de flesjes slenteren, ruiken aan al die proefflaconnetjes en het wapperen met zo een papiertje tot het droog is om er aan te kunnen snuffelen, terwijl je een spontane Astma aanval krijgt van de zwaar overheersende stank, ....ja vergeef mij, dames, lucht is het niet meer te noemen, het stinkt soms gewoon. 

Sommige heren blijven buiten staan, de irritatie is in hun ogen te lezen. De peuk hangend in hun mondhoek, druk in de weer met hun mobieltjes...en als ze echt heel erg veel pech hebben, de handtas die ze van de vrouw of vriendin  in hun handen geduwd hebben onder hun rechterarm....Tja hun houding is echt begrijpelijk, wie heeft daar nu zin in om zo zijn vrije tijd door te brengen?... 

Petra...

1 opmerking: