vrijdag 5 december 2014

Sinterklaas workshop La PlaceDe meeste mensen kijken uit naar de December maand. Ze vinden het erg gezellig om met elkaar tijd door te brengen. Als kind zijnde kon ik al maanden uitkijken naar het Sinterklaas feest. Toen mijn kinderen niet meer in Sinterklaas geloofden, verloor het feest toch wel voor een groot gedeelte zijn glans. Jammer vond ik het wel..

 Alleen de liefde voor de Sint Nicolaas, lekkernijen bleef. Toen ik de gelegenheid kreeg om gisteren een workshop bij La Place kon volgen om Amandel & speculaasstaaf te maken maakt mij hartje, een klein huppeltje. "Twee kaatsenballen in een net,.. Een letter van banket,.. Oh kom er eens kijken..Peromperompom" neuriede ik zachtjes toen ik op mijn fiets richting La Place reed. 

Na een gezellige ontvangst door de bakkers van La Place met een kop koffie en wat lekkers erbij, aan de grote tafel, maakte wij kennis met elkaar.
Hierna kregen wij een korte rondleiding over de banket afdeling.De bakkers vertelden over het concept van La Place en de doelstellingen die La Place heeft met betrekking tot hun Producten. Hier heb ik al eerder over verteld in een blog van mij, Deze kun je HIER lezen.Uiteindelijk gingen wij naar de plaats waar wij aan de slag zouden gaan. Dit is een heel aparte gewaarwording om een workshop midden tussen het winkelend publiek te hebben. Tenslotte is het op donderdag koopavond in Utrecht..


Wat ruiken al die ingredi├źnten toch altijd heerlijk, het idee dat ik straks een amandelstaaf ging maken liet mij het water uit mijn mond lopen..

Snel gingen wij aan de slag, en eigenlijk vond  iedereen het erg leuk en leerzaam.


Na ruim 2 uur gezellig werken en kwekken mocht het resultaat er echt zijn..
Het zag er heerlijk uit en het rook net zo lekker als het er uit zag..


Nadat wij, wat wij gemaakt hadden, in een doos hadden gedaan, om mee te nemen. Bood La Place ons ook een fijne goodiebag aan met daarin een zak met verse witte broodjes, een heerlijke krentenbroodje en een ontzettend leuk uitziende chocolade letter..."Het heerlijk avondje is gekomen, het avondje van Sinterklaas..Peromperpompom"
Fluitend haalde ik mijn fiets van slot af in de fietsen stalling en terwijl ik dit deed vroeg ik mij af...

Is het wel een heerlijk avondje van Sinterklaas of is het een heerlijk avondje van?...
Ik heb echt geen Piet gezien vanavond, ....Wel een 2 tal heel vakkundige, gezellige en betrokken bakkers van La Place! Die er ook veel plezier in hadden om dit met ons te doen en achter de producten staan die zij maken. Echt leuk!

Ben jij ook zo dol op December banket?


13 opmerkingen:

 1. Hmmm heerlijk Petra! Doet mij denken aan m'n middelbare schooltijd ;) december was altijd druk met bestellingen in de bakkerij en diners in het lesrestaurant! Fijn Sinterklaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waaaaaaaa wat heerlijk! Hoe lekker ziet alles eruit en hoe chill is het dat je dat gewoon zelf kunt maken! Fijne Sinterklaas, Petra (wat trouwens mijn middelste naam is haha). xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Dat ziet er heel lekker uit allemaal! Ik zou wel wat lusten! Haha! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat onwijs leuk om te doen en om op te eten haha ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gezellig dat je er naar te mocht gaan! Het ziet er allemaal overheerlijk uit! Fijne Sinterklaas!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat super leuk dat je dit hebt gedaan :D. Fijne sinterklaasavond! ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijke maand, december. Leuk dat je zo'n workshop hebt gedaan! Doet me er aan denken... morgen nog even gevuld speculaas zien te scoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk en het ziet er ook nog eens heerlijk uit!
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke workshop! Ik vind die banketstaven er wel erg lekker uit zien maar lus het spijs wat er in zit helaas niet haha... Leuke sinterklaas avond gehad?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heey wat een supermooie blog heb je!

  De layout ziet er echt zo cool uit!

  Dit is ook een erg leuk artikel :)  Ik kijk uit naar je volgende post!

  Xx

  BeantwoordenVerwijderen