vrijdag 13 februari 2015

Kleine tips om je nagels te vijlen ..



Als fervent voormalig nagel"knagertje", heb ik ondertussen al een aantal jaren wat langere nagels. Hoewel ik het ondertussen  zelf best het een makkelijk klusje vind, hoor ik wel eens dat veel mensen het moeilijk vinden hun nagels goed te vijlen. Tenslotte zijn je handen vaak een soort van visite kaartje en daarom willen wij vrouwen toch dat het er verzorgd en netjes uitziet...

Met alles is het natuurlijk zo dat oefening kunst baart en met nagels vijlen is dat natuurlijk ook zo . Toch heb ik, denk ikzelf  wel een paar kleine tips voor meiden die zich afvragen "Hoe pak ik dit klusje toch aan?"


Wil je wat kortere nagels? Knip je nagels dan niet af . Behalve als ze echt helemaal ingegroeid zijn of ze een flinke scheur of lelijke haak hebben. ! Knippen beschadigen je nagels enorm.Met een nagelknippertje of een schaartje beschadig je namelijk de nagellaagjes. Als deze beschadigen zijn je nagels eerder geneigd te scheuren of te breken. Dus het nagelschaartje en knippertje echt , zo min mogelijk gebruiken.



Er zijn diverse nagelvijlen, En ieder heeft zijn eigen voorkeur hierin, de een gebruikt een diamant vijl, de ander een kartonnen of een glasvijl. Aan alle nagelvijlen zitten voor en nadelen en deze afweging is echt voor iedereen persoonlijk. Nagelvijlen van andere ijzerachtige materialen  of schuurpapier zijn niet aan te raden...Laat de gereedschapskist van je vader , buurman of broer dus echt goed dicht!



Bedenk van te voren in welke vorm je je nagels wilt hebben. Nagels laten groeien kan best een langdurig proces zijn en dan kan het handig zijn als je vanaf dat je nagels korter zijn deze vorm al gaat gebruiken. Probeer de in het begin al zo veel mogelijk van het begin af aan in de gewenste vorm vijlen. Probeer hierbij ook een beetje rekening te houden met de vorm van je handen en vingers..



 Vijl altijd in dezelfde richting, Van de rand af naar het midden toe. Dus niet heen en weer zagen omdat het dan zo heerlijk snel gaat. Ook dan beschadig je de nagellaagjes behoorlijk en hierdoor verhoog je het risico op gespleten nagels. Doe dit dus op je gemak. Ook hard vijlen aan de zijkant is niet goed, omdat de nagel dan in kan groeien en dat is echt geen fijn gevoel als dit gebeurd.



Nadat je je nagel hebt gevijld ‘sluit’ je het vijlen af door eenmalig zachtjes je nagels verticaal te vijlen. Hij voelt dan direct wat minder scherp aan en je blijft ook iets minder snel ergens aan haken aan bv kleding...
Natuurlijk moet je alleen het randje, aan het uiteinde vijlen en niet aan de bovenkant vijlen...

Dit zijn mijn tipjes die ik zelf gebruik!
Heb je er nog meer tips die dit artikel aan kunnen vullen dan hoor ik die natuurlijk erg graag



34 opmerkingen:

  1. Wat een goede tips, super handig dit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een fijne tips :) ik ben sinds kort bezig met vijlen. Ik heb altijd geknipt!!!! Ik moet nog wel ff wennen hoor! Bedankt voor de tips :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Om de een of andere reden vind ik nagels vijlen altijd een vervelend klusje, dat zo lang mogelijk uitgesteld moet worden. En dan doe ik het even, is het zo weer klaar en ziet alles er weer netjes uit...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een fijne tips!
    ik heb eigenlijk altijd een nagelvijl in mijn tas, voor het geval dat.
    Liefs Lonneke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat handig dat je deze tips deelt. Goed vijlen van je nagels inderdaad echt heel belangrijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het scheelt echt heel veel , alleen merk je het pas als je het een tijdje volhoud!

      Verwijderen
  6. Fijne tips Petra! Ik vijl mijn nagels eigenlijk alleen als ik ze ze heb geknipt om zo de scherpe randjes weg te werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik knip mijn nagels altijd met zo'n nagelknipsdingetje. Vijlen doe ik eigenlijk nooit. Maar je brengt me nu wel op een idee.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. je kan het gewoon eens proberen natuurlijk, zelf doe ik vaak mijn nagels vijlen als ik stukjes tekst ( op het internet ) aan het lezen ben.....

      Verwijderen
  8. Ik vijl mijn nagels altijd veel te snel... De volgende keer ga ik het op de juiste manier proberen te doen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi, je herkent dus het zagen en snel thuis? ;-)Ik herken dat ook wel een beetje van toen ik net stopte met nagels bijten....

      Verwijderen
  9. wat fijn om te weten over het vijlen!!! :) Ik knip altijd mijn nagels... maar ik denk dat ik het maar eens moet gaan vijlen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien kan je het eens proberen...wel een goed vijltje aanschaffen, niet eentje van een kwaliteit van lik mijn vestje....

      Verwijderen
  10. handige tips! Ik gebruik zelf altijd een glasvijl omdat ik de indruk heb dat die én vlot werkt én mijn nagels niet beschadigd. Papieren en metalen vijltjes zijn voor mij niet zo goed

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zelf gebruik ik altijd een diamant vijl, maar ik denk dat dat meer gewoonte is na al die jaren ( vroeger had je echt geen glasvijlen) binnenkort ga ik er eens eentje aanschaffen om te proberen op mijn Handen, ( voor mijn voeten heb ik er eentje, maar die is onwijs groot, maar wel erg fijn ) misschien vind ik het ook wel erg fijn om et gebruiken...

      Verwijderen
  11. Fijne tips! Je nagels zien er heel mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Handige tips!
    Liefs Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Handig dat je hier aandacht aan geeft. Je nagels moeten ook goed droog zijn en natuurlijk nagellak verwijderd zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad, dat heb ik er niet bij gezet,...dank je wel!

      Verwijderen
  14. Hele fijne tips! Ik probeer mijn nagels altijd zo weinig mogelijk te knippen. Eerder deed ik dat wel altijd en toen scheurden ze achter elkaar in of ze brokkelden helemaal af. Zelf heb ik precies zo'n nagelvijl en die vind ik zelf ook het fijnste werken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben zelf een grote liefhebster van een Diamantvijl, maar waarschijnlijk komt dat ook omdat ik er aan gewend ben...Binnen kort wil ik wel een glasvijl aanschaffen voor mijn handen ( ik heb er een voor mijn voeten en die is echt top in gebruik) Als ik ga knippen splijten mijn nagels echt en komen de nagellagjes van elkaar los, en dan groeien ze niet echt makkelijk natuurlijk!

      Verwijderen
  15. Handige tips Petra!
    Je hebt mooie nagels, mijn nagels groeien altijd zo snel dus ik vijl ze ook altijd niet knippen want dat is inderdaad niet goed voor je nagel :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn nagels groeien ook erg snel,maar dat is natuurlijk niet bij iedereen zo...Ook heb ik de mazaal dat ze vrij stevig zijn...Op dat gebied heb ik gewoon echt geluk!

      Verwijderen
  16. Wat een goede tips, dit moet ik zeker gaan doen en onthouden! Ik knip mijn nagels altijd met een nagelknipper, maar mijn nagels splijten zo snel! Al mijn nagels breken ook af, zo zonde:(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het kan inderdaad een groot verschil maken of je knipt of vijlt....bij mijzelf laten de nagellaagjes sneller los als ik de knip met een knippertje...Ik doe dit echt alleen als ze bv echt af if in scheuren scheuren...misschien kan je het knippertje eens weg leggen om een tijdje te proberen,misschien heb je er ook baat bij!

      Verwijderen
  17. Vijlen kan ik echt niet haha, ik knip mijn nagels altijd... dat gaat een stuk sneller ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een handige tips! Ik probeer altijd te vijlen, maar ik hou het nooit lang vol! Ik heb al snel als er een haakje komt dat ik het eraf trek!

    BeantwoordenVerwijderen