zondag 24 augustus 2014

Eye shadow base?...Is dat nu echt nodig?

Af en toe lees ik artikelen over producten waar in men erg lovend spreekt over bepaalde producten die het gebruik van cosmetica makkelijker maken. Regelmatig denk ik dan bij mijzelf..Jahhh hoor, het zal wel. Dat heb je toch helemaal niet nodig? Maar de eerlijkheid gebied mij dan toch om te zeggen...Ik weet het eigenlijk gewoon niet!... ik ken het niet, en heb het nog nooit gebruikt.! ..

Een tijdje terug vond ik bij Kruidvat een klein potje, Prime and Fine, eye shadow base van Catrice in de bak met producten die uit het assortiment verdwijnen. Ik zie zulke dingen altijd als mooie gelegenheden om dingen uit te proberen. Dan kan ik ik mij een mening kan vormen over het nut van een bepaald product, zonder direct een groot bedrag aan kosten te hebben. Tenslotte is eigen ervaring de beste leermeester, bleek bij mij al vaker uit het verleden.


Kijk je even mee?

Het potje is vrij klein. het is van glas, heeft een schroefdopje en op de onderzijde staat dat deze waterproof is. Het potje heeft een inhoud van 4 milliliter en is na openen 6 maanden houdbaar.


Omdat de Eye shadowbase er erg compact uitzag, heb ik het potje op zijn kop gehouden. Toen het product hierbij niet uit het potje viel, kon ik mijzelf niet beheersen en moest ik even voelen aan het product, dat kan je zien op deze foto. Niet slim, maar oké....het zij zo!


De structuur van het product is inderdaad stevig, dat zie je aan de uitsteekseltjes die omhoog blijven staan nadat je een beetje uit het potje gepakt hebt..Er zit een licht chemisch luchtje aan het product, maar in elk geval niet onaangenaam.


Het is niet een product wat je erg makkelijk uit het potje haalt zonder spateltje!...Of mijn nagels zijn te lang of de hals van het potje te klein?...De kleur is best apart, en past helemaal niet bij mijn huid.


Tot mijn verbazing smeert het vrij prettig uit. Op de onderstaande foto kan je duidelijk zien onder welke ( enkele ) streek poeder oogschaduw. Dit heb ik heel bewust gedaan . De Eyeshadowbase blijkt namelijk behoorlijk transpatarnt te zijn als je het goed uitsmeert. Dit oogschaduw tint id de zacht roze pasteltint uit het Essence, All about Candies palette en het verschil is van intensiteit is erg duidelijk zichtbaar....


Ik zal mijn mening toch echt bij moeten stellen. Nodig is het product niet, handig is het wel!...Een Eyeshadow base is dus echt wel een goede aanvulling als je graag heel wat langer van je oogschaduw en eyeliner wilt genieten...

Gebruik jij een oogschaduw basis?
32 opmerkingen:

 1. Ja ik heb deze ook. Maar vind t niet zo prettig werken :( want ik gebruik ook de essence eyeshadow base, en die is heel anders. Veel prettiger! Misschien ligt het aan mij dat ie zo raar werkt. Ga er zo nog naar kijken! Maar ik vind een eyeshadow base wel echt een must :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet eerlijk zeggen dat ik echt niet precies weet wat een goede is, en welk merk erg fijn is...Ik heb deze gekocht echt om uit te proberen en te testen of ik daadwerkelijk verschil zou merken...en inderdaad dat doet het dus....!

   Verwijderen
 2. Ik heb deze ook :)!
  En ik gebruik het elke dag ik kan niet zonder oogshaduwbasis blijft gewoon lang & trekt niet in de lijntjes :)
  Ik vind het een budgettoppertje!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is echt de eerste die ik gekocht heb, tenslotte wil ik graag proberen en dan zijn dit mooie manieren...

   Verwijderen
 3. Het is zeker een groot verschil. Die van ELF van 1 euro vind ik nog steeds het fijnst :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad ELF verkoopt dit natuurlijk ook, mooi....kan ik die mooi gelijk mee bestellen volgende keer...

   Verwijderen
 4. Ik heb die van Essence. Maar nu ik dit lees denk ik dat ik deze maar eens moet proberen. Hij lijkt me droger dan die van Essence en dat is wat ik wil. En doet goed zijn werk als ik de foto bekijk! Anders zit het binnen no time in de lijntjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf heb ik niet snel dat mijn make up in de lijntjes zit, maar ik kan mij voorstellen dat dit niet echt fijn is...deze vind ik vrij droog en ik moet er wel een beetje aan wennen.

   Verwijderen
 5. Ik gebruik altijd een oogschaduw basis van essence die ik erg fijn vind. Ik merk wel echt verschil moet ik zeggen. De kleuren zijn intenser en het blijft een stuk langer zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb echt geen idee, en hoor zo veel verschillende suggesties , dat ik nog heeeeeel veel uit te proberen heb...

   Verwijderen
 6. Ik gebruik het eigenlijk nooit, na dit artikel ben ik toch best benieuwd!
  Ik ga dus even neuzen tussen de schappen binnenkort :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het ook nog nooit gebruikt en las het op een blog...en toen vond ik deze bij Kruidvat....proberen dus!

   Verwijderen
 7. Ik gebruik sinds een paar maanden altijd oogschaduwbasis, en ik vind het verschil echt ongelooflijk! Ik heb ook vette oogleden dus als ik geen oogschaduw draag doe ik wel de basis, zo blijven mijn oogleden mooi mat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tot afgelopen week had ik dit nog nooit gebruikt, maar vroeg mij dit wel af als ik er over las....Tot nu toe vind ik het erg fijn...Ik ben gek op fellere kleuren make up en ik merk nu dat dit onwijs goed helpt om de fellere kleuren te behouden...

   Verwijderen
 8. Het is zeker handig, ik gebruik het niet altijd, maar je ziet soms wel dat sommige oogschaduws echt beter blijven zitten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt waar, ik sta verbaasd van het verschil van kleur in mijn makeup!

   Verwijderen
 9. Ik heb ook mij twijfels gehad maar gebruik het nu altijd. De oogschaduw wordt veel mooier en intenser en blijft ook super zitten. Ik gebruik er een van essence en die is prima.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gelukkig ben ik niet de enige die zijn twijfels had, ik ben er blij mee dat ik deze aangeschaft heb....

   Verwijderen
 10. Ik gebruik het altijd, het zit zoveel mooier en beter!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik sta echt verbaasd over het verschil....ik wist het echt niet!

   Verwijderen
 11. Oogschaduwbasis heb ik eigenlijk nooit gebruikt, maar ik hoor overal wel dat het heel fijn is, nu zie ik het ook weer terug bij jou! Ik weet niet of ik er zelf een ga kopen, maar het lijkt me wel echt veel handiger o dat alles zo veel beter blijft zitten. ;p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het ook nog nooit gebruikt en vond deze bij Kruidvat, omdat hij uit het assortiment gaat, was hij behoorlijk afgeprijsd...en toen had ik zoiets, zal ik hem ook eens proberen....en inderdaad het is een heel verschil..

   Verwijderen
 12. Nee, nodig is het niet, maar ik vind echt dat je oogschaduw langer mooi blijft zitten. En bij die van UD voegt het een dimensie toe nog aan de kleur ook. Maar met zo'n potje werkt een kwastje misschien handiger dan je vingers?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt loes, ik had echt zoiets van nouhhhhh.....daar geloof ik niets van, maar het helpt dus wel en vandaar...Petra is helemaal om.....

   Verwijderen
 13. Oh dat ziet er heel goed uit! Ik gebruik altijd een vloeibare oogschaduwbasis van Essence of UD. Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er heel erg blij mee, en hoor heel veel handige tips erover, dat is heel prettig om te lezen...

   Verwijderen
 14. Ik kan zelf inmiddels niet meer zonder. De poeder pakt beter en blijft de hele dag mooi zitten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik sta elke keer verbaasd als ik naar de foto kijk...ik had van te voren echt zoiets van jahhhh het zal wel!....hihi! en nu ben ik er zo blij mee!

   Verwijderen
 15. oogschaduw basis zorgt ervoor dat het langer, beter en intenser blijft zitten. ik ben fan ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben sinds een paar dagen ook overstag.....mijn oogschaduw blijft inderdaad beter zitten....Ik neem echt niet zo heel snel alles zo maar aan, ik moet het gewoon altijd zelf uitproberen...maar het bevalt prima, echt!

   Verwijderen
 16. Deze gebruik ik tegenwoordig ook. Ik gebruik er een lipkwastje bij om uit het potje te krijgen. Met mn vingers lukt het niet vanwege mn nagels. Enig nadeel! Maar met kwastje gast het perfect! ;-) Xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. daar ben ik ook mee begonnen, want het was zo onhandig om het uit het potje te krijgen met langere nagels...dat is inderdaad een nadeel, aan dit product....xx

   Verwijderen