woensdag 23 juli 2014

Ik keek in de spiegel van de Treatwell kapper!...Black pearl.


En tijdje geleden maakte ik kennis met Treatwell. Ik was toen erg tevreden en naar aanleiding daarvan besloot ik nog een keer een Treatwell behandeling te reserveren.
Na even op de website rondgesnuffeld te hebben besloot ik mijn haar te laten wassen en knippen bij Black Pearl. Deze kapsalon leek mij het meest geschikt voor mij. Ik heb wel veel haar, maar niet erg makkelijk haar. Het is een beetje stug, dof en wat menigeen graag zou willen, het krult stevig van zichzelf.

Op de website van Treatwell stond vermeld dat deze kapster,... DE kapster is voor de Islamitische, Afrikaanse en Europese vrouw.  Ook staat er vermeld dat zij, is gespecialiseerd in verschillende haartypes en haardrachten. Je kan hier terecht voor professionele behandelingen voor elk haartype. Verder biedt zij extensions met microkraaltjes, ontkroezen, curly, opsteken, weaven en vlechten.
Nou deze kapster, die moest wel raad weten met mijn doffe, stugge en krullende haar. Het klonk in elk geval behoorlijk professioneel. Zodoende besloot ik een eenvoudige behandeling (wassen, knippen en drogen) te boeken om even, eerst de kat uit de boom te kijken ...

Kijk je mee hoe ik het vond?Als ik op de besproken tijd voor de deur sta, aan de Amsterdamsestraatweg 63 te Utrecht zie ik dat de kapsalon gevestigd is binnen Hair & Beautyshop.. Rafinas..Dit is een groothandel voor particulieren en bedrijf, gespecialiseerd in allerhande kappersbenodigdheden. Eigenlijk vind ik dit wel leuk. Kan ik gelijk even heerlijk rondneuzen tussen alle mooie spulletjes en aparte producten.


Bij binnenkomst in de kapsalon stelt de kapster zich voor. Ruth is haar naam en zij is ongeveer van mijn eigen leeftijd. Dit vind ik wel prettig.
Als ik na eventjes wachten, met een heerlijke kop koffie, in de stoel bij de wasbak zit vraagt Ruth wat voor model ik in gedachten had. Ik vertel haar mijn idee over mijn aankomende kapsel. En ze knikt begrijpend.Terwijl zij aan het knippen is krijg ik wat adviezen over de juiste manier van mijn haren te wassen, drogen en stylen.Nog even geef ik wat aanwijzingen over de lengte van de voorkant. Als zij mijn haar begint te drogen met de föhn, zie ik dat het precies zo is als ik het in gedachten had. Joepie! Daar ben ik blij om. Meestal moet ik later thuis toch nog aan de slag met shampoo en föhn. En dan baal ik altijd als een stekker ...En heb ik haast altijd een kater na een kappersbezoek.


Als wij nog even samen nakletsen vraag ik haar een aantal dingen over haar- extensions. Zelf zal ik dit niet zo snel nemen, Ik heb meer dan genoeg haar. Nieuwsgierig ben ik er wel naar. Geduldig laat zij mij een aantal dingen zien. Als er een afspraak komt die haar-extensions wil, vraagt zij of het oke is dat ik even mee kijk.. Zij legt mij uit hoe het inbrengen ervan op verschillende manieren werkt en laat het mij ook zien...Dit vind ik superleuk om eens goed uitgelegd te krijgen door een kapster die daar zeer deskundig in blijkt te zijn..Iets later loop ik heerlijk rond te kijken in de Hair& Beautyshop. Tjonge ik sta verbaasd om al die haar verzorgingsproducten, ....haarstukken,... haarsoorten, ...stijltangen en elastiekjes.... Zo kan ik nog wel eventjes doorgaan, het is tenslotte een groothandel!... Wat een winkel, onwijs veel verschillende producten en zo groot!...Mijn Treatwell behandeling was dus niet alleen maar prettig. Ik hoef niet zelf aan de slag met shampoo en föhn ...Ik loop er weer weken fris geknipt bij....het was ook erg gezellig .....En heb een winkel ontdekt waar ze echt haast alles verkopen...Een echte parel...
Ga jij wel eens naar een andere kapper dan je normaal zou doen?

Groetjes Petra( Alle foto's van Black Pearl & Ruth  heb ik gebruikt van de website van Treatwell)

10 opmerkingen:

 1. Phoe, ik heb enkel slechte ervaringen bij de kapper, daarom knip ik altijd mijn haar zelf! Kleuren en speciale dingen doe ik niet meer :) puur natuur!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook ik ben niet echt een liefhebber van naar de kapper gaan het zit zelden zoals ik het graag zou willen, deze keer had ik schijnbaar erg veel geluk...

   Verwijderen
 2. Je haar ziet er mooi uit :)
  Nee ik ga altijd naar me zelfste kapster omdat ik bang ben dat me er haar zouden verkeerd snijden ofzo :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat vind ik ook altijd een beetje eng, dus ik had bibberende knieen toen ik er heen ging...

   Verwijderen
 3. Hihi, ik ga al zeven jaar naar dezelfde kapper, ben er zo aan gewend, En met krullend haar moet je echt een goede kapper hebben, het is zo maar verpest. Dus, ik vind het dapper dat je het deed en volgens mij pakte het hartstikke mooi uit. Heb je hier nou ook een ander kleurtje in je haar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi ja ik heb gekozen voor historisch blond...basic tintje dus....hahaha

   Verwijderen
 4. Super gezellige post! Vind het er mooi uitzien met dat paars, ik ga regelmatig naar de kapper om te laten bijpunten maar verder niet echt!

  My Makeup Mémoire

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook niet van hele kapselveranderingen, maar het is lastig als je een krullenbol bent om een kapper te vinden die die echt goed kan knippen...deze dame is op dat gebied echt zeer vakbekwaam...Leuk dat je reageerde op mijn blog..dank je wel..

   Verwijderen
 5. Leuke blogpost :)! Je haar ziet er prachtig uit :)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je wel voor je complimentje...lief!

   Verwijderen