woensdag 1 juli 2015

Boek.....Nail art, Helena Biggs


Regelmatig vroeg ik naar tips erover, keek ik op het internet naar een Boek over Nail art...Ik kreeg wel een aantal leuke tips, maar nog vaker werd ik erop gewezen dat ik op het internet echt van alles en nog wat over Nail art kon vinden. Dat klopt ook helemaal, alleen had ik een andere reden waarom ik graag een leuk boek wilde hebben. Ik ben graag buiten, en lees dan ook graag buiten in de natuur,  lekker onder een boom zittend in het bos, in een weiland, genietend van de zon en alle fijne natuur geluiden...
Een boek lezen vind ik gewoon iets bijzonder relaxed hebben.Ook hangt er voor mij een bepaald labeltje van een soort nostalgie aan... Je ligt het weg als je even geen zin meer hebt en het bladeren erin vind ik ook heerlijk ontspannend..Afgelopen week kocht ik bij boekenvoordeel het boek nail art van Helena Biggs.


Nu had ik natuurlijk geen flauw idee wie Helena Biggs was wist , maar Helena werkt voor Scratch, het Europese magazine voor nagelproffesionals...Zij heeft gejureerd bij diverse branchewedstrijden en coördineert ze de jaarlijkse Scratch star Awards.  Aha...weer wat bijgeleerd!Het boek  heeft een 9 tal hoofdstukken, die uiteenlopen van een stukje geschiedenis over nail art, voorbereidingen , handgeschilderde designs en een aantal erg handige tips...Ook staan er foto's in van aparte creaties gemaakt door prominente nagelstylisten...

Echt heel leuke ideetjes staan er in het boek. Sommige lijken niet zo heel erg moeilijk te zijn om te maken....Je moet er wel de tijd voor nemen en jezelf de rust ervoor gunnen...Ze zijn zeker niet kinderachtig als je ze draagt op je nagels..De tips zijn best handig en voor mij het proberen echt wel waard. Ook vind ik het erg leuk dat je kennis kunt maken met het werk van prominente nail artiesten. Ook staat er een heel stuk in het boek over plaknagels en ook dat vind ik eigenlijk wel interessant om te lezen en meer over te weten et komen.....


 Natuurlijk gaan de trends op het gebied van nail art ook steeds verder en ook op trends en de rol van nail art op mode word dieper ingegaan...Ook van een aantal extremere nail arts worden getoond en echt ik heb met verbazing zitten kijken naar sommige creaties...Deze maiskolfje op de nagels vind ik echt heel bijzonder...


Maar echt het kan nog veel en veel gekker, ingewikkelder en vooral extremer...Volgens mij durf je niet eens meer je handen te bewegen als je zo een soort bouwwerk op je nagels hebt,...Het is echt wel kunst als je bedenkt dat het allemaal zo precies en miniatuur is...Amazing, Ik heb met verbazing zitten kijken...Natuurlijk kan ik niet alles laten zien in dit artikel, het boek heeft tenslotte 128 pagina's..


Aan een leuk boek hangt toch wel vaak een prijskaartje, maar deze had de budgetprijs van 5,99...Een koopje, want de pagina's zijn van mooi glanzend papier en de fotos in het boek vind ik echt prachtig. Ik kocht het boek bij een winkel van Boekenvoordeel, maar je kunt het ook Hier online bestellen.

Lees jij graag een boek?
15 opmerkingen:

 1. Dit boek past precies bij jou en is ook nog eens een leuk koopje qua prijs, ben benieuwd welke kunstwerkjes je uit dit boek gaat maken x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn vriendin/kennis is styliste en ik heb wel eens een boek geleend om technieken te leren.
  Dit boek ziet er heel leuk uit! Ook heb ik al eens acryl gebruikt om nailarts te maken en dit ga ik verder leren met behulp van haar kunsten. Wie weet bestel ik deze ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Had een tijdje terug ok een artikel over dit boek. Een aantal zijn extravagant maar de basics vallen me wel wat tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh wat een leuk, bijzonders boek! Al vind ik de mails nagels wel net iets te heftig haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 5,99 ?! wow wat een koopje , ziet er super interessant uit

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is wel echt een boek voor jou! Helemaal niet duur ook voor 5,99!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had ook nog nooit van Helena Biggs gehoord! Die maïskolfjes zien er inderdaad erg bizar uit! Maar wel chique gedaan! Er staan zo te zien vrij extreme dingen in, ik zou echt bang zijn dat het er allemaal direct afvalt! Lijkt me een leuk boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw wat een extreme nagels die laatste zeg! Leuk boek, kende het ook nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oo wat een leuke Nail art boek, de prijs is inderdaad super goedkoop :)!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. In Belgie hebben we een gelijkaardig boekenschrijfster (Elfi De Bruyn - Happy Nails) .. Al vind ik deze ook wel iets hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een geweldig boek! En al die creaties! Haha die maïskolf is geweldig! Ik zelf moet echt de tijd nemen om een boek te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk boek! En een leuk prijsje! Altijd leuk om in te lezen. Dat worden leuke nailarts Petra! ;-) Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als ik 'm tegenkwam voor 6 euro zou ik 'm ook zeker meenemen; wat leuk! Leuke inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen