maandag 18 januari 2016

Monday manicure: Winter weather
Sneeuw, ik vind het prachtig om naar buiten te kijken als het sneeuwt en mijn gedachten te laten gaan over wat ik op dat moment zie.  Ik mijmer een beetje weg bij het zien van sneeuwvlokken die zachtjes naar beneden dwarrelen. Ze vallen op de ondergrond als of het zachte donsveertjes zijn...Als het een waait en het sneeuwt, dan vallen de vlokken vaak recht naar beneden, en dit oogt wat harder en hoe raar het ook mag klinken, het oogt dan ook direct veel en veel kouder..Uiteindelijk als de vlokken de ondergrond bereikt hebben en er geen wind meer is, is het resultaat eventjes het zelfde. De wereld is veranderd in een plaatje als een ansichtkaart...Wit, helder en ook wel erg romantisch...
Deze gedachten gang was de inspiratie voor de nail art van deze monday manicure...Ik besloot om de helder blauwe  Blue, Bubble di blue. en de donkergrijze Rock my world van Essence te gebruiken. Ook pakte ik de lichtgrijze  I got a chrush on Blue uit de LE, Love letters collectie van Essence, Deze collectie is jammergenoeg al geruime tijd niet meer verkrijgbaar. Om wat dunne lijntjes te zetten gebruikte ik een zwarte en witte striper. Als top coat gebruikte ik er eentje van Claire waarin witte flakies in verschillende maten zitten....Ook gebruikte ik een plat, breed penseeltje en een dotting tool.


Eerst lakte ik mijn nagel helemaal lichtblauw. vervolgens maakt ik het alleruiterste einde van mijn nagel tip een beetje donker grijs...Toen dit allemaal goed droog was maakte ik met het penseeltje wat grijzige vlekjes over het donkergrijze heen..

Met de zwarte striper maakte ik de takken van een boom op mijn nagels. met nog meer dunne streepjes tekende ik wat sneeuw op sommige takjes...Met de dotting tool hengelde ik een aantal grote witte flakes uit de topcoat. deze bracht ik over het grijze aan op de tips van mijn nagels. Toen alle lak goed gedroogd was. lakte ik mijn nagels helemaal af met de top coat....


Helaas had ik pech en werd Utrecht (stad) gisteren niet bedolven onder een flink pak sneeuw en moest ik het doen met een boel fantasie...Mijn slee staat nog in de schuur en de sneeuwschep staat nog steeds in het vet...Sjuchtttt...Please ......Let it snow, Let it snow.....Let it snowwwww!

Heb jij van het weekend genoten van de sneeuw?


23 opmerkingen:

 1. Gisteren was tot mijn verbazing wakker worden en zag ik sneeuw. Prachtig was dat. Wat leuk en ik kan ook zien dat je wordt geinspireerd door de sneeuw. Blue en sneeuw....wit... helemaal in de stemming. Wat jammer bij jou dat er geen sneeuw is. Wie weet de komende dagen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gedaan weer, een prachtige kleur blauw! Hier zijn zaterdag wel de eerste sneeuwvlokjes gevallen, het ziet er zo mooi uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg mooi gedaan! Zo kom je gelijk helemaal in een winterse stemming x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben zo blij dat er eindelijk sneeuw viel en heb toe ook gelijk een lekkere wandeling gemaakt. Jouw nail art is echt perfect voor nu, en vind hem goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaaa leuk! En zo toepasselijk met alles wit hier :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk gedaan! Echt lekker winters en vooral het blauw met oog op blue monday :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt perfect voor nu, heel mooi gedaan, Petra!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier schijnt de zon nu en geen sneeuw. die nagels..you nailed it! Wat zien ze er weer prachtig uit, zeg!
  Krijg je ook allemaal complimentjes als je in een winkel afrekent? Van mij krijg je zeker een compliment, wat mooi weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier ook geen sneeuw, vind ik an de éné kant niet zo erg want ik moet er elke door voor te gaan werken :). Mooie Nail art Petra ❤️
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi tafereel Petra, ook de kleur blauw heel winters. Ik geniet extra van je nailart want in het zonnige zuiden nog geen vlok gevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super leuk gedaan! En die blauwe kleur is echt prachtig! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw wat een geweldige nail art heb je weer gemaakt!!! Haha ik hou niet van sneeuw... Ik vind het wel mooi om foto's te maken of te skiën in het buitenland... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw, dit heb je echt zo leuk gedaan! Ziet er heel winters uit, ideaal voor tijdens deze koude dagen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een kunstwerkje, ziet er zo leuk uit! Heel winters en mooi :D

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Super leuk! En hij past inderdaad prima bij het weer nu... Brrrrr ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ontzettend leuk gedaan! & hij past ontzettend goed bij het weer van vandaag xx Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ziet er echt mooi uit!!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw heel mooi gedaan. <3 Je bent er echt een ster in!!!!! Zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie nailart! Hier heeft het wel gesneeuwd, maar ik vind dat eigenlijk maar niks haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hopelijk komt de sneeuw bij jou ook nog eens langs! Zelf hou ik er niet zo van haha. Wel erg mooie nailart!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jeetje wat gaaf gedaan zeg! Hoe doe je dat zo precies? Ik ben ook dol op de sneeuw trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen