dinsdag 21 januari 2014

Kooknotes

Schijnbaar heb ik op de een of andere manier een soort van licht gezien. Want sinds ik een tijd geleden besloot dat het roer om moest en ik een aantal kilootjes weg moest leggen, vind ik voeding interessant...Nu was dit natuurlijk altijd al zo, tenslotte stond ik echt niet s’morgens op en had ik ineens spontaan overgewicht. Nee ik vond voeding zo lekker, dat ik voornamelijk ongezond en vette voeding at. Natuurlijk niet in normale of bescheiden porties. Welnee, het boeide mij allemaal voor geen centimeter wat ik at en hoeveel. Het enige wat behoorlijk bewoog aan mij waren mijn kaken.

Maar dit eventjes terzijde, ik ben dus al geruime tijd bezig met mij te orienteren op gezonde voeding en dit brengt mij via een aantal omwegen op best wel heel erg leuke plaatsen. Zo kwam ik afgelopen zondag bij een leuke, maar tjokvolle winkel op de Vismarkt. Betsy’s Kookwinkel!.Toen ik over de drempel stapte zag ik het direct, tjokvol met leuke spulletjes. Ik ben er gek op, maar ben als de dood dat ik ergens tegen aanstoot, terwijl ik mij omdraai of zo of ergens over val, Mijn fantasie slaat dan direct op hol en er komen allerlei doem scenario's voor de dag. Ik durf dan eigenlijk nauwelijks uit te ademen, dus ik lijk dan op een soort,sluipende, paranoide, om mij heen kijkende cavia! En ineens zag ik het, alsof ik erdoor geroepen werd.. een van mijn favoriete hoekjes, ..de koopjes!


Tussen de koopjes vond ik een geweldig lief en kleurig boekje, genaamd Lyndsay’s
Kooknotes. Leuk!...met heel veel tips over seizoensgroente en ruimte voor je eigen aantekeningen. Als ik ietsjes later de winkel uitloop met in mijn hand het papieren tasje, geniet ik in mijzelf,.. van de dag,.. van mijn aankoop,..van mijn leven! Maar het meest geniet ik van het vooruitzicht om straks thuis een lekkere bak koffie te drinken, en lekker aan de slag te gaan met dit leuke boekje!

Petra ...

2 opmerkingen: