vrijdag 2 januari 2015

Hair: Aussie, Take the Heat..

Als natuurlijke krullenbol zijnde gebruik ik vrij vaak een stijltang. Dit is natuurlijk een ware aanslag op de gezondheid van mijn haren. Ook ik wil niet met een bos verdroogd gras op mijn hoofd rond lopen. Enige tijd terug vernam ik dat Aussie producten op de markt had gebracht, die bescherming bood tegen beschadigingen die kunnen voortkomen uit het gebruik van warme stylingshulp-middelen, zoals een föhn, een krul, wafel of stijltang.

Take the heat, Is de naam van de producten uit deze lijn van Aussie. Ik besloot om er een tweetal eens wat beter te bekijken. Ik koos voor het, 3 minute Miracle Deep Treatment en de Lightweight Conditioning Spray.








Kijk je even mee?

De verpakkingen van de beide Aussie producten vind ik persoonlijk niet zo mooi, Het spreekt mij niet zo erg aan, omdat de kleuren echt Vintage tinten zijn.

De verpakking van de 3 minute Miracle Deep Treatment, is opvallend omdat je de fles op zijn kop neer zou moeten zetten wil je de tekst kunnen lezen. Het doseergaatje van de fles heeft geen dop en dat vond ik erg merkwaardig. Helaas had ik de folie die over het gaatje geplakt zit al dubbel-gevouwen en weggegooid dus kan ik dit niet goed laten zien.


( buitenkant dop )                                    (binnenkant dop) 

Het gaatje is zo groot dat ik er met gemak mijn pink in kan steken. En ik, zou ik niet zijn als ik klakkeloos aangenomen had dat als je de fles neerzet, het product er niet uitliep. Dus even het dopje eraf geschroefd om dit beter te bekijken.  Er zit dus een rubberen ringetje is wat opengaat al er druk op de verpakking gezet word..  Ohhh aha mysterie opgelost! Deze manier van afsluiten lekt dus niet, heb ik ondertussen ervaren.



Aaan de zijkanten van de fles, zitten ribbels in de verpakking. dit is erg handig omdat je dan voldoende grip hebt om goed te knijpen om het product te doseren.


Op de achterkant van de verpakking een duidelijke lijst ingrediënten en een (jammergenoeg voornamelijk ) Engelstalige product omschrijving en gebruiksadvies.


De structuur van het product is stevig en wit van kleur.
Het heeft een beetje zoetige geur en voelt niet vettig aan...Heerlijk!
Wel vroeg ik mij af, is het nu een haarmasker of toch een conditioner?



De Lightweight Conditioning Spray, is een  conditioner die je gebruikt zonder hem uit te wassen..Hmm, werkt dat wel?

Deze verpakking vind ik er ook niet niet echt geweldig uitzien, ook al maakt het paarse spraymondje en het kangoeroetjes reliëf aan de bovenzijde van de fles, hem wel iets wat leuk om te zien. Dit is natuurlijk mijn persoonlijke mening. Smaken verschillen nu eenmaal.



Het spray mondje zit stevig verankerd in de schroefdop, dat vind ik wel prettig, zo raakt het niet makkelijk defect of kwijt.het dopje is een beetje ronduitgesneden en hierdoor geeft het geen irritatie aan je wijsvinger tijdens gebruik.het gaatje in het spraygaatje is precies goed.





Ook op de achterkant van deze verpakking wederom een duidelijke lijst ingrediënten en een (helaas voornamelijk ) Engelstalige product omschrijving en gebruiksadvies. 

Ook dit product heeft een heerlijke geur.



Wat denk je nu van deze producten vraag je jezelf vast af?

Bij de, 3 minuten Miracle Deep Treatment, heb ik mij een aantal malen afgevraagd wat het nu echt was. Is het een soort conditioner? Of een haarmasker? Omdat na 3 minuten intrekken het beste resultaat behaald word houd ik het op een soort haarmasker. En eentje die zijn werk verbazingwekkend fijn doet op mijn haar. Het maakt het zacht, makkelijk kambaar en het geurt heerlijk. Ik heb na het wassen zelfs geen extra conditioner hoeven gebruiken. Ik heb ook wel de indruk dat het mijn haar echt makkelijker te stylen maakt....Een meer dan dikke voldoende dus!

De Lightweight Conditioner Spray, vond ik ook een erg fijn product. Ik heb hem dagelijks gebruikt voor dat ik mijn haar te lijf ging met de stijltang. Mijn haren bleven prettig zacht, zonder droog of dor aan te voelen. Ook kreeg het een prettige geur vanuit de spray. Hij is zuinig in gebruik, Echt waar, een paar pompjes is meer dan voldoende! En, ook al spray je behoorlijk, je haar word niet zwaar of vettig. 



Ik ben erg in mijn hum met de beiden producten, en ben er best wel erg zuinig mee. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik kwaliteit wel heel wat waard vind, is de prijs toch wel iets wat mij behoorlijk tegen kan houden om het snel weer te kopen. Ze kosten namelijk bij de Etos  €8, 99 per stuk.

Heb jij al ervaring met de Aussie producten? En hoe bevielen ze?

31 opmerkingen:

  1. Ik lees altijd veel positieve dingen over Aussie zelf vind ik het "moah" en vaak voor de prijs te duur x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan ik mij wel voorstellen, dat je de prijs?kwaliteit verhouding niet denderend vind...Ik heb ookbest minder positieve dingen gelezen over de Aussie producten.

      Verwijderen
  2. Ik gebruik eigenlijk nooit Aussie producten maar hoor er vaak wel positieve dingen over.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb er ook heel wisselende dingen over gelezen,,,,

      Verwijderen
  3. Wat fijn dat je zo happy bent met deze twee producten! Ik gebruik zo nu en dan een shampoo van Aussie, maar ik begrijp de hype rondom dit merk niet...Mijn haren worden er stug en droog van :-(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Weet je soms heb ik zo het idee dat het echt afhankelijk is van een hoopfactoren of het geschikt is voor je haar..soms heb ik ook producten dat ik denk, hmmm tja, geen idee waarom iedereen loopt tejuichen...dus ik snap dit wel wat je beschrijft...
      ik heb de aussie shampoo zelf nog nooit gebruikt..

      Verwijderen
  4. Hm het ruikt zo lekker!!! :) Vind het zelf ook een beetje prijzig. Ik heb stijl haar, dus heb dit niet echt nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi, ik ben net een poedel als ik er niets aan doe....de stijltang is voor mij haast van levensbelang.

      Verwijderen
  5. Goeie review. Ik heb nog niks van dit merk geprobeerd, maar ik heb er al wel veel goeds over gehoord.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb veel wisselende dingen erover gelezen, maar ja ik heb geen nibdere ervaring , alleen deze positieve...

      Verwijderen
  6. lijken me fijne producten ♥ heb nog niets van dit merk geprobeerd xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben best tevreden hierover , maar ik moet zeggen ik heb alleen deze producten gebruikt...

      Verwijderen
  7. Prijs is inderdaad behoorlijk! Wel fijn dat ze naar tevredenheid zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben al tijden op zoek naar Aussie droogshampoo, maar het lijkt nergens in de buurt verkrijgbaar te zijn :( deze producten klinken ook al weer erg goed!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. geen idee of ze er een droog shamppo van hebben...ik gebruik nooit een droogshampoo...ik heb er momenteel een in de kast staan ( ander merk )om te reviewen...maar ik heb weinig vertrouwen in droogshampoos

      Verwijderen
  9. Ik heb nog nooit iets van Aussie geprobeerd, maar het klinkt erg goed!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het niet verkeerd...ben best blij met mijn anti stro product

      Verwijderen
  10. Jammer dat de verpakking zo basis is, maar het resultaat lijkt echt heel goed!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. de verpakking, daar ben ik echt niet wild van....helemaal niet mijn smaak...

      Verwijderen
  11. Lijken mij erg fijne producten, ik ben nog niet bekend met Aussie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gebruik al een tijdje de shampoo en de 3 minute miracle treatment en was zo benieuwd naar de leave in. Fijne review dus want had er nog weinig over gelezen. Hoop dat de geur van de spray net zo lekker is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind de geur erg lekker, en ben over beide producten erg te spreken. je leest er inderdaad niet zo vaak wat over dat was mij ook al opgevallen..nu moet ik wel zeggen...ik heb een soortgelijk product van een ander merk geprobeerd en daar was ik ook best tevreden over...

      Verwijderen
    2. De shampoo en 3 minute treatment blijf ik wel gebruiken. heb nu een soortgelijk product van Wella en als die op is ga ik toch voor die Aussie spray.

      Verwijderen
  13. De verpakking spreekt mij ook niet zo aan. Het lijken me fijne producten. Ik kan ze best gebruiken denk ik. Ik heb net zoals jou veel krullen. Fijne review & nog een fijn 2015 gewenst! (:

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. de verpakking spreekt mij echt niet aan, de kleuren zijn tja....nu weet ik dat het best wel modern is, maar ik zag dat als kind al, deze kleurcombinatie...poedeltjes zoals wij, kunnen dit soort dingen best wel gebruiken.

      Verwijderen
  14. Fijne review, ik hoor er eigenllijk altijd wel goede dingen over! Ik moet eens kijken naar dit merk, op een een of ander manier sla ik dit merk snel over in de drogist! Liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Somsmoet je in een andere hoek kijken bij de drogisterij :-) wij mensen zijn echt van die gewoontedieren lijkt het wel....sinds ik blog ben ik soms wel een uur binnen in de drogisterij en ik kom altijd buiten met heel iets anders dan ik van plan was om te kopen...xx

      Verwijderen
  15. Dit klinkt wel erg goed zeg! Vooral de treatment lijkt mij wel wat :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben erg tevreden over de treatment, en echt ik heb behoorlijk veel en stevig krullend haar, dus om dat stijl te krijgen, dan moet je behoorlijk aan de slag met die tang,,,

      Verwijderen
  16. Ik gebruik ook dagelijks eens stijltang of krultang dus bescherm ik ook me haren met Heat Protect producten & deze klinken erg fijn :)
    Fijne artikel!
    X

    BeantwoordenVerwijderen