vrijdag 4 september 2015

Nok, Nok, Wie is daar? ...Oeps de herfst staat al stiekem voor de deur!

Eigenlijk is het idee nog heel erg vreemd en beseffen we het allemaal nog niet echt heel goed....De herfst staat namelijk aan onze voordeur te kloppen. In september zijn de meeste opleidingen al langzamerhand begonnen. Ook zijn de meeste mensen al terug van hun zomervakantie en is men weer begonnen met werken. We kijken al uit naar de wintercollecties en ook bij veel mensen zijn al op het gebied van kleding een groot aantal najaarsaankopen gedaan...
Toch word het ook al tijd om na te gaan denken over de verzorging van je huid, want als de seizoenen veranderen veranderen ook de behoeften van je huid...De huid is het allergrootste grootste orgaan en eigenlijk moet daar natuurlijk ook goed voor gezorgd worden...de invloeden van de seizoenen zijn ook aan je huid vaak goed voelbaar...Kou, wind, nattigheid, maar ook de invloed van centrale verwarming kan van grote invloed zijn...

Hoe kan je dat doen?
Begin alvast met het aanschaffen van een goede lipbalsem en ga eventueel al een beetje smeren, je voorkomt al wat kloofjes en velletjes op je lippen..Ook de gewoonte van het gebruiken,moet je vaak toch weer eventjes aanwennen.

In het najaar heeft je huid vaak wat meer behoefte aan een vettere en voedende dagcrème.Oriënteer je alvast op welke wel eens bij je zo kunnen passen. neem ook af en toe alvast een voedend gezichtsmaskertje maskertje.

Probeer niet te lang te heet te douchen of in een te warm bad te gaan liggen weken,.. Warm water droogt je huid behoorlijk uit. Dit onttrekt namelijk veel natuurlijke vetten aan je huid en hierdoor word je huid sneller droog...Dat voelt heel trekkerig aan en dat is niet aan te raden omdat de door de weersinvloeden je huid al wat droger word...gebruik eventueel een doucheolie. Deze hydrateren en voeden de huid net iet meer dan een douche of badschuim. laat ook de bodylotion of bodybutter niet in de kast staan...De huid rond je ogen word vaak wat droger,overweeg eens een verzorgende  oogcrème aan te schaffen...

Probeer alvast je handen dagelijks alvast e en paar maal per dag in te gaan smeren met een milde handcrème...

Natuurlijk zijn bovenstaande het geen wondertips, die bestaan namelijk helemaal niet... Ze maken het allemaal een beetje gemakkelijker en hebben een preventieve werking,...Tenslotte is proberen te voorkomen veel beter dan moeten genezen....

Had jij er al erg in dat de herfst soms al aan de voordeur staat te kloppen ?12 opmerkingen:

 1. Op dit moment lijkt het echt herfst ja werd vanmorgen wakker en had het gelijk ijskoud, zit ik hier met mijn dikke fluffy sokken en winter trui op de bank ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb er best zin in en pas mijn routine bijna niet aan omdat ik al genoeg smeer. Die eerste foto vind ik zo gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik merk al een beetje aan mijn huid dat het seizoen verwisseld.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik merk het ook aan mijn huid dat het seizoen verwisseld, krijg opeens meer last van puistjes heel erg irritant! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, de herfst komt er weer aan! Jammer dat de zomer voorbij is, maar hee: we kunnen wel weer onze nieuwe fashion items aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je merkt inderdaad dat de herfst weer voor de deur staat! Mijn lippen moet ik weer goed verzorgen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oepsie, in de herfst/winter lig ik eigenlijk altijd vrij lang in een warm bad, niet meer doen dus! Een heel handig artikeltje dit! (: Ik vind het nog altijd ontzettend jammer om te moeten beseffen dat we nu enkele lange, koude maanden voor de deur hebben staan...!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk geschreven! Ik ben stiekem al helemaal in de herfststemming, want ik zit hier met een dekentje, een dik vest en een kop thee op de bank haha! Mijn huid heeft ook al wel wat meer voeding nodig, maar na mijn glimhuid van de zomer vind ik dat wel een verademing stiekem!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gek hoe de zomer zo snel voorbij is gegaan. Ik begin nu echt wel te merken dat het zo langzamerhand weer herfst word. Aan de ene kant ook wel fijn in plaats van constant die warmte!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De zomer is voorbij gevlogen, maar gelukkig begin ik pas met school op 21 september! Mijn handcrème van The Body Shop ligt al terug klaar net zoals mijn lipscrub van Lush :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het komt weer dichtbij! Ik zat vandaag met mijn jas aan in de collegezaal omdat ik het zo koud had haha. De winter is zelfs al dichtbij.. want er liggen al pepernoten in de winkel haha!

  BeantwoordenVerwijderen