vrijdag 9 januari 2015

Als het beestje maar een naam heeft: Geluk, blijmakers & zegeningen...


"Tel je zegeningen' , zei men vroeger. Tegenwoordig noemt men dit de kleine dingen waarderen of iets dergelijks.En eigenlijk maakt het ook niet zo veel uit hoe men het noemt. Als je het maar probeert te blijven doen , zelfs als het even niet helemaal gaat als jij het graag gezien of gepland had.

Kijk je even mee, naar de momentjes die ik, oppikte als voor mij bijzonder blij makende momentjes?



Het boeket wat ik van mijn echtgenoot kreeg voor onze huwelijksdag..

Samen uitbuiken op de bank, Opa Jan, met kleine Tess ..

De onwijs Bling- Bling schoentjes die ik onverwachts wist te scoren voor Tess...

Noor, die liet zien dat hij een echte evenwichtskunstenaar is. Hij sprong namelijk van de grond boven op de deur, om daar te gaan zitten mauwen om zijn portie dagelijkse aandacht.




Een heerlijke opvallende muffin. Hij was zo lekker!

De raamsticker die ik scoorde in de Sales, op het raampje in de kamer. Het lukte om hem gelijk goed op te plakken. het ziet er zo leuk uit. 

Pumba, die van nature een echte vechtersbazin was en in mijn vorige huis de buurt terroriseerde. Zij Ligt heerlijk relaxt te slapen in haar maandje voor de verwarming...Met naast haar"de net gevangen  pluche muis, Wij hadden nooit gedacht dat zij zou kunnen wennen aan een binnenleven.



Mijn eigen gezellige blogplekje in huis, Mijn man maakte dit voor mij omdat er steeds spulletjes door de kamer voor het blog ging slingeren...Alles is nu lekker opgeruimd en ik heb nu echt mijn eigen plekje!

Het schattige notitieboekje met de onwijs lief uitziende pen, waar ik tegenwoordig belangrijke notities in maak.

De geurkaars en drinkbeker die ik won bij de adventskalender van Essence.De kaars geurt heerlijk en mijn buurmeisje drinkt tegenwoordig uit de beker..

En het heerlijke warme paartje pantoffels wat ik kocht als noodoplossing tot ik een paartje vind wat helemaal perfect is...misschien moet ik gewoon stoppen met mijn zoektocht, deze zijn namelijk onwijs warm!

Het zijn geen erg grote spectaculaire momenten, maar het zijn in mijn leven toch echte : "ik heb het goed momenten"..Ik probeer elke dag deze kleine, fijne dingen te blijven zien. Geluk zit namelijk in heel kleine dingen.

Van welke dingen ga jij glimlachen ?


37 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk dat je nu een eigen blog plek hebt, dat word genieten! Je zal merken dat het zoveel fijner werkt. En wat is jullie kat een waaghals, ik vind het echt onwijs knap dat hij daar blijft zitten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben heel erg blij met mijn eigen stekje, ik kan nu mijn spulletjes lekker laten liggen. Echt Linda ik wist niet wat ik zag, die kat daar boven op de deur...en hij wandelt er ook gewoon op zijn gemakje over heen en weer...

      Verwijderen
  2. Ahh Tess <3 Leuk om te zien wat jou allemaal blij maakt x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tess is zo een dropje om te zien....Zij is het kadootje van 2014 voor ons geweest...

      Verwijderen
  3. Je eigen blogplekje ziet er zo gezellig uit! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk genieten Petra! Zijn de kleine dingen die 't 'm doen :-D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zijn inderdaad de kleine dingen die het hem doen...Ik word er echt blij van als ik dit soort dingen zie en natuurlijk ook opschrijf

      Verwijderen
  5. Heerlijke kleine dingen om inderdaad van te genieten Petra! Zelf ben ik erg bezig met het zoeken naar mijn momenten en ben ik begonnen bij de grote dingen in het leven, maar zal zeker ook eens naar de kleine momenten gaan kijken.

    Liefs Agneta

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. herkenbaar dat je deze zoektocht aan het doen bent, en dat gaat je ook lukken...alleen kost dit wel tijd, ontdekken wie je nu eigenlijk bent, vond ik niet altijd even makkelijk...probeer uit de kleine dingen de kracht te halen om de grote te realiseren,...dat is de raad die ik je mee wil geven, dan kom je er wel...zeker weten!

      Verwijderen
  6. wat een fijne momenten ♥ je blogplekje ziet er fijn uit xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dank je wel, ik ben heel blij met mijn eigen plekje....en mijn man ook, geen rondslingerende spullen meer...haha

      Verwijderen
  7. Waauw, haha, echt een circuskat, die Noor :-) Superleuke foto.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi, Noor is een echte ondeugende aandachttrekker,
      altijd doet hij van die vreemde aparte dingen...
      ( meestal om ons dus naar de keuken te krijgen, om zijn eten te maken)

      Verwijderen
  8. wat een leuke momenten!! je kat is echt lief <3 ... Fijn dat je een blog hoekje hebt :) ... ik geniet van dingen zoals een oppas dagje van mijn kleine nichtje! :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lief dat je reageerde natuurlijk, en wat leuk dat je geniet van een oppasdagje van je kleine nichtje...zulke dingen zijn zo leuk...ik vind dat ook erg leuk!

      Verwijderen
  9. Wat een leuk en vrolijk artikel!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Tess, zo schattig. En de poezen, tja dat doet wat met een mens.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tess is ons kleine kadootje....Ik had niet verwacht dat mijn ( zeer stoere lomp[e )zoon zo een lieve, betrokken vader zou zijn...een totale verrassing dus
      En de poezen ? wij hebben er 4 en ze horen echt bij ons huishouden..wel hebben ze totaal verschillende karakters, maar juist dat is zo grappig...

      Verwijderen
  11. Wat een heerlijk al die momenten die je blij maakten! Dat soort pantoffels heb ik zelf ook gekocht in een camel kleur en ze zijn inderdaad heel erg lekker warm.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi de pantoffels, dat is een verhaal, ...op de een of ander manier was ik compleet door mijn oude gezakt en er zaten ineens gaten in waar je U tegen zegt, zo groor...ik naar de stad en natuurlijk kon ik nergens een beetje leuk vinden voor een leuke prijs...dus gauw deze mee van big bazar...en ik moet bekennen ze zijn nog warmer dan mijn vorige paartje...ik ga geen andere meer zoeken ook voorlopig...deze zijn echt prima...

      Verwijderen
  12. Leuke foto's echt genieten van dit soort momenten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, ik word ook blij van al deze lieve reacties van jullie allemaal!

      Verwijderen
  13. Het verbaasd mij soms echt waar ik katten zie zitten, en dan ziet het er ook nog uit alsof ze daar heerlijk comfortabel zitten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben 4 poezen en soms zie ik dingen dat ik denk...ongelofelijk hoe kan je daar nu fijn zitten...maar dat maakt het juist zo grappig....Echt ik wist niet wat ik zag...

      Verwijderen
  14. Wat een mooie momenten! Ik word er gewoon al blij van als ik zie dat een ander zulke fijne geluksmomenten mee maakt :) Heerlijk ook dat je je eigen blogplekje hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik probeer er inderdaad zo veel mogelijk van te genieten en ze op deze manier opeen rijtje zetten maakt je nog bewuster van al die fijne dingen...

      Verwijderen
  15. Ah leuk dat je je eigen blog plekje hebt, ik wil van mijn zus haar oude kamer ook een blogkamer maken :P

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oeij, ik zou wel een hele kamer voor mijzelf willen , dus als je de kans krijgt zou ik het lekker proberen te realiseren...

      Verwijderen
  16. Wat een heerlijk artikel :) Jeetje wat zijn je poezen toch snoetjes!!!!! Maar hoe krijg je poes het voor elkaar om op de deur te komen??? :o Acrobaatje. Idd, de kleine dingen doen het 'em in het leven. Wat een mooie foto van je man met jullie kleinkind.. Wat een liefde!!! Ik ben blij dat je nu je eigen blogplekje hebt, heerlijk. Wat leuk dat je wat had gewonnen bij Essence.... leuke items :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Snoetjes?...Onze poezen zijn kleine harige( vermomde) monstertjes..Een soort wolfjes in schaapskleren!..haha, Echt Madeleine als je mij had zien zitten kijken, toen Noor erop sprong... ik stond helemaal verbaasd...Tja de Liefde van mijn man voor tess dat is iets heel bijzonders...in dit geval had ze de hele tijd gehuild....Hij nam haar over van haar mamma en mevrouwtje werd stil, snikte nog even na...en ging om haar heen zitten kijken...uitbuiken!

      Verwijderen
  17. Wat leuk om een stukje uit je leven te zien!
    Zeker vaker doen!
    Leuke foto's :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen