woensdag 18 februari 2015

Kruidvat gezichtsmasker: Smooth Calming


Eigenlijk gun ik mijzelf veel te weinig de tijd ervoor. Best apart want het doet zijn werk echt vanzelf..Ik heb het over een gezichtsmaskertje. Toen ik pas bij het Kruidvat was besloot ik er toch een eentje aan te schaffen. Ik koos voor een gezichtsmasker van Kruidvat. En dit had meerdere redenen. Je kunt hierbij denken aan de werking van het masker. Ook de prijs en het feit dat ik er 2 keer mee kon doen vond ik ook best aantrekkelijk.


Na even op mijn gemak een aantal verpakkingen aan de achterzijde gelezen te hebben maakte ik mijn keuze. Ik koos voor Smooth Calming. Deze kalmeert de huid, verminderd roodheden en irritaties. Heb ik daar dan zo erg veel last van ? Nou eigenlijk niet! Ik weet wel dat de temperatuur buiten mijn huid erg uitdroogt en dan liggen de roodheden en irritaties echt op de loer.Het gezichtsmasker bevat Macadamia olie, Jojoba olie en Shea Butter. Deze bestanddelen herstellen de huid en beschermen haar tegen uitdroging. Niet verkeerd in mijn geval, dacht ik zo!

De gebruiksaanwijzing is erg simpel. het is de bedoeling dat je de huid eerst reinig. Daarna breng je het masker aan. na 15 tot 20 minuten verwijderen en naspoelen met lauw water. Een kind kan de was doen op deze manier.  Zelfs ik kan hier de plank niet mee mis slaan.


Op de achterzijde van een van de sachets, bevind zich een lijstje van ingrediënten. Op de andere helft de gebruiksaanwijzing. Dit vind ik niet zo heel erg handig. Het is dus even kijken welke je het eerst gebruikt!De verpakking bestaat uit 2 kleinere sachets. Deze kan je los scheuren. Eerlijk gezegd ben ik niet zo kapot van zulke verpakkingen . Je krijgt ze of niet los of ze scheuren helemaal uit zijn fatsoen. Maar nee, bij dit masker verliep het allemaal heel erg soepel. Dat is wel prettig! De losse verpakkingen bevatten  8 ml per cachet!De structuur van het masker is wit gekleurd. En best wel stevig. Wel voelt de structuur heerlijk zacht aan. Ook ruikt hij lekker. Niet te zwaar.


Als ik het op mijn gezichtshuid, smeer voelt het echt heerlijk zacht aan. Om te zien lijkt het net of mijn huid in gesmeerd is met een stevige laag crème...Na 20 minuten ga ik kijken voor de spiegel en tot mijn verbazing zie je alleen nog een beetje wit bij mijn neusvleugels..Verder zie je er niets meer van. raar want ik heb niet echt een heel droge gezichtshuid Maar je voelt het nog wel op je huid. Als ik het afspoel met lauw water voelt het echt toch wat vettig aan. Mijn huid voelt echt heel zacht en gevoed aan...heerlijk!
Men raad aan om dit maskertje 1 a 2 keer in de week aan te brengen, Ik denk dat dit voor mij echt te veel zal zijn .Dit masker vind ik wel echt heerlijk en ik ben blij dat deze verpakking  2 sachets had.
Tja, ik hoef niet meer te vertellen waar ik het kocht. Ik betaalde voor deze verpakking 99 cent. Een heel erg leuke prijs is dit tenslotte!

Heb jij dit maskertje al eens geprobeerd?

43 opmerkingen:

 1. Klinkt als een heerlijk maskertje. Dit ga ik zeker eens proberen! Mooie foto bovenaan op je blog trouwens X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor het complimentje....het masker is het proberen zeker waard!

   Verwijderen
 2. Op het ogenblik een favoriet van mij! Ik had laatst met een actie maar even een voorraadje hiervan ingeslagen zo lekker vind ik deze! ;-) Ps ik gebruik zelfs de helft van 1 kant! ;-) Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik dat de volgende keer ook ga doen, maar ik had geen idee wat ik ervak kon verwachten...

   Verwijderen
 3. I love this! Ben er helemaal dol op. Ik wacht op een aanbieding, dan sla ik m'n slag weer! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het w as een voordeelkaart aanbieding toen ik deze kocht, 1 gratis erbij...dus tja, ik had er een paar verschillende van gekocht....

   Verwijderen
 4. Altijd fijn als een masker zo goed wordt opgenomen, dat geeft wel weer aan dat je gezicht er echt aan toe was. Lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik stond er verbaasd van, ik leek wel eens soort spons schijnbaar....sluuuuuuuuuuuuurp en weg was het!

   Verwijderen
 5. Ik ben positief verrast zeg! Hij lijkt me fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt prima. Alleen vind ik het jammer dat parfum al in het midden van de ingredientenlijst staat, da's vrij hoog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan ik mij voorstellen dat men dat een nadeel vind!

   Verwijderen
 7. Leuke prijs en klinkt ook erg goed voor mijn vochtarme huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke maskers lijken mij dit! Leuk ook voor een meidenavondje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk dat de verpakking 2 sachets bevat! En wauw, krijg je dit allemaal voor maar 99 cent? Ik ben overtuigd, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja allemaal voor 99 cent, daar kan je niet voor zonder zitten toch?

   Verwijderen
 10. Wat een fijne masker!! :) zelf heb ik gisteren een masker geprobeerd. maar met pijnlijk gezicht als resultaat... dus ik zit heel erg twijfelen om een andere masker te proberen..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OepsJoor, dat is niet de bedoeling, ik zou even niets opsmeren hoor, je moet er echt even de tijd voor nemen om het te laten herstellen...

   Verwijderen
 11. Hij laat me niet reageren :( Er staat dus anoniem, maar het is mij: BySilke! Zo fijn dat het hele product in je huid trekt, dan voel je pas echt dat iets werkt! Leuk artikel Petra!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben een beetje een vreemde op het gebied van maskers, ik blijf het zo een vreemd gedoe en gezicht vinden, dus dan is het wel een meevaller eigenlijk...

   Verwijderen
 12. Dat masker lijkt mij heel erg fijn! En zeker voor die prijs, wow.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. lijkt me een fijn maskertje en de prijs is ook helemaal niet verkeerd ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nou voor die prijs is het echt een toppertje vond ik, echt fijn

   Verwijderen
 14. Deze heb ik ook wel eens gehad, vind hem wel heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. fijn dat je dit ook zegt....daar ben ik best blij mee...

   Verwijderen
 15. Nog niet geprobeerd. Maar ik heb nog tig maskers staan van Phyto 5. Dus voorlopig deze eerst gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad , natuurlijk eerst dit soort andere spulletjes opmaken, anders blijf je maar aan het kopen... (ik wel in elk geval )

   Verwijderen
 16. Dit lijkt me een heerlijk maskertje , 99 cent is ook helemaal niet veel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad voor 1 euro heb je tenslotte 2 maskertjes, dat is een heel erg leuk prijsje...

   Verwijderen
 17. Klinkt als een fijne maskertje :)
  Voor de prijs moet je het niet laten 0.99€ ;)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad niet, daar kan je nog eens iets voor proberen...dacht ik zo!

   Verwijderen
 18. Lijkt me fijn! En dat voor dat geld :D

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Reacties
  1. Inderdaad mijn gezichtshuid is er best behoorlijk van bijgekomen...ik ben er best blij mee...

   Verwijderen
 20. Ik probeerde nog nooit een maskertje van het Kruidvat, maar jouw positieve review maakt me wel erg nieuwsgierig :)! Voor de prijs hoeven we het alvast niet te laten :)!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik probeerde nog nooit een maskertje van het Kruidvat, maar jouw positieve review maakt me wel erg nieuwsgierig :)! Voor de prijs hoeven we het alvast niet te laten :)!!

  BeantwoordenVerwijderen