zondag 22 februari 2015

Tag: The story of my life..


Al een tijdje terug las ik deze tag, bij een aantal mensen op hun blog. Ik besloot hem ook eens in te gaan vullen op mijn gemak. Ondertussen heb ik dat gedaan en hier komen de antwoorden op de vragen die bij de tag horen..

Laten we beginnen;  ...

Wanneer en waar ben jij geboren?
Op vrijdag 12 mei 1967 kwam ik omstreeks 8.45 uur op de wereld in het Gemeente ziekenhuis in Schiedam op de wereld. Ondertussen is dit ziekenhuis al vele namen verder.

Wie heeft jouw naam uitgekozen en was daar een reden voor?
Mijn naam is uitgekozen door mijn vader en moeder. Petra is mijn roepnaam. Mijn volledige naam is Petronella en nog een heleboel erachteraan. Ik heet met mijn volledige naam naar mijn moeder, maar ook naar mijn overgrootmoeder. Dit was heel normaal in de tijd waarin ik geboren werd. Wel hebben wij allemaal een andere roepnaam die verwant is aan de volledige naam.
Mijn roep naam, betekend : Rots. Ook is er in Jordanië een  plaatsje in de woestijn waarvan ik de naam draag.De plaats is gedeeltelijk uit de rotsen gehakt..
Wat is de eerste herinnering uit je jeugd?
In mijn eerste herinnering zit ik in een Lavet. Ik vond het doodeng, want als je de stop eruit trok en het water eruit liep door de afvoer maakte dit een slurpend geluid. en toen had ik al een levendige fantasie...Je kunt wel raden waarvoor ik het heel eng vond.

Wat waren jouw hobby's als kind?
Als kind deed ik graag tekenen en kleuren, plaatjes uit knippen en opplakken. Ook ging ik graag naar gymnastiek en naar de majorettes.

Heb jij broers of zussen?
Jammer genoeg heb ik geen broers of zussen. Ik was enig kind ,iets wat je toen in die tijd net iets vaker ging horen bij mensen.

Vertel een grappig verhaal of iets geks wat je gedaan of gezegd hebt als kind :
Als kind vertelde ik tegen een aantal mensen dat ik vroeger in Utrecht woonde...Ik was er toen echt nog nooit geweest.. Op mijn 42e verhuisde ik naar...Juist ja!

Deed jij het altijd goed op school?
Nee,niet opvallend goed. Ik deed  heel erg traag mijn werk maken. was vaak als een van de laatste klaar.
Toen ik later van school veranderde kwam er een compleet ander advies voor een vervolgopleiding uit dan op de eerste school. Ook op het middelbaar onderwijs liep ik behoorlijk de kantjes ervan af.Wie was je eerste celebrity crush?
Dat was toch wel John Travolta, Nadat jij een beetje stond te swingen in het witte discopak, wat je kunt zien in defilm "Saterday Night fever! In deze tijd lig je helemaal dubbel om de danspasjes die hij maakte in de film.

Wat is je favoriete liedje aller tijden?
Eigenlijk vind ik dit best een heel  moeilijke vraag. Er is zo veel muziek die ik echt geweldig vind!

Wat is je favoriete moment of herinnering van je leven tot nu toe?
Mijn fijnste herinneringen zijn aan mijn oma.  2 jaar terug is zij helaas overleden. Mijn oma heeft ervoor gezorgd dat mijn jeugd mij toch een aantal fijne dingen heeft gebracht. Dit klinkt heftig, maar ik ben nu eenmaal een groot deel van mijn jeugd niet thuis opgevoed bij mijn eigen ouders.
Opa en oma waren er altijd en de herinneringen aan hun zijn erg warm en prettig.Heb jij op dit moment al een droom of ambitie van jezelf vervuld?
Eigenlijk heb ik dat op het gebied van carrière wel gedaan, Op mijn 30ste ben ik een beroepsopleiding gaan volgen, die ik graag wilde doen Deze heb ik keurig en heel gemotiveerd afgerond en heb heel wat ervaringsjaren opgedaan in een functie die relevant is aan het behaalde diploma. Op een aantal andere gebieden heb ik mijn wensen nog niet gerealiseerd...Maar het is nog lang niet te laat!

Wat zijn je dromen en ambities voor de toekomst?
Dromen voor de toekomst heb ik eigenlijk niet echt, wel zou ik het erg leuk vinden om een klein atelier te openen waar ik workshops kon geven die met  DIY te maken hebben.


Dit waren de vragen die bij de tag horen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om op deze manier toch weer iets meer over mij te weten te komen. Als je het leuk vind kun je deze tag natuurlijk ook overnemen.

20 opmerkingen:

 1. Wat een leuke tag! Deze heb ik vaker voorbij zien komen. Ik twijfel heel erg om hem over te nemen!! Grappig dat je altijd zei dat je in Utrecht woonde ! En e rnu toch woont! Leuk om meer over je te weten te komen! Liefs Shannon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tag! Wat mooi om te lezen dat je oma zo bijzonder voor je is. En het is inderdaad nooit te laat om je dromen te realiseren. x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke tag Petra! En een lavet.....i know!!! ;-) en John Travolta....Grease was echt mijn film, ik had er echt alles van! ;-) Misschien dat ik deze Tag ook wel ga invullen, hij is echt leuk! ;-) Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi artikel Petra. Leuk om zo weer meer over je te weten te komen :-) <3 wat heb je een mooie oma!! Ze zal wel trots op je zijn waar zr ook is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk deze tag en antwoorden, ik had hem nog niet eerder gelezen. Mooie dromen heb je nog en hoe gaaf zou een eigen atelier te hebben als je iets echt wilt komt het ook uit! Wellicht dat ik deze tag over neem.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke tag Petra! Ik wist niet dat dit je roepnaam was trouwens :) Die plek in Jordanië zou ik dolgraag eens zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke tag weer! Vind Petronella zo mooi als naam. Komt door een boek van Jill Mansel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke tag :) grappig hè, van die leugentjes die uiteindelijk toch nog uitkomen. Ik jokte vroeger dat ik heel goed kon schaatsen... moet nog steeds gebeuren...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om te lezen, deze ga ik ook maken, bedankt!
  Mijn droom is ooit nog een knutselcafé te beginnen. En jeugd weer leren hoe ze zelf kleding, haakwerk of andere dingen kunnen maken. Ik heb nog hoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel erg leuke tag om te lezen! Wat ontzettend leuk ook dat je graag een eigen atelier zou willen openen. Zelf vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn en daar wil ik dan ook zeker ook nog iets mee gaan doen in de toekomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. heel erg fijn om te lezen! Altijd blijven gaan om je dromen waar te maken zou ik zo zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat leuk om te lezen ♥ kende deze tag helemaal niet. wat leuk dat je je eigen atelier zou willen openen.! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ha, het DIY atelier lijkt me een topplan! Al dan niet virtueel, good luck! x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk verhaal zit er achter je naam! Leuk om te lezen dat je oma zo bijzonder voor je was, alleen jammer dat ze er nu niet meer is ... Oeh, een atelier openen klinkt erg leuk! Als dat is wat je echt wilt, zeker doen! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een klein ateliertje om workshops te geven, zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke tag! Misschien ga ik hem wel overnemen... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuke tag! !! Dat is cool dat je een atelier wilt open en daar workshops wilt geven.. heel tof! !!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat leuk&ze mooi om te lezen, leuke blog :) Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Erg leuk om dit te lezen, achhh...John Travolta was erg knap vroeger zoals in de film van Crease Jamiej :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen