zaterdag 5 september 2015

Regen, uitzoeken en plannen maken..
Terwijl ik dit artikel aan het schrijven ben, kijk ik af en toe naar buiten...De regen word echt met bakken uit de lucht, richting de aarde gestort...mijn gevoelens daarover zijn erg dubbel. Aan de ene kant is het heerlijk dat ik een droog huisje heb, aan de andere kant dat nu echt duidelijk word dat de zomer voorbij aan het gaan is...Naast mij ligt op een kussentje een poes te ronken. Ze maakt een geluid van een stationair lopende motortje. Het klinkt erg tevreden en vooral gezellig....Mooi toch?


Weer knaagt er ergens in de verte toch een iets in en aan mij..De actualiteiten van de afgelopen dagen, zijn bij mij als mens, maar vooral als mede mamma keihard binnengekomen. Het lijkt wel of zulke dingen tegenwoordig er emotioneel steeds meer inhakken. Ik er gevoeliger voor aan het worden ben. Ik weet niet zo precies hoe dit in mijzelf werkt en waar dit vandaan komt. Jaren geleden had ik dit ook een lange periode en dat was niet prettig.

Ik gluur nog even naar buiten..., Tjonge jonge wat een hoosbui...Zal ik nog een kopje koffie nemen? Ik probeer al een paar dagen een aantal dingen uit te zoeken voor mijzelf, dingen die ik graag wil doen. Wat rond te kijken naar wat de mogelijkheden zijn en waarvoor ik daarvoor terecht kan. Ook al ben ik best wel iemand die makkelijk contact maakt, toch merk ik dat ik altijd wel een beetje naar alleen dingen doen neig.

Eigenlijk zou ik best wel iets in bijvoorbeeld clubverband willen gaan doen. Iets wat ik leuk vind, iets wat ontspannend is. Eigenlijk weet ik niet zo heel goed wat dan wel! Om nou uit pure wanhoop, omdat ik zo nodig iets moet gaan doen van mijzelf, naar een macramee of kantklosclub te gaan. Nee, dat gaat mij eigenlijk iets te ver...Mijn motivatie is dan echt onvoldoende en dat leid zeker niet naar het door mij gewenste resultaat...

Ik besluit een kopje thee te gaan zetten voor mijzelf, lekker Terwijl ik in de keuken sta, besluit ik te beginnen met de planning voor de aankomende week voor mijn blog....Niet verkeerd om te doen, eigenlijk op dagen dat het zo hard regent....Als ik weer ga zitten besluit poes, toch  maar lekker warm op mijn schoot te gaan liggen slapen....

Fijn weekende allemaal, 
Wat doe jij op zulke regenachtige dagen?10 opmerkingen:

 1. Ah Petra <3 ik ken het. Gevoeliger worden! Het is echt vreselijk wat er allemaal gebeurd. Mooi artikel en fijn om te lezen :) gewoon een gedachtengang die je op papier zet. Vaker doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Awww ... ik vind echt jammer dat de zomer voorbij is! :( maar ik ga altijd op zulke dagen bloggen of heerlijk films kijken! Jij ook fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De nieuwsberichten zijn de laatste dagen ook bij mij hard aangekomen, al die vluchtelingen! En zeker de foto van Aylan brak mijn hart... Het is ook vreemd om te beseffen dat de zomer alweer bijna voorbij is!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk dingen voor jezelf ddoen, met dit weer ideaal om even op de bank te genieten. Dit weer heeft zeker zijn charme zo besef je hoe knus je het hebt als de regen op de ramen tikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is inderdaad ineens herfst, grappig, een week geleden was het hier 35 graden. Dingen in clubverband doen lijken me wel leuk maar anderzijds doe ik ook altijd dingen alleen, iets gaan doen op vaste dagen lijkt me dan al gauw een verplichting

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad het is opeens herfst, triestig vind ik het! Had toch graag een nazomertje gehad :)
  Mooi geschreven Petra ❤️ fijne weekend!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi hoe jij je gevoelens 'op papier' hebt gezet. Ik herken dit stukje maar al te goed ;-) Jammer hè dat de zomer nu voorbij is en dat de regen met bakken uit de hemel valt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi stukje! Ik vind het jammer dat het nu zo vaak regent, maar het geeft dan ook iets knus als je thuis bent. Ik merk aan mezelf ook dat ik wat gevoeliger aan het worden ben..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je schrijft een beetje zoals het in mijn hoofd ook werkt, wel grappig om te zien. Wel jammer dat het even moeilijk is voor je. Ik heb het ook enorm moeilijk met die gebeurtenissen waar je over spreekt. Het hakt er eigenlijk bij iedereen hard in. Maar op zulke dagen lekker opkrullen op de bank is wel heerlijk, lekker onder een kleed, ik hou er van.

  BeantwoordenVerwijderen