zondag 16 november 2014

8 handige tips om je haar te föhnen...

De koudere maanden zijn weer aangebroken. Met lange natte haren naar buiten gaan doen wij dames dan niet snel. Wij hebben geen zin dat onze oren er afvallen van de kou en als het heel erg koud is kan ons haar zelfs bevriezen.  Dus trekken wij massaal de föhns weer uit de laatjes en gaan er weer driftig mee aan de slag. 

Niets mis mee , maar hoe kan je dat nu het beste doen zonder dat je aan het einde van de winter met een bos pluizig touw op je hoofd de lente aan moet gaan kijken?






Na het wassen is het het handigste om je haar te kammen met een grove kam. Op die manier verwijder je klitten uit je haren en beschadig je de haren zo min mogelijk. Kam er ook direct wat versteviging of verzorging tegen de hitte van de föhn doorheen.

Een metalen borstel is niet heel wijs om te gebruiken. De borstel verwarmt namelijk door de föhn en dat voelt niet erg fijn aan op je hoofd.



Blaas je lokken daarom eerst grotendeels droog. Natuurlijk zet je de föhn niet op de hoogste stand. Het  gaat wel sneller wanneer je je hoofd ondersteboven houdt en tegelijkertijd met je handen door je haar gaat. Maar echt handig is het niet als je half op zijn kop staat met de föhn. Ook moet je dan oppassen dat je niet te snel omhoog komt anders heb je veel volume in je haar, maar leg je zelf wel gestrekt op de grond.

Verdeel je haar in verschillende vlakken, door speldjes en klemmetjes te gebruiken...Zelf begin ik altijd aan de onderste haren van mijn kapsel, en werk zo langzaam omhoog met de föhn.




Föhn je haar niet op de allerhoogste stand, je blaast bv je zo gewenste krullen er uit in plaats van dat ze blijven zitten, Logisch , als je tegen de wind in fietst, word je haar wel droog maar is er ook geen krul meer te bekennen.

Houd de föhn niet te dicht bij je haren en je hoofdhuid, 15 tot 20 centimeter is voldoende afstand. Je zult namelijk niet de eerste zijn die zijn hoofdhuid verbrand aan de föhn.



Je haren gaan meer glanzen als je ze föhnt van de haarwortels naar de punten. de haarschubben lopen namelijk ook in die richting en hoe meer ze gesloten zijn hoe glanzender je haren zijn en blijven.

De finishing touch van het föhnen, kun je het beste doen met koude lucht, de haarschubben sluiten zich dan helemaal en je kapsel blijft echt beter zitten.



Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips. Ik weet zeker dat er nog veel en veel meer zijn..

Heb jij nog tips voor het föhnen?







( foto alpaca,... countingflowers.nl)

43 opmerkingen:

  1. Handige tips! Ik verdeel mijn haar altijd in delen als ik het glad fohn. Zo werkt het veel overzichtelijker, fijner en sneller! Ohja en altijd heat protect spray! X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. de heat protect spray gebruik ik ook, is echt noodzakelijk ander lijkt mij haar binnen no time op een hooiberg en daar word ik niet blij van! xxx

      Verwijderen
  2. Ghihihi leuk geschreven weer Petra! ;-) en handige tips. Zelf fohn ik nooit mn haar, ook niet in de winter ;-) Xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja zulke dingen gebeuren echt als je te snel omhoog komt...ik heb zoiets ooit eens gehad en ging echt tegen de vlakte....haha xx

      Verwijderen
  3. Leuke kapsels :) ik fohn mijn haar eigenlijk nooit, het droogt supersnel op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja apart haar hebben de alpaca's ...ik vind ze zo grappig..ik fohn alleen als het erg koud is, het duurt namelijk echt uren voor het echt droog is...

      Verwijderen
  4. Wat een handige tips! En wat leuk geschreven. Hahaha, leuke plaatjes van de dieren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vond hun vacht zo grappig om te zien bij dit artikel!

      Verwijderen
  5. Die foto's!! :-) Ik gebruik bijna nooit een föhn laat het altijd aan de lucht drogen x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ze hebben echt grappige kapseltjes, ik moest zo lachen toen ik ze zag....

      Verwijderen
  6. Haha, wat een geweldige foto's! Zo wil ik er niet graag bijlopen ;-) Thanks voor je fijne tips! Inmiddels föhn ik mijn haren overigens bijna niet meer. Ik laat het opdrogen aan de lucht. Ik merk echt verschil: mijn haren lijken voller en de punten drogen niet meer zo snel uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi nee ik denk dat niemand er zo blij wil lopen met zijn haar...het klopt hoe minder je de fohn gebruikt, hoe minder snel het erg droog word en lijkt...zelf heb ik het ook als ik het te vaak fohn, dan lijk ik wel op de alpaca rechtsboven in de hoek!...dat wil toch niemand!.. ;-)

      Verwijderen
  7. Leuk deze tips. De ene keer föhn ik wel de andere keer niet. Maar kijk altijd goed uit omdat het je haar kan beschadigen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het kan je haar inderdaad behoorlijk beschadigen , vandaar dat je het niet te heel moet fohnen en natuurlijk niet te vaak!

      Verwijderen
  8. Hihi die lama's. Ik laat mijn haar meestal aan de lucht drogen. Maar voor extra volume fohn ik het wel eens.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je maar uit kijkt met dat volume, je hebt hier boven 6 voorbeelden gekregen hoe het er uit kan zien met te veel volume!...dank je voor je reactie!...

      Verwijderen
  9. Hahah leuke foto van die lama's!
    Ik haat het om met nat haar rond te lopen, dus ik föhn het meestal wel. Bedankt voor de tips! ♥

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind nat haar helemaal niet erg maar in de winter als je naar buiten moet, dan vallen je oren er haast af met nat haar...bah!dat is helemaal niets!
      xx

      Verwijderen
  10. Hehe, al die lama's, geweldig :-D Goeie tips ook. Al laat ik zelf mijn haar wel 95% van de tijd aan de lucht drogen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zelf doe dat ook meestal , maar soms kan het niet anders dan moet ik wel de deur uit en ja dan de fohn maar...xx

      Verwijderen
  11. Handige tips! Nu mijn haar korter is, moet ik het wel föhnen anders ziet het er niet uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vaak is het met korter haar wel nodig, inderdaad....herkenbaar als ik kort haar heb fohn ik ook veel vaker!

      Verwijderen
  12. Wat een handige tips! Meestal föhn ik het niet, laat het zo drogen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het gewoon laten drogen is natuurlijk ook vaak het beste....dank je wel voor je reactie!

      Verwijderen
  13. Bedankt voor de tips ze zijn heel handig en ik zal ze zeker gebruiken! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. alle kleine beetjes helpen allemaal en ik gebruik ze echt als ik mijn haar fohn....

      Verwijderen
  14. Handig! Als ik uit de douche kom gebruik ik als eerste altijd de ontwar borstel van D-MELI-MELO. Sinds ik deze heb aangeschaft lijkt het net alsof knoopjes in mijn haar niet meer bestaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hmmm dat klinkt interessant ik ken de ontwar borstel helemaal niet, en heb er ook eigenlijk nog nooit van gehoord...dat ga ik even uitzoeken hoe dat zit en werkt...thanx!

      Verwijderen
  15. Reacties
    1. ik vond de alpaca's zo grappig met die haren, ik lag helemaal dubbel erom....xx

      Verwijderen
  16. WHAHAHA die lama's, zo funny!! fijne tips heb je gegeven. Ik föhn nooit want heb daar totaal geen zin in, maar moet toch maar eens keer doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha Lachen he? ik moest zo lachen om die ontplofte kapseltjes van ze....

      Verwijderen
  17. Erg handig! Ik was mijn haar altijd in de avond, maar soms moet ik het idd wel in de ochtend wassen... hele fijne tips :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Soms kan het inderdaad niet anders, en dan zijn zulke tips best handig om even in je achterhoofd te houden...ik probeer het ook meestal s'avonds te wassen , maar dat lukt gewoon niet altijd! dank je wel voor je reactie!

      Verwijderen
  18. Fijne tips. Ik ben te lui om te föhnen! Maar even serieus, wat een geweldig plaatje heb je :) Echt petra gewoon :) Hilarischhhh!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik bleef er haast in toen ik het plaatje zag staan...weet je op welke zoekterm ik het vond....haha ontplofte fohn!....dat zegt genoeg! haha

      Verwijderen
  19. Fijne tips :)
    Ik föhn altijd me haar dus ik zal ze onthouden :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Leuke tips! Zelf fohn ik me haar door naar voren te hangen =)

    http://www.bloglovin.com/blog/13049789

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kijk je uit met te snel omhoog komen, voor je het weet lig je met gestrekte oren op de grond! echt!

      Verwijderen
  21. Hahahaha, de foto bovenaan :') Handige tips heb je! Ik fohn me haar echt zelden, heb er het geduld niet voor maar als ik het doe is het vaak voorover hangen, droog fohnen en daarna de voorste lok nog met een borstel goed fohnen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hihi, de foto bovenaan, zo zit ons haar als we het niet helemaal goed doen....met dat voorover hangen moet je echt wel een beetje oppassen, helemaal als je te snel omhoog komt.....xx

      Verwijderen