zaterdag 30 augustus 2014

Wellness: ....Chi, Davos Air spray ...


Geuren zijn best belangrijk in ons leven. Ze kunnen je stemming ook best wel beïnvloeden, Iemand die niet al te fris ruikt adviseer je een douche te nemen en een goede deodorant te gebruiken. Helaas word dit vaak moeilijker als het in je huis niet zo prettig ruikt, Goed ventileren is natuurlijk altijd belangrijk maar helpt niet altijd afdoende. Ook door vocht, huisstofmijt, sigarettenrook, schimmels en aanwezigheid van huisdieren kan het in je huis wel eens wat muffig gaan ruiken.


Enige tijd terug zag ik bij de natuurwinkel bij ons in de buurt de mogelijke oplossing voor dit ietwat lastige probleem staan. Na even getwijfeld te hebben besloot een Chi, Davos Air spray aan te schaffen. Deze spray beloofde mij luchtzuiverend, slijmoplossend en verfrissend te zijn...En is te gebruiken voor of na bezoek, in de auto, of op ander plaatsen die een fris geurtje kunnen gebruiken...hmmm!


Chi heeft een heel uitgebreid assortiment in aromatherapie, natuurcosmetica en gezondheidssupplementen. De producten, zijn zoveel mogelijk biologisch geproduceerd en zijn met EKO keurmerk zijn geproduceerd, bieden een gezond alternatief voor traditionele, vaak schadelijke producten. Alle producten zijn op mensen getest en zeker niet op dieren....



De plastic  flacon is niet zo groot en bevat 50 ml. Ook is hij doorzichtig en dat is wel prettig , zo zie je prima hoe vol hij nog is. je kan de spray gebruiken via een spuitmondje en ik vind dat handig, je gebruikt dan niet ineens erg te veel.



Het etiket is paars met geel en er staat onderop een prachtig berglandschapje. Op de achterzijde staat een duidelijk productomschrijving  en ingrediënten lijstje in het Nederlands.

De spray bevat: Alcohol demat, eucalyptus globulus, pinus sylvestris, mentha x piperita




Thuis aangekomen met de spray hield niets mij tegen om gelijk de proef op de som te nemen...Ik besloot een spraytje of 2 ,3 de kamer in te slingeren voor mijn man thuis zou komen..

Conclusie:
De spray heeft  frisse geur die een beetje muntachtig, naar dennenbomen ruikt....Heerlijk fris!...Iets anders kan ik er niet van maken...ook verruimde de spray in elk geval tijdelijk mijn luchtwegen, door de eucalyptus die het product bevat. Dit is prettig als je verkouden bent en je het product even een beetje sprayt voor je gaat slapen. Door dat je de spray goed kan doseren is hij best zuinig in gebruik...

Ik kocht deze fijne spray bij een natuurwinkel in Utrecht en betaalde hiervoor € 7, 95.
Je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen in de webshop van dit bedrijf....je kunt de website bezoeken via deze Link

Gebruik jij wel eens dit soort sprays?



17 opmerkingen:

  1. Klinkt best lekker! Nee, ik gebruik eigenlijk nooit sprays of luchtverfrissers in huis. Soms wel geurkaarsen, maar ook niet heel vaak, omdat ik vrij vatbaar ben voor hoofdpijnen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tjeetje dat is wel heel erg vervelend dat je hoofdpijn kan krijgen van zulk soort producten...

      Verwijderen
  2. Fantastisch merk. De dennengeur werd hier bij verkoudheden vaak gebruikt in de verstuiver. Een waar dennebosgeur maakt zich dan meester in de kamer en de verstopte neus verdwijnt als sneeuw voor de zo'n.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook super tevreden erover... en.vooral dat het helpt bij verkouden heden was een extra aangename verrassing, voor ons...leuk te horen dat jij dat ook zo ervaart...

      Verwijderen
  3. Volgens mij verkoop de DA hier in mijn stad dit ook. Klinkt goed zeg, lekker fris!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. geen idee of DA het bij jullie verkoopt, dat zou goed kunnen...er staat echt een hele uitgebreide lijst op de website van verkooppunten...

      Verwijderen
  4. Het lijkt me inderdaad een fijn product voor als je verkouden bent!
    Fijne review! ♥

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het is inderdaad lekker als je verkouden bent, het geeft een beetje extra lucht...groetjes Petra

      Verwijderen
  5. De geur klinkt lekker! Ik gebruik dit eigenlijk nooit haha :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het is echt heel lekker.....en veel lekkerder dan ik had verwacht

      Verwijderen
  6. Klinkt heel erg goed! Liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ooh heerlijk zo'n fris huis & inderdaad super fijn als je verkouden bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen