donderdag 5 februari 2015

Persoonlijk: Winterslaap ..

Men zegt altijd dat in de winter de natuur tot rust komt. De dagen duren kort, het is vroeg donker. Dieren vinden het heerlijk om in hun holen te kruipen en te gaan liggen knorren. En als ik heel diep in mijn kleine hartje kijk zou ik het ook best wel willen. In mijn bed liggen en de deken tot ver over mijn oren optrekken. Gezellig met een van de poezen.lekker warm op mijn voeten.

Alles heeft zich terug getrokken in de natuur, om in rust en stilte krachten op te doen en opnieuw de accu op te laden. Ik voel mij erg moe, de laatste dagen en weet eigenlijk niet zo heel goed hoe het komt. Ergens hoop ik dat het heel hard gaat sneeuwen. Dan heb ik echt een wintergevoel. Op dit moment heb ik dat helemaal niet en doet het weer van de afgelopen dagen mij denken aan het einde van de herfst. Alleen mis ik wel de charme van de  warme kleuren die de herfst met zich mee draagt.Regelmatig ga ik veel te laat naar mijn bed .In de morgen heb ik daar dan toch een beetje spijt van. Want ik weet dat slaap heel belangrijk is voor het welzijn van de geest. Dat heb ik wel geleerd toen ik nog erg veel s'nachts werkte als beveiliger. Van de slechte nachtrust die ik toen genoot werd ik verre van vrolijk.Dit had een heel ernstige depressie tot gevolg.


Een heleboel mensen maken goede voornemens en starten daarmee op 1 januari. Dat is helemaal niet verkeerd natuurlijk . Voor mij werkt dit helaas anders, Ik maak ze vandaag en start er direct morgen mee.
Winter is namelijk ook de tijd van zelfreflectie en overdenkingen. Ik ga een soort van energie reservoir voor mijzelf aanliggen, ik wil namelijk uitgerust de lente tegemoet gaan. Ik heb er zin in,  in de lente lekker veel naar buiten, de natuur in!

Morgen ga ik echt op tijd slapen!

15 opmerkingen:

 1. Mooi artikel Petra. Idd, elke dag is den nieuwe kans om iets te starten waar aan je wilt werken. :-) Slaap lekker voor vanavond!!! Ps. Maffig weer he? Er is geen touw aan vast te knopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk geschreven Petra! Ik ben ook niet iemand die goede voornemens maakt op 1 januari hihi :) Veel plezier vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel! Je kan je voornemens inderdaad het hele jaar door maken! Jij in ieder geval slaap lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb echt mijn acht uur slaap nodig, anders voel ik me vreselijk. Ik probeer dus altijd op tijd naar bed te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Slaap is zo belangrijk, weet er alles van. Mooi geschreven Petra, we gaan hopelijk gauw een mooie lente tegemoet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook nooit voornemens eigenlijk om dezelfde redenen zoals jou

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk artikel Petra :) Goede voornemens kunnen inderdaad altijd. Geniet van je slaap/rust!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heeft het vandaag niet gesneeuwd in Nederland? Hier in België alvast wel! Toen ik dit zag kreeg ik echt een wintergevoel. Al is het wel vervelend om er door te lopen, het is koud en de kans is groot dat je uitschuift! Ik verlang ook al terug naar de lente, dan kan ik eindelijk weer buitenkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vanmorgen werd ik wakker en lag er een klein beetje sneeuw, maar nog niet echt genoeg om een stevig portie sneeuwballen te gooien of lekker te sleeen.....dat vind ik heerlijk, dan is het voor mij winter...

   Verwijderen
 9. Mooi artikel! Mijn slaapritme ben ik momenteel ook aan het aanpassen, want die is verre van goed. Ik merk ook dat ik mij daardoor overdag helemaal niet zo prettig voel. Ik wens jou ook heel veel succes met het vroeger gaan slapen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk, wat nou goede voornemens per 1 januari.. Het kan en mag altijd!
  Heel goed om bewuster met je slaap om te gaan, het is tenslotte erg belangrijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie plannen. Heel goed om zo bewust bezig te zijn.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. je hebt daar zeker gelijk in! Je hoeft niet perse op een januari te starten met iets.. kan elke dag! :) hopelijk lukt het met eerder naar bed gaan... moet ik ook vaker doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi geschreven!
  Ik verlang ook naar de lente heerlijk zonnetje, wandelen eens met de fiets rijden zalig :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen