vrijdag 13 maart 2015

Tag: The Questions of Life ...Een tag invullen vind ik best wel leuk om te doen. Voor mij zijn het mooie momentjes om even wat meer over de onderwerpen van de tag na te denken. Kleine momentjes van een soort bewustwording. De questions of life-tag, die ik al een aantal malen had gelezen vond ik een heel boeiende tag, omdat hij (volgens sommige mensen ) wat minder oppervlakkig leek. Vandaag beantwoord ik de, voor sommige onder ons, zes lastigere levensvragen!.


1. Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft jou de grootste glimlach op je gezicht?
Dat is toch wel de geboorte van mijn kleindochtertje Tess. Haar geboorte heeft mij zo veel vreugde gegeven, Helemaal doordat ik de geboorte van haar echt mee mocht maken, in het ziekenhuis. Ook dat mijn grote, onbehouwen zoon met zo veel liefde naar dat kleine meisje kon kijken, dat heeft mij heel erg veel gedaan...2. Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?
Als klein meisje droomde ik erover om dierenarts te worden, Ondertussen weet ik dat dit een beroep is wat helemaal niet echt geschikt is voor mij. Toch vind ik dit beste en lastige vraag omdat mijn jeugd en leven echt heel anders verlopen is dan wenselijk is voor de meeste mensen.

3. Wat zou je willen doen in je leven als er totaal geen beperkingen waren?
Ik zou graag een trektocht willen maken door Afrika en Australiƫ, Wilde dieren bestuderen en fotograferen.
Helaas kan ik het mijzelf niet financieel permitteren om dit langere tijd te gaan doen en hierdoor zal dit altijd een van mijn wensen blijven..

4. Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?
Ik heb over mijzelf geleerd dat ik een heel erg regelmatig en gestructureerd leven moet leiden.
Anders word ik lichamelijk en uiteindelijk ook geestelijk uitgeput. Dat is niet erg prettig, voor mij maar natuurlijk ook niet voor mijn omgeving. Ik word dan heel vervelend in de omgang,
Ook heb ik geleerd om mijn grenzen aan te geven en niet zoals ik in het verleden vaak deed deze te verleggen tot zijn voor mijzelf en mijn omgeving niet duidelijk meer waren. Met alle gevolgen van dien natuurlijk!

5. Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over?
Als ik echt aan het dagdromen ben dan droom ik dat ik in een houten hutje in het bos woon, zonder tv, internet, telefoon of radio..Ik leef voor een groot gedeelte van de natuur, heb een moestuintje en kijk elke dag vanuit mijn raam naar hertjes, eekhoorns, konijnen, dassen en wilde zwijnen...Heerlijk, dat is iets wat zou ik best graag willen doen...6. Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven?
Ik zou graag meer buiten willen zijn, meer willen bewegen, en toch wel nog veel gezonder gaan eten...Ook hoop ik dat ik dit jaar de structuur in mijn leven vol kan blijven houden

Dit waren de vragen die bij de tag horen.Ik hoop dat jullie het boeiend vonden om op deze manier toch weer ietsjes meer over mij te weten te komen. Als je het leuk vind kun je deze tag natuurlijk gewoon weer overnemen.9 opmerkingen:

 1. Ik wil iok echt meer structuur in mn leven krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke interessante tag Petra! Een hutje op de hei zou mij ook wel wat lijken. Een leven zonder geld en luxe, dat lijkt mij wel wat ;-) Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie en lieve eerste foto. Smelt gewoon! Structuur is fijn. Succes Petra je kan het!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk ingevuld, tof om je op deze manier wat beter te leren kennen. Hopelijk kan je ooit al je dromen en doelen waarmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het lijkt mij zo bijzonder om moeder te worden, laat staan oma! Ik snap het helemaal dat het jou zoveel vreugde geeft, ik zal permanent op een roze wolk zitten denk ik haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een leuke tag!! En leuke foto !!!! Wat leuk dat je een kleindochter hebt gekregen! en dat je het kon meemaken en zo :) super leuk!! Dat klinkt ook erg leuk om in een huisje te zitten zonder radio tv internet of telefoon... lijkt me heerlijk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi ingevuld Petra! Volgens mij willen veel kinderen later dierenarts worden, althans dat hoorde ik bij mij op de basisschool ook heel vaak :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een lieve foto van je zoon en kleindochter! Leuke tag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi ingevuld <3
  Achh..je kleindochtertje is zo schattig :)
  W

  BeantwoordenVerwijderen