woensdag 22 januari 2014

Donderwolken..

En dan ineens is hij er! Een grote wolkbreuk dreigt, want er hangt een geweldige donderwolk over mijn humeur. Eigenlijk wil ik wel huilen, maar ik geef er niet aan toe, want ik weet dat ik mij er echt niet beter door ga voelen. Even ben ik diep in gedachten, mijzelf afvragend hoe ik dit het beste op kan gaan lossen? Ik besluit mijn hardloop plunje aan te trekken en als ik ietsjes later buiten sta, vind ik het heel erg koud. Verzin nu geen smoesjes om niet te gaan, spreek ik mijzelf vermanend toe. Ik zucht, en met frisse tegenzin begin ik te lopen en wonder boven wonder heb ik binnen no time, vijf kilometer in de schoentjes zitten en als ik iets later de Stationshal binnenwandel om een gratis krantje te pakken zodat ik deze straks met een kop thee kan lezen, realiseer ik mij dat het al weer een tijdje terug is, dat ik die 5 kilometer zo lekker weg gelopen heb.

Eigenlijk is het  best opmerkelijk, dat iedere keer als ik ga lopen met een stevige donderwolk boven mij, het eigenlijk best vlotjes wegloopt..Misschien dat het komt door de adrealine, geen idee, hoe dit eigenlijk kan..Als ik vroeg in de middag wat boodschappen ga doen, realiseer ik mij terwijl ik op mijn fiets stap, dat ik het op zulke dagen moeilijk vind om mijn zegeningen te tellen, terwijl ik heel goed weet dat het er meer dan voldoende zijn in mijn leven. In de supermarkt aangekomen zie ik een hele kar met afgeprijsde artikelen staan en ik heb nu eenmaal een tik om haast als een marmot in zo een kar te duiken. Ineens valt mijn oog op 2 paarse stompkaarsen, voor de prijs van 50 cent per stuk..Haha, wilde ik die nu toevallig heel binnen kort gaan kopen, maar vond ik ze echt veel te duur. Ja, dit bedoelde ik nu, meer dan genoeg zegeningen in mijn leven! Ik voel de zon voorzichtig achter die donderwolk vandaan gluren en als ik in die kar ook nog een hele dikke pure chocoreep vind voor een stuntprijs, laat de zon zich weer een stukje verder zien.


Als ik thuis mijn boodschappen uit sta te pakken besluit ik dat ik nog even aan de slag ga , met creatieve dingen, Ik weet dat dit altijd helpt om de bui definitief op te laten klaren en weer realiseer ik mij, dat ik onbewust toch mijn zegeningen aan het tellen ben, want die zijn er en eentje daarvan is dat ik onweersbuien ook weer kan laten verdwijnen..

Petra ...

1 opmerking:

  1. Leuk stukje! Creabea bezig zijn zorgt altijd voor positiviteit! Ik zag dat je kaarsen leuk vindt? Misschien wil je meedoen met een winactie op mijn website? Daar kun je nu een set Yankee candles winnen. Kijk even op: www.dieetenzo.com!
    fijne dag ! ciao, Janneke

    BeantwoordenVerwijderen