vrijdag 12 juni 2015

Tag Home sweet home...


Pas kwam ik een heel leuke tag tegen op het blog van Lotje van BeautybyLJ . Ik besloot deze ook in te vullen, omdat ik het best wel erg leuk vond om eens serieus hier over na te denken...Tenslotte is je huis, voor de meeste mensen......je eigen veilige plekje!...

Kijk je even mee, naar de vragen van de tag en de antwoorden die ik er op gaf?


Als je aan thuis denkt, wat is het eerste dat in je op komt?
Dan denk ik toch aan het plekje waar mijn dierbare poezen zijn, maar ook aan het plekje waar ik mijzelf veilig mag voelen en helemaal 100 procent mijzelf kan zijn, dus kan lachen, huilen, boos mag zijn...als het mij uitkomt!


                                   ( Noortje en Sjakie, 2 van onze poezen....)


Wat is het fijnste plekje in huis/kamer?
Het fijnste plekje vind ik mijn bedje, In ons huis hebben wij door de hele woning een puntdak, net zoals in een blokhut ziet...Zelf vind ik dat erg gezellig en in de slaapkamer vind ik het heerlijk om bv naar de regen die tegen de ramen slaat te luisteren. De combinatie van regen en het puntdak herinnert mij aan toen ik een klein meisje was en mijn vader nog leefde en dat is een heel fijne herinnering

Wat zou je willen veranderen aan je huis/kamer?
Het zou wel wat groter mogen zijn, het is een heel klein appartementje op een hoek net buiten het centrum van Utrecht. We kijken uit over een plantsoen, en aan de andere kant kijken we over het centrum en zie ik de Domtoren. heel leuk! Omdat het huis schattig leuk is,  betaalbaar, de ligging en wijk prima en er heel veel voorzieningen in de buurt zijn..Neem ik het ongemak van het net iets te klein zijn op de koop toe...

Ben je netjes of een rasechte rommelkont?
Ik ben best wel een grote rommelkont, maar omdat het bij ons heel klein is en ik niet alleen woon heb ik mijzelf nu wel een vaste opruimroutine aangeleerd, zodat het leuk, gezellig leefbaar en opgeruimd blijft...

Noem 1 ding wat je doet als je helemaal alleen thuis bent?
Meestal ga ik heerlijk zitten freubelen, en laat dan alles heerlijk om mij heen slingeren. De ene keer maak ik een schilderij of tekening,  Soms knap ik dan een oud meubeltje op,....soms ga ik lekkerlezen, maar ik ga even makkelijk met mijn voeten op de tafel lekker onderuit in de bank hangen...een heerlijke overtrokken serie kijken zoals "Say yes to the dress"of "My big fat American gipsywedding"...

Noem vijf dingen die essentieel zijn voor je ultieme ‘thuisgevoel’.
Hmmm eigenlijk is dit niet zo heel moeilijk voor mij: Onze poezen, veiligheid, rust, mijzelf mogen zijn en natuurlijk het gevoel " thuis' te komen als je een dagje weg bent geweest...
Toch vind ik het wel eens een beetje dubbel, waar je thuis is ...Ik heb hier al eerder een blog over geschreven...die kun je HIER terugvinden.Waar zie jij jezelf wonen over vijf jaar?
Hopelijk nog op dezelfde plaats, Ik voel mij er erg tevreden..dus verkassen dat zit er voor mij niet heel snel in...


Dit waren alweer de vragen van deze tag. Het leest vind ik altijd lekker weg, een beetje persoonlijke tags. Natuurlijk kun je deze gewoon overnemen als je dat leuk vind..

Wat vind jij het fijnste plekje bij jouw thuis?

15 opmerkingen:

 1. Ook een leuke tag! Die secretaire blijft schattig :) Mijn favoriete plekje in huis is aan de eettafel, daar heb ik mijn bloghoekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen Petra! Thuis is in je hart het gevoel hebben dat je welkom bent,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk deze tag ik kende hem nog niet. Volgens mij heb je een leuke en knusse woning. Mijn fijnste plekje is knus op de bank met mijn dochtertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke Tag is dit! Volgens mij heb je een fijn plekje om te wonen. Ik wil ook het liefst graag mijn katten om mij heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijne tag! Deze ben ik nog niet eerder tegengekomen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke tag!!!! :) klinkt als een fijne huis!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke tag! Als ik dit zo lees woon je echt op een perfecte locatie, dus ik snap dat je het voor lief neemt dat het eigenlijk net iets aan de kleine kant is!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke tag, mijn favoriete plaats in huis is mijn slaapkamer & badkamer :)!
  Je hebt de tag leuk ingevuld Petra <3
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke tag! Ik woon ook in Utrecht, maar die Domtoren zie ik (helaas) niet!
  Lekker dat je een puntdak hebt, ik vind het luisteren naar de regen ook erg fijn, jammer genoeg hebben wij geen puntdak (nou ja, het is wel een puntdak, maar de ruimte van dat dak hebben we niet, het is een mysterieuze ruimte waar ik nog steeds niet achter ben wat er precies is. Ik denk voor de leidingen...)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh ja, mijn bed is echt ook mijn favoriete plek in huis. Sleepy time = best time!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. leuk om te lezen en wat een schattige secretaire ♥ xx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Erg leuke tag! Ik herken wel wat dingen bij mezelf. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Volgens mij heb jij een supergezellig huisje. Leuke tag ok, echt iets voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een fijne tag! Mijn lievelingsplekje is toch wel mijn hoor. Doordat ik thuis woon heb ik jammer genoeg wat minder privacy, maar naar de toekomst zou ik graag een bloghoekje willen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuke tag dit!! Deze kende ik nog niet:)
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen