woensdag 8 april 2015

Persoonlijke gedachten: Op weg naar....


Eindelijk het is nu echt zover, was het eerste wat ik gisteren dacht toen ik wakker werd, Heerlijk!... Het is lente, de zon schijnt, een nieuw begin van een heerlijk vrolijk uitziend seizoen. De knoppen zitten weer volop aan de bomen en struiken. Vogels vliegen af en aan met kleine takjes in hun snaveltjes, nestelen zich op veilige plaatsen, Zij bereiden zich voor op de geboorte van hun kroost...

De aarde is zich voorzichtig aan het opwarmen, en dat kun op sommige dagen zelfs ruiken. Deze geuren kunnen heel erg krachtig zijn, want zij hebben het vermogen om ons in beweging te zetten...Zowel emotioneel, als lichamelijk...Mensen worden weer wat vrolijker doordat er meer daglicht is. Sommige komen hierdoor meer in beweging. 

Klusjes die eindeloos lagen te wachten om eens gedaan te worden, worden daadwerkelijk gedaan. Anderen halen de bezem door hun woning en enkele zelfs door hun innerlijke huis en rest van hun leven. Maken op die manier een heel nieuw begin. Schoon schip!

Ontroerd kan ik kijken naar kuikens, die net uit hun schaal zijn gekropen . Pas geboren, wollige lammetjes en de onschuldige blik van een kalfje. Ontroerd door het kwetsbare, maar vooral ook door het ontluiken bvan de toekomst. Ik denk daar op zonnige dagen bewuster over na en verwonder mij elk jaar weer van alles wat groeit uit ....knoppen ,.... eieren en zaden...

Onbewust ga ik meer bewegen , vaker naar buiten,  lichter verteerbaar voedsel eten en meer water drinken.Wat natuurlijk mijn algehele gezondheid, geestelijke gesteldheid en huid aan alle kanten, merkbaar ten goede komt...Heerlijk, Ik ben .... Op weg naar de zomer!

Kan jij ook zo wegmijmeren als je dit buiten ziet gebeuren?

40 opmerkingen:

 1. Ja heerlijk he? Je ziet dat het dan ook weer drukker wordt op straat.... Mensen komen hun huis weer uit! De vogeltjes horen fluiten en lekker bezig zijn in de tuin. (Kan niet wachten tot ik een tuin heb waar ik zelf aan de slag kan)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. heerlijk lekker naar buiten dat is toch 100% genieten, zelf hebben wij geen tuin en eigenlijk ben ik daar best wel blij om...maar ik ben wel graag in de natuur! xx

   Verwijderen
 2. Jippie, jippie, lente! Tijd om te gaan sporten, haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. lekker he? Ik vind het ook heerlijk om weer van alles en nog wat et gaan doen...

   Verwijderen
 3. Heerlijk dat het eindelijk wat beter weer wordt! 's Ochtends wakker worden met het gezang van de vogeltjes, zalig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat soort dingen dat vind ik echt ook genieten....love IT!

   Verwijderen
 4. Gisteren hebben we de eerste lammetjes met hun schapenmoeders naar buiten gelaten, hup, de wei in. En dan een half uurtje lekker over het hangen en kijken, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is maar goed dat ik niet op een boerderij woon, je had mij s'avonds naar binnen moeten dragen met alle dieren en lekkere geuren !....lucky girl!

   Verwijderen
 5. Ja herkenbaar, we hebben een veulentje in de wei achter t huis dus daar geniet ik van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Owww, geweldig veulens zijn ook zo leuk!...misschien rij ik morgen wel even op mijn fiets naar een paar boerderijen in de buurt waar ze veulentjes hebben, even veulenknuffelen samen met mijn man ( op de een of andere manier komen ze altijd naar mijn man om te rommelen en kijken bij hem...)

   Verwijderen
 6. Ja, lekker! Vanochtend zag ik een musje op ons terras. Wat jaren geleden heel gewoontjes was, is nu opeens bijzonder....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, met de huismus gaat het nog niet helemaal top, en schijnbaar hebben wij mensen toch meer geduld en behoefte om zulk soort dingen te zien....Op dat gebied vind ik het wat ouder worden niet erg hoor...geniet juist veel meer van al die dingen...

   Verwijderen
 7. Leuk geschreven! Ik ben gek op het lekkere zonnige weertje. Bij ons zitten bijna alleen maar vogeltjes in de tuin en af en toe een eekhoorn :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. geweldig eekhoorns zijn ook zo wonderlijk om te bekijken...zoefffff en weg zijn ze ineens...

   Verwijderen
 8. Nou wordt hier helemaal vrolijk van. Lekker, laat de lente en zomer maar komen!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van mij mag het nu ook wel....en voila, schijnbaar heeft het geholpen deze tekst, heerlijk is het buiten en morgen word het nog ietsjes warmer....

   Verwijderen
 9. Inderdaad, wanneer de natuur weer tot leven komt doe ik dat ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat de meesten mensen wel opbloeien van een beetje beter weer....

   Verwijderen
 10. Wat mooi om te lezen! Ik word er helemaal vrolijk van :-) Ik sluit me er dan ook graag bij aan! Ik vind het heerlijk dat alles en iedereen weer 'tot leven' lijkt te komen. Ik geniet met name van de vogeltjes die 's ochtends fluiten, heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, ....Ik geniet ook echt van al die dingen , maar moet bekennen dat is pas sinds ik meer tijd ervoor maak....nu ook, schijnt de zon de woonkamer in, hangt de zon laag, kinderen sprelen op straat en ik hoor een heleboel getjilp....heerlijk!

   Verwijderen
 11. Ja echt heerlijk bij precies alles wat je zegt , ook vooral met dingen doen, iedereen laat alles liggen in de winter en nu gaat iedereen weer van alles doen, erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad een heleboel mensen hebben dat, ik ook....ben echt een beetje wintermoe ofzo....en nu ziet het er zonniger uit en hoppa...ik wil dit, ik wil dat....lekker!

   Verwijderen
 12. Heel mooi geschreven Petra, inderdaad heel erg heerlijk! Ik heb het gevoel dat ik meer energie heb of anders :)
  Ik doe de grote kuis thuis, heerlijke gevoel is dat <3
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe niet ( meer) aan de grote schoonmaak, ( maar ik heb een soort kabouterhuisje hoor, zo klein) maar ga wel andere dingen doen, lekker lopend boodschapjes enzo....alles op mijn gemak, genieten van het zonnetje...

   Verwijderen
 13. Echt heerlijk de lente!!! herkenbaar!! ik vind lente altijd zo leuk!! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is ook heerlijk om dit zo te ervaren...echt heel leuk dat mensen allemaal zo blij worden van de lente!

   Verwijderen
 14. Echt hherlijk. Mensen zijn ook een stuk vrolijker ;-) Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan je wel stellen, ik ook heb gewoon veel meer zin in dingen en hoe raar ook, ik merk het verschil gewoon echt goed!

   Verwijderen
 15. Reacties
  1. Dank je wel, ik werd er zelf ook zo vrolijk van toen ik ze maakte!

   Verwijderen
 16. Ja echt zo heerlijk <3 Afgelopen zondag was het zo mooi met Pasen, toen ben ik met mijn ouders naar Blaricum gefietst en hebben we in het zonnetje naar de lammetjes gekeken. Dat was het ideale lentegevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat zijn ze schattig he, die kleine bolletjes wol, met hun grappige bekkies...ik vind dieren erg leuk, maar jonge dieren dan smelt ik echt...

   Verwijderen
 17. mooie foto's ♥ ik vind al die pasgeboren dieren zo schattig.! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pasgeboren dieren zijn echt ontroerend en vertederend, ik kijk er graag naar....

   Verwijderen
 18. Leuk artikel! Ik drink ook meer water.. Vooral vandaag.. Dat is me echt opgevallen, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik ook altijd, dat valt mij altijd op...heel apart!

   Verwijderen