donderdag 1 januari 2015

Mijn wens voor 2015 ...

Eigenlijk was ik een beetje geïrriteerd toen gisterenmiddag onze  telefoon ging. Ik was lekker bezig met schrijven voor"Heel gewoon dagelijks". Hoppa! Weg concentratie! Plop! Toedeloe inspiratie! Op zo een moment baal ik behoorlijk, en als ik heel eerlijk naar mijzelf kijk, baal ik dan het meest van .... Eerlijk ? Juist ja, van mijzelf. 


 Het komt strakjes wel weer opborrelen. dacht ik terwijl ik nog een kopje koffie inschonk. Een paar een paar minuutjes later klopte de kleine Jede op onze voordeur. Dit kleine buurvrouwtje kwam een glaasje limonade drinken en gezellig met mij samen een boekje lezen. Ze vertelde vrolijk dat ze het verhaal van het rupsje graag wilde lezen.


Terwijl ik het boekje voorlas, vroeg ik mij ineens af of.... Het rupsje zou weten dat hij later kan vliegen? Ik glimlachte voorzichtig een beetje. Natuurlijk zullen wij dat nooit weten of het rupsje dat weet. Ik dacht zelfs dat als je het aan het rupsje zou kunnen vragen, hij je misschien wel voor gek zou verklaren en zou zeggen...Ik? Vliegen?...Doe even normaal zeg!


Natuurlijk gaat er voordat het rupsje kan vliegen een heel veranderingsproces aan vooraf. Waarbij ook hij soms dingen op zijn eigen tempo of manier zal moeten doen. Om te ontdekken op welke manier vliegen het handigste is. Of bij welke wind hij het fijnste kan zweven.

Net als dat het rupsje uiteindelijk zal kunnen vliegen als hij veranderd is, kunnen wij dingen ook vaak pas nadat het een keertje minder goed ging. Persoonlijke groei noemen wij dat. Natuurlijk wens ik ook iedereen een fijn en goed 2015, Maar vooral wens ik ons allemaal een heel inspirerend 2015.


Bron: 1e foto: Butterfly in a jar

11 opmerkingen:

 1. Mooi! Voor jou en je gezin ook een heel goed en inspirerend maar vooral gezond 2015 Petra! Lieve groetjes Mandy ;-) Xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om dit te lezen :)
  Happy NewYear & een liefdevol 2015!
  Liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg mooi geschreven Petra! Ik kan het ook wel beamen dat het vaak zo moet lopen, ik hoop dat je er wijzer en sterker uit mag komen. En er snel een nieuwe wind door zal waaien :) ik wens je een heel mooi, goed, liefdevol en inspirerend nieuw jaar toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig Nieuwjaar! Ik wens jou en jouw blog vele mooie avonturen in 2015!

  Liefs

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Happy New Year! Wat een prachtig geschreven stukje tekst. Met name, omdat je even aan het denken wordt gezet. Dankjewel! Liefs Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtig stuk!
  ook nog eens helemaal waar..
  Heel gelukkig nieuwjaar <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik wens jou ook een gelukkig, inspirerend, mooi en vooral gezond 2015 toe.! ♥ xx liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi geschreven Petra! Nog een fijn 2015 toegewenst! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat heb je mooi geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wauw mooi zeg !! :D haha beetje laat... nog maar nog een hele fijne 2015 gewenst! :D

  BeantwoordenVerwijderen