dinsdag 18 augustus 2015

Doe meer met minder ... Tips...


Regelmatig lees ik dat mensen toch wel wat meer willen of moeten doen met hun centjes. Voeding word steeds ook steeds duurder en dat is natuurlijk super balen, want je kunt op veel dingen bezuinigen en de broeksriem aantrekken. Eten is iets, dat moet je wel echt wel blijven doen...Toch ben ik wel een paar tips, die je kunnen helpen om het een beetje leuk, betaalbaar en ook nog gezond te houden..Sommige zul je al kennen, anderen zullen je misschien toch nog verbazen...


Maak een menu planning van te voren, net alsof je op een opdracht hebt die niet mag mislukken...Beslis wat je de hele week gaat eten, kijk wat je met elkaar kunt combineren en houd rekening met de menu keuze van die week met seizoensproducten....

Bekijk de folders van die week van alle supermarkten bij jou in de buurt. Kijk welke producten die je nodig hebt voor je weekmenu, en in welke winkel deze in de aanbieding zijn. Maak per winkel een apart boodschappenlijstje...


Neem een vast weekbudget op bij de geldautomaat, Betaal contant, en laat je pinpas thuis...

Zorg dat je niet slap van de honger winkels in gaat. Je bent namelijk echt geneigd om meer te kopen dan je in gedachten had.Als je naar de supermarkt moet, draag oogkleppen, die je blik strak gericht houden op je boodschappenlijstje. Negeer verleidelijke "aanbiedingen" . Vaak zijn dit soort aanbiedingen luxe producten, die je niet echt nodig hebt...Let maar eens op, ...Hoe vaak zie je pakken melk of karnemelk in de aanbieding? Dat is maar heel. heel zelden. Koekjes en zakken chips daar stunten ze zich een ongeluk mee...Slecht voor je knip en ook de weegschaal vind het meestal niet grappig, dit soort aanbiedingen.

Supermarkten zijn niet altijd het goedkoopste, Spring even op je fiets en ga even naar de markt. Waarom met de fiets? Je auto loopt niet op water en ook de parkeer meter kost geld..
Probeer een beetje tegen het einde van de markt te gaan, de meeste handelaren stunten dan behoorlijk met de prijzen. En je weet het , een brutaal mens heeft niet alleen de halve wereld, zij heeft op de markt ook vaak een volle boodschappen tas...Onderhandelen over de prijs mag op de markt en is zeker niet vreemd!

Koop geen extreme grote verpakkingen..Een "leuke" aanbieding is vaak nog duur als je het uiteindelijk weggooit...Soms is dat natuurlijk niet nodig, want volgens mij is de vuilnisbak  pas een optie als de voedingswaren, pootjes krijgen en de koelkast uitlopen...

Ik hoop dat sommige meiden wat aan deze tips hebben, Graag zou ik als jullie er nog meer hebben, deze natuurlijk graag lezen in je reactie...We kunnen altijd nog van elkaar leren, volgens mij...

 (Bron foto hoofdstel: www.cavalierequestrian.com)

11 opmerkingen:

 1. Met honger boodschappen doen is inderdaad geen goed idee, dat hebben we uit ervaring geleerd, haha :-) Ik probeer altijd wel de promoties in de gaten te houden en ik kijk ook altijd naar de prijs per gewicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat doe ik ook. Geld afhalen en zo ga je niet over je te besteden bedrag. Markt is voor ons ook een vast iets. Veel lekkerdere dan van de supermarkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips allemaal! Zeker het geld pinnen en dan je pinpas thuis laten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met honger boodschappen doen is idd nooit een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Handig om eens geld te pinnen en pas thuis te laten, scheelt weer geld! :P

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fijne en handige tips!!!! :) even onthouden dit !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. handige tips.! vooral een lijstje voor de hele week maken is fijn xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Superhandige tips natuurlijk :)
  Misschien is het ook een tip, als je echt het geld hard nodig hebt om dan eens de A-merken te laten staan en kiezen voor een B-merk of zelfs een C-merk. Ik proef in ieder geval het verschil niet bij de meeste producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kijk gelukkig redelijk strikt naar mijn boodschappenlijstje, maar merk toch dat ik wat extraatjes meeneem als ik doodval van de honger ;) Leuke post, goed dat je dit aankaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij thuis bekijken ook altijd de folders die toekomen, kan nog handig zijn! Ik ga eigenlijk bijna nooit naar de markt, maar het is zeker een leuke tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik weet dat het voor ons ook handig zou zijn om de pinpas thuis te laten en alleen contant te betalen, net als dat ik weet dat het voordelig is om bij verschillende winkels boodschappen te doen.. Maar tijd laat het niet altijd toe, bij die laatste dan.

  BeantwoordenVerwijderen