woensdag 13 augustus 2014

Tools: Brillenpoetsdoekjes...(getest)


Gisteren liep ik binnen bij Albert Heijn en daar viel mijn oog op dit handigheidje, Brillenpoetsdoekjes. Nu heb ik zelf geen leesbril of normale bril. Ik ben dan ook helemaal niet thuis met brillen en het verzorgen van zulke belangrijke artikelen als een bril.

Wel heb ik meerdere zonnebrillen. Eigenlijk zit ik altijd te rommelen met het schoonmaken, van de glazen. Hierdoor besloot ik ze mee te nemen om te bekijken hoe ze mij zouden gaan bevallen.


Op de achterzijde van het doosje staat duidelijk beschreven waar je ze voor kan gebruiken. Ook staat er op vermeld  dat ze niet geschikt zijn voor het reinigen van de huid en alcoholgevoelige oppervlakten.Thuis aangekomen maak ik het doosje open. De doekjes zitten met 2 stuks aan elkaar vast verpakt. Je kan ze van elkaar los maken door het geperforeerde randje los te scheuren..  Dit gaat erg makkelijk. Ook is dit erg handig omdat je zo een of 2 van de doekjes mee kan nemen in je tas.De doekjes zitten klein opgevouwen in de verpakking. Ze zijn iets wat vochtig, niet te nat! Ze hebben een citroenachtige geur. Erg fris en niet te aanwezig. Ze zijn wit van kleur en voelen een beetje papierachtig aan. Ze zijn echt erg stevig...


Heel eerlijk gezegd ben ik altijd nog wel een beetje sceptisch tegenover al die "handige' producten.
Maar eerlijk gezegd mag het resultaat en het gemak van dit product er wel wezen...

Kijk maar even mee!


Ik ben dus erg tevreden hierover, vooral omdat ze hun werk erg goed doen. Ook de kleine verpakking vind ik prettig voor in mijn camera tas. Ook heb ik er mijn beeldscherm van mijn "lappy" en de lens van mijn camera mee schoongemaakt. Dit gaat ook prima!...Ik denk dat de glazen van mijn verrekijker voor in het bos, er ook prima mee schoongemaakt kunnen worden.

Ik merk dat ik steeds beter voorbereid op pad ga. Ik kom steeds minder onaangename verassingen tegen als ik ga fietsen en buiten fotograferen. Tenslotte moet je wat! Als een laagvliegende kopmeeuw een dikke flats, op je camera of zonnebril laat vallen. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik ondergescheten word door zo een kreng.

De brillenpoetsdoekjes zijn te koop bij Albert Heijn.
Ze zijn verpakt in een doosje van 30 stuks en kosten € 1,39

Waar maak jij je bril of zonnebril  mee schoon?
21 opmerkingen:

 1. erg leuk geschreven artikel en fijne review liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je wel, erg lief dat je reageerd op mijn artikel...groetjes!

   Verwijderen
 2. Eigenlijk zou ik die ook meer in huis moeten hebben. Ik poets mijn brillen altijd met mijn shirtje haha. Nu draag ik mijn bril nooit meer, maar voor de zonnebril was het wel handig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, de punt van je Tshirt, ja ik ken het voor mijn zonnebril.....ik doe dat dus ook!

   Verwijderen
 3. Ik heb dat ook altijd in huis, want ik draag namelijk wel een bril & tuurlijk ook een zonnebril op sterkte dus jk reinig het altijd met zulke doekjes :)
  Wat heb je het leuk geschreven!
  Fijne artikel!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad ik denk dat een aantal mensen met een bril deze wel zullen gebruiken, maar mijn man bv zit altijd te vogelen met zo een stoffen brillendoekje of papieren tissue...en dat gaat niet echt prettig, zegt hij!...dus hij is ook blij ermee!

   Verwijderen
 4. O wat handig, ik wist niet dat ze die doekjes ook gewoon in de supermarkt verkopen! Ik heb zelf een bril voor in de klas en tv kijken en ik loop altijd met dat doekje van de opticien te prutsen en dan duurt het wel even voor mijn bril eindelijk goed schoon is, maar dit lijkt me wel heel handig om eens uit te proberen. :) Fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wist het ook niet, dus toen ik het zag had ik echt zoiets van Heeeee!!!...dat is handig dat ze dat verkopen...

   Verwijderen
 5. Leuke review!
  Erg handig, dit product! En ook helemaal niet duur!

  Liefs,
  Eva ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk review :) Ik heb eigenlijk ook weer brilpoetsdoekjes nodig!! Mijn brilletjes zijn altijd zo snel vies. Denk dat ik vanmiddag even langs AH ga ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien verkopen ze ze ook wel bij jouw AH in de buurt, ....je kan altijd even kijken natuurlijk!

   Verwijderen
 7. Hahaha! Je brengt me wel op een idee; die lens van mijn camera mag zeker een poetsbeurtje gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aha,..... ( hihi ) mijn probleem van wazige foto's was gelijk opgelost ermee

   Verwijderen
 8. Die moet ik ook maar eens meenemen als ik bij Albert Heijn ben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is het proberen natuurlijk altijd waard, lijkt mij!

   Verwijderen
 9. Ik vind dat soort doekjes vaak stinken en ik krijg er hoofdpijn van! Misschien deze maar eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tjonge dat is wel vervelend dat je er soms hoofdpijn van krijgt....misschien dat je het met deze inderdaad iets minder hebt....het is de moeite van het proberen misschien wel waard ja...succes, met proberen!

   Verwijderen
 10. Leuk artikel alleen is het niet duidelijk of er citroenzuren inzitten, dit tast namelijk de coating van brillenglazen aan. Als ik Citral op internet zoek krijg ik er ook niet veel duidelijkheid over.
  Ook moet je even opletten met papieren doekjes zoals deze, als dit echt van houtvezels gemaakt is (wat ik ook niet duidelijk kan terugvinden in de ingrediënten) is het te ruw voor brillenglazen en kan dit krassen veroorzaken, net zoals keukenpapier, tissues, zakdoeken en wc-papier (hier zitten namelijk wél houtvezels in). Daar moet je dus niet je brillenglazen mee schoonmaken!
  Wat ik kan aanraden is een zachte handdoek, theedoek, wasdoek, microvezeldoek en ondanks dat deze brillendoekjes van de AH speciaal voor brillen zijn zou ik hier niet je brillenglazen mee poetsen, ze zijn vrij chemisch waardoor de coating van je brillenglazen hierdoor kan afbladderen.
  Zelf werk ik als opticien en krijg ik soms dagelijks klanten met deze vragen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk denk dat de producten als brillenpoetsdoekjes gewoon niet overdreven gebruikt dienen te worden. Waarschijnlijk is een zachte doek ook wel het beste en zijn de brillenpoetsdoekjes gewoon aardige alternatieven voor onderweg of noodgevallen...Brillen zijn erg gevoelig en je weet het, een korreltje van iets, kan al op een doekje kan dan al grote schade aanrichten...Ik denk zelf dat alles waar TE voor staan niet goed is....

   Verwijderen
 11. Ohhh hele handige tip! Ik maak me zonnebril altijd schoon met deze doekjes

  BeantwoordenVerwijderen