zaterdag 12 juli 2014

In de etalage: Flying Tiger

Enige tijd terug las ik bij een andere blogster dat zij een Flying Tiger in Utrecht had ontdekt. Nu woon ik natuurlijk nog geen tientallen jaren in Utrecht., dus weet ik ook niet alles. Zodoende was ik erg nieuwsgierig naar waar de Flying Tiger dan wel zat...Gelukkig is Mr. Google een redelijk goed bekende van mij. Ik kan hem erg veel kan vragen en ook  op deze vraag gaf hij natuurlijk gewoon binnen een paar tellen antwoord.

Tot mijn grote verbazing zat de vestiging op de Oude gracht 118...Even zat ik perplex naar het beeldscherm te kijken. Toevallig was ik de dag ervoor nog op de Oude Gracht geweest, maar kon mij echt niet herinneren daar iets opvallends te hebben gezien. ...Nu ben ik schijnbaar echt die dag dat ik in het centrum was, echt met oogkleppen door het centrum gelopen. Toen ik op de website van Flying Tiger ging kijken, voelde ik het schaamrood over mijn wangen optrekken en viel mijn mond pas echt open....Ik had er zelfs de dag ervoor nog wat gekocht....Flying Tiger is onderdeel van de Deense Tiger retailketen. Deze keten startte in 1995 in Kopenhagen.  Anno 2014 is deze keten uitgegroeid tot zo'n 320 winkels vertegenwoordigd in 21 landen over de gehele winkel. Ze verkopen van alles en nog wat voor keurig afgeronde prijzen, die voor mensen met een smaller budget redelijk te behappen zijn.

Toch laten zulk soort dingen mij niet makkelijk los, dus besloot ik nog maar eens terug te gaan naar Flying Tiger..En zodoende staat vandaag Flying Tiger, bij mij in de etalage. Iets later fiets ik over de Oude gracht en als ik mijn fiets aan de brugleuning op slot zet, zie ik al direct waarom deze winkel mij niet echt opgevallen was.

Kijk je even mee wat ik zag vanaf de brug?


Het aanzicht van de winkel, doet koel aan en nodigt mij niet uit om te blijven kijken.

(Linker etalage raam)

 (Rechter etalage raam.) 


                                         Euhhhm wat is de boodschap van deze affiche ?


(Erg duidelijke, overzichtelijke prijskaartjes)

( Heel veel dezelfde artikelen, opgestapeld)

Tja, ik zag veel dezelfde opgestapelde kleurrijke artikelen en ik kreeg hier een beetje een magazijn indruk van. Niet echt gezellig en voor mij uitnodigend.

En dan de rechterzijde van de winkel,

(Veel meer kleur en meer artikelen)
( Ook hier jammer genoeg,  toch een magazijn idee)

(Die verkopen ze ook voor 5 euro, ...erg grappig dat wel)

Tja, Flying Tiger is een winkel die je best makkelijk voorbij loopt. Ook al zitten ze in Utrecht op een prachtige , goed bereikbare locatie.Ook doet deze manier mij sterk denken aan een andere Scandinavische winkelketen. De producten zijn echt onwijs leuk en apart. Ook wisselen ze constant. Helaas kan je niet online shoppen bij dit bedrijf en ik denk dat dit toch een groot minpunt is in deze tijd.

Nu verschillen smaken natuurlijk best behoorlijk en trekt deze etalage mij absoluut niet aan. De winkel zelf ademt wel een rustige en ruime sfeer uit, ondanks dat er veel artikelen staan. Dit vind ik wel erg prettig...Ook de mooie afgeronde, betaalbare, prijzen vind ik wel een groot pluspunt....

Ben jij wel eens bij een Flying Tiger filiaal geweest?

Groetjes Petra

5 opmerkingen:

 1. Hey goedemorgen :)
  Je hebt er mooie foto's gemaakt, de winkel lijkt me erg kleurrijk en divers. Ik krijg er een beetje een Ikea gevoel bij, veel dezelfde producten in verschillende keuren. Maar wel aparte producten en grappige vormen. Ben er nog nooit geweest, sterker nog, had er nog nooit van gehoord. Volgende keer dat ik in Utrecht ben, toch even kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben er zeker al eens binnen geweest, ze hebben er ECHT leuke dingen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan je vertellen dat er veel regels zijn voor de winkel Flying Tiger en niet zo makkelijk is als ''lijkt op een magazijn indeling''...

  BeantwoordenVerwijderen