woensdag 12 november 2014

Beauty Essentials: WenkbrauwscheermesjesVanmiddag was ik eventjes snel naar de kapper geweest. Terwijl ik naar huis terug fietste bedacht ik mij dat ik nog even een boodschapje wilde halen bij de drogisterij. Tja,dat klinkt natuurlijk erg vervelend want daar komen wij, dames natuurlijk echt heel zelden! Deze keer besloot ik dit wel even heel snel te  gaan doen in een filiaal,  waar ik anders nooit kom.

Terwijl ik met mijn flesje mondwater naar de kassa liep zag ik uit mijn ooghoek dat ze een onwijs groot schap met verzorgingstools hadden. Dit maal zag ik daar een pakje met wenkbrauwscheermesjes liggen. Omdat ik helemaal niet bekend  was, met deze mesjes besloot  ik deze mee naar huis te nemen.

Het is een klein plastic doosje met een 3 tal mesjes erin. Op de achterzijde staat vermeld dat ze geschikt zijn voor wenkbrauwen, bovenlip en bikinilijn.

De mesjes zijn van roestvrijstaal.
De houdertjes van de mesjes zijn ongeveer 12 centimeter lang en het mesje zelf is ongeveer 2 cm lang. Er zit een doorzichtig plastic beschermkapje om het mesje. 

Op het handvaatje zit aan beide zijden een plastic uitsteeksel wat het beschermkapje op zijn plaats houd. Het beschermkapje valt hierdoor niet makkelijk van het mesje af, maar ik vond het ook niet echt heel makkelijk om te verwijderen voor gebruik. De degelijkheid heeft hier duidelijk een voor en een nadeel!
Er zitten kleine groefjes in het snijblaadje, waardoor de minuscule kleine dons haartjes recht blijven bij het afscheren. Het mesje lijkt wat bot maar dat is het niet.

Het is de bedoeling dat je het mesje voorzichtig op de huid plaatst en de haren voorzichtig verwijderd in de richting van de haargroei.  Toen ik dit las op de verpakking en naar het mesje keek, zag ik direct bloederige taferelen voor mij, ...Ik ben namelijk best wel onhandig! Echt.


Maar nee, na het even voorzichtig uitgeprobeerd te hebben, moet ik zeggen: Het is even wennen, maar het werkt wel. Natuurlijk kan je het niet vergelijken met bv. epileren of andere vormen van grondig ontheren. Het vervangt het ook niet.. Het is een aanvulling op....

Je kunt hierbij dus denken aan het verwijderen van die hele kleine donshaartjes boven je wenkbrauwen of een enkel verdwaald haartje op je wenkbrauwbot. Ook een paar kleine donshaartjes op je bovenlip kan je er makkelijk mee verwijderen.Ik ben blij dat ik deze wenkbrauwscheermesjes ontdekt heb.
Ze zijn erg handig om mee te nemen in je handtas, zijn meerdere malen te gebruiken en best betaalbaar. Ik betaalde namelijk bij Kruidvat € 1, 49 voor 3 stuks.

Heb jij dit soort mesjes wel eens gebruikt?

47 opmerkingen:

 1. Ik heb er ook 1tje liggen & heb het 1maal geprobeerd maar ik gebruik het niet zo graag ik epileer liever :)
  Fijne artikel X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is inderdaad iets waar je aan zou moeten wennen....ik epileer mijn wenkbrauwen niet zelf en soms heb ik wel een haartje wat erg lasit zit en dan is het een fijne oplossing...

   Verwijderen
 2. Het lijkt me voor mn wenkbrauwen best eng maar ach...misschien toch maar eens proberen en anders voor de bovenlip inderdaad! ;-) Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het ook een heel eng idee, maar het is best handig, eerlijk gezegd....xx

   Verwijderen
 3. Het is een handige tool maar ik waag mij er niet aan wedde dat ik dan mijn wenkbrauw helemaal "kwijt" ben x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. HIhi, echt het is niet zo een gevaarlijk stuk gereedschap als je denkt....ik had die gedachte ook en echt mijn wenkbrauwen zijn nog hele maal in tact...

   Verwijderen
 4. Ik heb ze ook gezien! Ik houd het liever bij harsen en epileren anders krijg ik nog meer haar :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmm, ik denk dat het inderdaad niet heel wijs is voor je om ze te proberen. Jij weet zelf natuurlijk het beste wat bij jou het meeste effect heeft....( knuffel)

   Verwijderen
 5. Ik wist helemaal niet dat die bestonden! Erg handig, maar ik pas wel. Moet bekennen dat ik nooit aan mijn wenkbrauwen zit, dat durf ik niet hahaha bang om het te verpesten. ;-)

  FLOURISHINGFIT.COM

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had ze ook nog nooit gezien, vandaar dat ik ze mee nam....ik ben ook niet zo een held, op dat gebied, dus ik had ook zoiets zal ik , of zal ik niet?

   Verwijderen
 6. Dit is wel handig zeg! Ik epileer vaak de haartjes onder mijn wenkbrauw weg, maar soms gaat dat zo lastig! Dan is dit zeker een uitkomst...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is heel handig voor die minuscule hartjes die erg lastig zijn....daar werkt het goed voor!

   Verwijderen
 7. Ik ben zo verslingerd aan mijn tweezer dat ik zo'n scheermesjes nooit koop eigenlijk. Ik hoor wel dat ze heel handig zijn op photoshoots, omdat je geen rood velletje ervan krijgt, die je bij epileren wel hebt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat klopt, je krijgt er inderdaad geen rood velletje van, en dat is zeker prettig bij fotoshoots!

   Verwijderen
 8. Vind dit er een beetje scary uitzien, haha! Ik epileer elke dag met een pincet, en 1 keer per week knip ik de lange haartjes bij. Ik heb echt HELE volle wenkbrauwen... :-S

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan mij voorstellen dat je het er Scary uit vind zien....Zelf epileer ik nooit, ik ga er elke keer voor naar een salon...nu moet ik wel zeggen, ik heb blonde wenkbrauwen en op het gebied van epileren erg weinig ervaring...jij hebt inderdaad erg volle wenkbrauwen, maar ze zien er altijd helemaal top uit....

   Verwijderen
 9. Ik heb er nog nooit van gehoord! - schaam schaam - Lijkt me wel een prachtige uitvinding! Liefs, Roxanne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had er ook nog nooit van gehoord ( soms sta ik echt verbaasd van al die handige spulletjes, die er zijn) en ineens zag ik deze mesjes liggen...dus hoppa mee, maar huis en proberen...

   Verwijderen
 10. Ik wist helemaal niet dat dat bestond... Vandaag weer wat geleerd:) leuk artikel om te lezen
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had ze ook echt nog nooit gezien, maar dan heb ik altijd zoiets van ik ga het proberen en tja....hier het resultaat!

   Verwijderen
 11. Lijkt me handig, maar ook raar om je wenkbrauwen te scheren xD

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi je scheert je wenkbrauwen natuurlijk niet helemaal, maar een enkel haartje haal je er mee ...het vervangt ontharen of epileren niet, het is een aanvulling op ...deze manier van ontharen....

   Verwijderen
 12. Ik had er nog nooit eerder van gehoord.
  Ik ben op dat vlak ook best onhandig, dus ik ga het er niet op wagen.
  Ik zie het al voor mij dat ik geen wenkbrauwen meer heb ... :(

  Liefs,
  Eva

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hih, logisch dat je daar ban voor bent, maar als je voorzichtig bent gebeurd dat niet

   Groetjes petra
   ( die heel onhandig is en ook echt nog wenkbrauwen heeft )

   Verwijderen
 13. Ik heb zoiets ook nog liggen! Al gebruik ik het niet zo heel vaak.. Als ik het gebruik, gebruik ik het om mijn wenkbrauwen af te scheren zeg maar. Dus de lange haren maak ik korter, zodat ze er niet 'boven uitsteken'. Ik gebruik ze niet om daadwerkelijk haar helemaal weg te halen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dit ook gedaan en een aantal donshaartjes verwijderd ermee, en dat ging prima....

   Verwijderen
 14. Handig. Al zou ik het wel bij epileren/harsen laten, mocht ik mijn wenkbrauwen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hmmm, ik laat mijn wenkbrauwen ook epileren , maar soms hebik een erg dwars haartje er tussen zitten...daar gebruik ik het voor...

   Verwijderen
 15. Brrr ik vind ze maar eng. Sowieso blijf ik zoveel mogelijk van mijn wenkbrauwen af. Alleen echte uitschieters haal ik weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik kan mij voorstellen dat ze er eng uit zien, ik had ook zoiets van nouhhhhh, als dat maar goed gaat! maar het viel mee, geen bloed, geen enge gapende wonden en nog steeds heel complete wenkbrauwen...

   Verwijderen
 16. Oh wat grappig! Maar ik zou bang zijn dat ik uitschiet! Ja ik ben nog wel zo een kind niet altijd goede controle heeft en vaak alles snel snel snel wil doen! Haha! Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oejoejoei, snel doen is altijd een slechte zaak met mejes en tangetjes....dus dan is het inderdaad wijs om niet aan zulke dingen te beginnen.

   Verwijderen
 17. Ik heb hier wel vaker over gehoord. Het is dat ik dikke en zwarte wenkbrauwen haartjes heb, anders had ik het wel geprobeerd!

  Liefs,
  Hazal
  www.sistersandsisters.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had er echt nog nooit van gehoord of gezien maar wel al een paar keer gedacht, het zou wel handig zijn als zoiets bestond...vandaar dat ik ze direct mee naar huis nam, om et proberen...

   Verwijderen
 18. Ik kies ook voor epileren. Had collega dat het ook deed en het komt dan gelijk stoppels terug. En dat was minder fraai.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oejj, stopeltjes, oef dat is inderdaad niet zo een heel fraai gezicht...

   Verwijderen
 19. Ik heb deze mesjes nog niet geprobeerd maar ik ben wel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had ze ook nooit geprobeerd, dus vandaar hoppa , mee naar huis en proberen...misschien is het handig, en ja ik vind het wel een aanvulling!

   Verwijderen
 20. Deze gebruik ik ook. Die van mij is alleen wat bot geworden, dus ik moet even een nieuwe kopen, maar ik vind ze erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kon ze echt niet, maar vind ze ook prettig in gebruik!

   Verwijderen
 21. Ik ken het niet maar wil het heel graag eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het echt handige dingetjes, en had ze nog nooit geprobeerd...en echt als ik het kan, kan iedereen het ( ik ben zo een kluns op dat gebied)

   Verwijderen
 22. Ik doe nooit iets met mijn wenkbrauwen dus ook deze dingen laat ik veilig in het schap staan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je niet aan je wenkbrauwen hebt gedaan, moet je zeker niet aan zulke dingen beginnen, en net wat je zegt lekker laten liggen bij de drogist!... ;-)

   Verwijderen
 23. Klinkt goed, ik ga eens kijken bij de Kruidvat! X

  BeantwoordenVerwijderen