zaterdag 9 januari 2016

Trend 2016... Roze & blauw, past deze ook bij jou?

                                                                                                                                                 (Bron foto )

Er gaat echt geen dag voorbij of ik leer nieuwe dingen erbij. Ook op het gebied van make up en allerlei trends. Zo las ik vrij recent dat kleureninstituut Pantone elk half jaar een trendrapport maakte met voorspellingen van de trendtinten voor het aankomende seizoen . Ze spreken daarvoor ook mer ontwerpers. Daarbij kijken ze daarvoor ook naar de aankomende collecties...Het schijnt dat ze dit jaar voor het eerst 2 kleuren gekozen hebben. 

Al moet ik bekennen, dat ik geen enkel idee had dat de trendkleuren door een instituut werden voorspeld. Mijn eerste gedachten bij het lezen hiervan waren dan ook...Wat staat daar nu? Een heel instituut om trendkleuren te voorspellen? Tja, op dat gebied ben ik gewoon toch echt een suffe droogkap, ...Natuurlijk was ik echt supernieuwsgierig naar de kleuren. So.. so .. so dacht ik toen ik de kleuren zag. Tjonge jonge...Indrukwekkend.....Eerlijk gezegd zijn het beide kleuren waar ik heel blij van word, ...Kleuren die zachtheid uitstralen, iets wat in de huidige tijd wel echt ook extra nodig is...

 Rose Quartz is een zachte roze tint die een bepaalde kalmte uitstraalt. Serenity is een blauwe tint en geeft een gevoel van rust en ontspanning. Zelf vind ik de kleur combinatie best wel verbluffend mooi en natuurlijk om te zien eigenlijk DE  perfecte combinatie.....na even rondsnuffelen op verschillende websites kwam ik een aantal passende items tegen...Kijk je even mee?
Als eerste dacht ik direct aan de  " 04 the semi matt " nagellak van de LE van Essence (1) die momenteel in de schappen van Wssence ligt...Ook vond ik een Regal Slimline horloge(2), verkrijgbaar voor 14,99 bij Lucardi.
En deze sportieve Adidas   ZX Fkux  Snooth Sneakers (3).. te koop bij Zalando voor 84, 95.  Zijn ze niet leuk en vrolijk om te zien? Maar ook in de nog uit te komen "It pieces "collectie van Catrice, kwam ik een highlighting eyeshadow (4) in deze prachtige zachte roze tint tegen...


Ook op het gebied van woontrends zie je het al, wat te denken van dit lampje in de vorm van een gevouwen bootje, wat te koop is bij Fonq. het kost 69 euro en is zelf ook in de blauwe tint te koop....Niet goedkoop maar ik vind hem echt geweldig...

Deze kleuren vind ik heerlijk en vrolijk om te zien. Ik kom er helemaal van bij als ik er lang naar kijken en begrijp ook de keuze voor de kleuren van het kleureninstituut en de gedachte erachter...Ook in onze woning komen deze kleuren al jaren regelmatig terug. Juist omdat ze rustgevend zijn en een fijn gevoel geven..En ben hieroor nu eigenlijk al trendy in onze woning voor dit nieuwe jaar....

Wat vind jij van deze trendverwachting?18 opmerkingen:

 1. Ik vind de kleuren heel erg mooi, en inderdaad heel rustgevend. Alleen qua kleding? Deze kleuren staan me vaak gewoon simpelweg niet, dus dat wordt lastig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh leuk! Dat zijn de pastel roze en blauwe variant! Net zoals Natasha zegt, staan deze kleuren qua kleding mij niet altijd. Ik zou in de zomer wel eerder voor pastel blauw gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zijn wel kleuren die me erg aanspreken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben er niet zo dol op eerlijk gezegd. Beetje flauwtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Roze doet t natuurlijk nooit verkeerd maar net als jij verbaasd dat er een heel instutuut bezig is kleurtrends te bepalen. Tegenwoordig volgen trends elkaar zo snel op dat je in no time weer "uit" loopt. Dacht dat we nog ik de petrol/mauve/nudes zaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het blauw dan iets leuker dan het roze, maar het zijn mooie tintjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh ik vind deze kleurtjes wel mooi en zacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het zijn voor mij beide niet echt kleren die ik snel zou kiezen in kleding, make-up, interieur aankleding. Wel heb ik over het algemeen meer met blauw dan met roze.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw erg toffe trend!!! :) deze kleuren ben ik dol op!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. WOuw allebij de kleuren vind ik erg mooi! als zou moeten kiezen zou ik voor de roze gaan..
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Inderdaad vrolijke (pastel) kleurtjes! Ik ben altijd al dol geweest op dit soort blauwe tint, super dat ie nu in de mode is!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh wat mooi :) I like it :D Krijg nu zin in het voorjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige kleuren ❤️ Leuke lamp zeg!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De trendkleuren door een instituut daar denk ik zelf ook niet aan, maar goed om te weten waar wij als mens allemaal mee bezig zijn. En hoe je de trend kleur link naar de items doet is leuk, moet wel een beetje te maken hebben met nagellak en make up. ;-) Is dat de lamp? Ik dacht eerst dat het opgevouwen papier was. Dus ik ben best helemaal niet in de trend. Volgens mij heb ik de kleur helemaal niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Vooral die licht roze kleur vind ik natuurlijk helemaal geweldig :-)

  BeantwoordenVerwijderen