zaterdag 4 oktober 2014

Dierenliefde , ...Ware Liefde...( kort verhaal)Ik word er soms zo moe van, zegt hij zachtjes. Eigenlijk krijg ik het er gewoon spaans benauwd van! Ik knik, ik begrijp wat je bedoeld, zeg ik. Dat gedrag daar word je gewoon niet goed van, het begint al s'ochtends en houd pas op als je naar je bed gaat. Het vreet  echt energie, zucht hij zachtjes.

Claimen is een wel heel dringend appél doen op een ander. De ander vindt dit appél zwaar overdreven of onnodig en zal geneigd zijn de gewenste claim naast zich neer te leggen en in dit geval klopt het ook wel. En een ieder van ons, kan het beamen, het is hoogst irritant, vervelend gedrag.

Denk jij dat ze eenzaam is? Ach welnee natuurlijk niet, ze heeft vrienden genoeg. Ook al is ze sociaal best wel een beetje onhandig en lomp. Heel eerlijk gezegd denk ik dat ze gewoon heel erg veel van je houd, stiekem een beetje verliefd op je is en niet te vergeten, ze is een vrouwtje wat gewoon ook erg nieuwsgierig is. Waar ik ook ga, ik kom haar tegen, vervolgt hij zijn verhaal.

 Meestal doet ze dan nog een beetje zielig ook! Ik grijns, want sommige vrouwtjes zijn inderdaad zo, maar ook de mannen doen er soms weinig voor onder. Ik heb haar al heel wat keren gezegd, dat ik het eigenlijk helemaal niet altijd leuk vind wat ze altijd doet, maar de communicatie tussen ons is en blijft een, niet echt goed op te lossen probleem.

Ondertussen lig ik plat van het lachen haast onder de tafel.
De koffie klotst over het randje van het kopje omdat ik hard tegen de tafel stoot. Uit mijn ooghoek zie ik haar aankomen. Groot alarm, roep ik: Turboclaimster in aantocht!  Shit, te laat zien aankomen ! roept hij, als de poes voor de broodnodige "verandering" weer op zijn schoot springt.!


Fijne dierendag...
( Dit blog heeft al eerder gepubliceerd gestaan op Heelgewoondagelijks.
Het is een beschrijving van de liefde van een van onze poezen, genaamd Draakje, voor mijn man. Omdat het vandaag dierendag is, vind ik het leuk om het nogmaals te plaatsen )

12 opmerkingen: