vrijdag 9 oktober 2015

6 minder besproken voordelen die aan de herfst kleven.


Na een lange zomer is het nu echt daadwerkelijk ook voelbaar zover. Ontkennen heeft eigenlijk geen enkele zin meer, realiseerde ik mij toen ik naar buiten keek en ons stoepje bezaaid was met afgewaaide bladeren. . Of je er nu blij mee bent dat de blaadjes van de bomen vallen, en je een stevige hoosbui over je heen krijgt als je op je fiets stapt naar je school of je werk gaat....Het is en blijft echt herfst. Nu zitten aan alle seizoenen natuurlijk veel voor en nadelen, en ook aan de herfst zitten er een behoorlijk aantal. De onderstaande minder besproken voordelen, schoten mij zo even snel in gedachten.

Je hoeft niet actief te doen als je er totaal  geen zin in hebt. Je kunt dan ook makkelijk simuleren dat je niet helemaal lekker bent als je ergens helemaal geen zin in hebt. Hatsjoe! Die keer dat je dan buiten komt zonder make up en je haar helemaal niet om aan te zien?...Juist ja, je bent nu eenmaal wat ziekjes!

Gezond getint en bruin hoef je er niet meer uit te zien, ....Hoera!...Geen spraytanning meer!.Gelukkig ook geen ladingen zonnebrandcrème meer, want tjongejonge wat is dat spul absurd duur!...Een trend die namelijk elk jaar terug komt in de winter is de Draculalook . Lekker bleekjes met een beetje blauwige wallen onder je ogen....Of je wilt of niet, ook jij bent je aan het voorbereiden ...Ongevraagd doen we er toch  haast allemaal wel eens aan mee...

Sporten hoef voorlopig ook niet meer! Net als kroppen sla en kilo's wortelen opeten. Een vetrolletje meer of minder zie je lekker niet in de winter onder al die laagjes kleding...Ken jij trouwens iemand die er echt elegant en superslank uitziet met een skipak, windjack of met moonboots aan?  Met als extra verpakking een wollen sjaal?...

Ontharen is haast helemaal overbodig geworden, ...Je hoeft er niet overal glad en strak gekapt bij te lopen. geen  toestanden met kleefstrips,  warme wax en net iets te botte mesjes....Oksels, bikinilijn en haren op de benen worden alleen maar gezien door onze dierbaren of aller allerbeste vrienden...Die kunnen dit echt wel dealen van je. En hebben ze commentaar? Dan kun je natuurlijk even checken, hoe het zit met hun koudere maanden ontharingsplanning?
Je kunt haast '"onbeschaamd" poepjes of windjes laten...Je kunt dat nu regelmatig afschuiven op de erwten, bruine bonen of uiensoep...Eventueel kun je je ook nog eventueel beroepen op Chili con carne, een spruitjes schotel of het bordje Hachee gemaakt door je moeder , je schoonmoeder of de buurvrouw! Geen probleem...Iemand moet zich tenslotte opwerpen als testpersoon om die lekkere winterkost alvast eens voor te proeven?

We mogen lekker lang in een pyjama of huispak voor de TV blijven hangen, verstopt onder een oer en oer lelijk maar o zo warm fleece dekentje. Een grote zak met kruidnoten op je schoot!. warme choco met slagroom voor je op tafel...Natuurlijk heerlijk kijkend naar de zoveelste herhaling van een of andere slappe serie.Onder het mom van het regent heel hard en ik verveel me zo! Sjuchttttt...Lekker hoo,r om zo met je aller-lelijkste dikke sokken zo op de bank te hangen.

Nee, de herfst is eigenlijk helemaal geen verkeerd seizoen, als ik er zo over na denk...
En dan heb ik het nog niet eens over al die mooie kleuren van de natuur..

Geniet jij ook zo van de herfstkleuren?
15 opmerkingen:

 1. Haha wat een voordelen al blijf ik wel ontharen hoor! Vind ook dat je meer tijd hebt. In de zomer ga je toch altijd naar terrassen en nu lekker met een boek op de bank of lekker bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, leuk artikel! In deze tijd scheer ik mijn benen ook veel minder streng.. oeps! En mijn onesie pak ik ook zeker weer uit de kast <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha leve dekentjes! Ik zit nu ook alweer in mijn zachte onesie, mmmm. Leuke foto's ook :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk artikel, hier sta je niet zo vaak bij stil!
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker cocoonen blijft voor mij het leukste voordeel :-) Tof artikel. Now if you'll excuse me, ik ga een scheet laten ;-) Die bonen eh...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke voordelen! Haha en dat scheren bevalt me wel in de herfst!!! :) ik vind de herfst zo mooi met die bladeren op de grond enzo..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk artikel! Hahaha ik scheer mij zelf ook minder in de herfst/winter maanden! Ik hou ook van al de gekleurde bladeren in de herfst ❤️
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahahaha, in de herfst en winter lijken me benen net een bos (hihihihihihihiih)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. HAHAHAH geweldig dit!
  Hoera hoera hoera voor niet sporten en harige benen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk artikel Petra! Ik had echt nog nooit stilgestaan bij deze voordelen! Dat van het ontharen is zeker een groot pluspunt, even enkele maanden geen stres over die enkele haartjes, hahah! Ik ga in de herfst/winter wel 1x per twee maanden naar de schoonheidsspecialist om benen & oksels te waxen, maar daar blijft het ook bij! Nu ik het zo lees is het misschien helemaal niet zo erg dat het weer herfst is!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk geschreven! Ik ben zelf heel strikt met het scheren en bijhouden, dus dat doe ik ook gewoon in de winter nog. Ik kan er niet tegen als ik ook maar één stoppel voel haha! Die Dracula look is wel echt wat voor mij haha! Ik word bijna nooit bruin en voel mij in de zomer altijd toch al een halve vampier als ik mijzelf vergelijk met iedereen om mij heen die dan mooi bruin is :P Het allerleukst aan de herfst vind ik denk ik nog wel het cocoonen en stiekem kijk ik ook al erg uit naar de feestdagen. De voorpret voor de feestdagen begint bij mij vaak ook al in september haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh wat een heerlijk lijstje heb je toch geschreven. Halloooo herfst! hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een geweldig leuk artikel, nu heb ik wel iets meer zin in de herfst gekregen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Whahaha ik heb echt met een brede glimlach dit artikel zitten lezen!

  BeantwoordenVerwijderen