vrijdag 29 augustus 2014

Herbacin wuta kamille + Glycerine..Al een tijdje ben ik op zoek naar een fijne handcrème en toen ik afgelopen week bij Kruidvat was, viel mijn oog op het fris uitziende kleine mini blikje , Herbacin Wuta Kamille..

Misschien is dit de ideale handcrème dacht ik bij mijzelf en met die gedachte besloot ik hem in mijn mandje neer te leggen, Lees jij even mee of ik de ideale handcrème voor mij heb ontdekt?

Het is een klein rond metalen blikje. De afbeelding van de Kamille bloem en de lettertjes hebben reliëf en dat is wel leuk. Het blikje bevat 20 ml handcrème. Dat is niet veel maar een prima hoeveelheid voor bijvoorbeeld in je handtas.


Op de onderzijde van het blikje staan duidelijk de ingrediënten vermeld. Ook verteld men op de verpakking dat de handcrème een 3 voudige werking heeft...Herstellen, beschermen en verzorgen.

Als ik het blikje openmaak zie ik dat er een metaalachtig cellofaan over het product heen zit. Erg prettig, dan weet je dat er niemand aan de inhoud, in het blikje heeft gezeten. In het cellofaan van mijn blikje zat een vreemd deukje, maar de verpakking was wel nog afgesloten.De handcrème zelf is een beetje transparant, witachtig om te zien . Hij heeft een stevige structuur.
De geur is kruidig, maar niet overheersend en ruikt heel herkenbaar naar Kamille...


Conclusie: 

De glycerine verzorgd de huid inderdaad prima en houd hem goed zacht en soepel en de siliconen die het product bevat liggen een soort van filterlaagje over de handen,tegen de invloeden van buitenaf. Je kon dit goed zien toen ik mijn handen ging wassen, direct na gebruik van de creme...Het water bleef op mijn handen liggen.Dit is wel handig als je van de winter bv door de kou wandelt of fietst. De crème voelt een beetje vettig aan. maar het is niet erg hinderlijk. Het trekt erg snel in de handen ..De geur vind ik zelf erg aangenaam. Deze crème is voor mij een heel erg prettig product!

Ook de prijs van dit product is erg aantrekkelijk..Het blikje met 20 ml kostte € 0,99 bij Kruidvat Ook is de crème verkrijgbaar in een tube van 100 ml en de prijs daarvan is € 2, 99.
Dit product is ook verkrijgbaar bij de Tuinen, hij is daar wel ietsjes minder gunstig geprijsd.

Gebruik jij in de winter andere producten voor je  handen dan in de zomer?

20 opmerkingen:

 1. Ziet er goed uit :) nu het weer frisser en kouder wordt is dit wel iets wat je nodig hebt !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou het ia natuurlijk nog wel een beetje vroeg, maar het verleden heeft mij geleerd dat ik op tijd met zulke dingen moet beginnen...

   Verwijderen
 2. Klinkt goed! Ik heb alleen nog een voorraad hand crème staan dat is denk ik het product wat ik het minste gebruik, terwijl mijn handen het wel kunnen gebruiken x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan zit er niets anders op dan een tube te pakken en te gaan smeren, meis....je handen heb je nog zo lang nodig en het zijn ook wel een beetje blikvangers...

   Verwijderen
 3. Het lijkt zo onhandig in een blikje, maar ook wel erg cute. Klinkt goed zo in je review. En kamille is altijd heerlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ik heb je genomineerd voor een Liebster Award. Voor de info, vragen en gekke feitjes, kijk je hier http://metloes.blogspot.nl/

   Verwijderen
  2. het lijkt inderdaad onhandig, maar dat valt inderdaad wel mee...er zijn ook tubes, en die zijn ook niet extreem groot...

   Verwijderen
 4. Alleen al het blikje is een snoepje! Fijn ook dat hij leuk geprijsd is. Ik gebruik ook iedere dag een handcreme of een body Butter van TBS. In de winter smeer ik wel iets vaker omdat mijn huid snel droog is. Fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het blikje vond ik gewoon schattig, daarom viel het mij ook op bij Kruidvat,,,Ik ben altijd veel buiten, zomer of winter en in eht kader van de actie" Petra zorgt beter voor zichzelf" heb ik dit ook op mijn vaste lijstje gezet....

   Verwijderen
 5. Ik ga hier ook over schrijven want mijn vriend had heel erg last van droge huid en wondjes daardoor op zijn handen en enkel dit spul heeft geholpen, de pot is alweer bijna leeg! echt een top product!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er tot nu toe ook echt over te spreken en ook mijn man zit de hele dag te loeren naar dat schattige blikje....hij vind hem ook lekker...

   Verwijderen
 6. Klinkt als een fijne handcrėme :)
  Fijne artikel!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is echt erg fijn, ik ben er tot nu toe erg blij mee...xx

   Verwijderen
 7. Ziet er een fijne handcrème uit voor een fijne prijs! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja meis, de prijs is natuurlijk best wel belangrijk...tenslotte heeft niemand een geldboompje in zijn tuin staan....

   Verwijderen
 8. Deze zie ik ook vaak liggen bij het kruidvat. Zelf gebruik ik vrijwel in de zomer als in de winter dezelfde verzorging. Wel smeer ik veel meer in de winter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet bekennen dat ik niet altijd zo best voor mijzelf gezorgd heb, dus ik moet veel leren en ontdekken, wel erg leuk,...en onwijs leerzaam...dank je wel voor je reactie!

   Verwijderen
 9. klinkt goed, alleen vind ik persoonlijk tubes fijner/sneller in gebruik en hygiënischer ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Klinkt erg fijn, zeker voor de prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Veel schadelijke stoffen in deze crème waaronder metylparaben. Goedkoop is niet altijd gezond.

  BeantwoordenVerwijderen