donderdag 12 maart 2015

De vergelijking ..Invisibobble VS Action dupe..

Regelmatig sta ik voor kleine dilemma's op beauty gebied. Kies ik het populaire, vaak veel duurdere product? Of toch de veel goedkoper dupe? Ik zelf geloof dat er aan ieder producten zowel voor als nadelen zitten en eerlijk is eerlijk, eentje kennen wij er allemaal wel op noemen, zonder over na te denken .... De Prijs! Ik moet bekennen als ik van alles perse de originele wil hebben, dat mijn salaris na een dag of wat op is!  Het word dan de rest van de maand kaal brood eten...Ja precies!.... Kaal brood, want zelfs voor de "dupe" pindakaas, daar heb ik dan geen poen meer voor.

Als langharige krullenbol zijnde, gebruik ik ook regelmatig haarelastiekjes. En toen iedereen het over de Invisibobble was ik er ook erg nieuwsgierig naar. Maar om nu een pakje haarelastiekjes te kopen van pak hem beet, 4, 95 aan te schaffen. Nee dat kon ik, op dat moment  moeilijk met mijn persoonlijke boekhouding rond krijgen. Dus kocht ik bij Action een artikel wat er op leek voor 59 cent.

Kijk je mee?


Er is een onwijs groot verschil in de doorsnede van de Elastiekjes. De doorsnede van het roze Action elastiek is 5 cm van de Invisiblobble is dit 3 centimeter.


Het Action elastiek is zichtbaar veel dikker. 

Het Action elastiek is veel stugger en rekt op tot 20 centimeter. De invisibobble is veel soepeler en rekt tot 26 centimeter. Voor sommige klinkt dat niet zo belangrijk, maar als je bv reuma of iets anders aan in je handen hebt kan de flexibiliteit van het elastiek echt van groot belang zijn...Beiden elastieken komen vrij snel weer in vorm na het uitrekken...




Tja en dan mijn ervaringen in mijn haar:

Beiden elastieken blijven erg goed zitten. Alleen merk ik dat de soepelheid van de Invisibobble voor mijn haar een nadeel is als ik een staart boven op mijn hoofd heb. Hij zakt bij mij iets sneller uit.De rekbaarheid daartegen is bij het in mijn haar doen een voordeel. Het gaat wat makkelijker.

Van beide elastieken krijg ik geen hoofdpijn als ik ze lang ( een hele dag ) in heb.

Als ik de beide elastieken inhoud als ik ga slapen, zitten zij s'morgens nog redelijk goed op zijn plaats.


 Ik kan helaas niet zien of ik een vreemde bobbel in mijn haar krijg van de elastieken. Ik heb erg krullend haar...

Doordat de dupes dikker zijn zie je ze veel beter zitten in het haar. Dit kan natuurlijk zowel een voor als een nadeel zijn.

De dupes zijn goedkoper en hebben meer kleurvariaties dan de originele invisibobbles.

Zoals je hebt gelezen in het bovenstaande artikel, is het haast onmogelijk om te zeggen welke nu het beste zijn. Je merkt dat er aan beide zowel voor als nadelen zitten en ik denk zelf dat een ieder voor zich de afweging hierin moet maken, wat iemands wensen zijn op dit gebied.

Schaf jij regelmatig dupes aan, of ga je voor "the real thing" ?

31 opmerkingen:

  1. Leuke vergelijking Petra! Ik ben erg tevreden met die van de Action. In eerdere reviews heb ik ook wel gelezen dat deze van de Action ook goed/beter om je pols te dragen zijn integenstelling tot de real ones! Ennuh you know me....dupes zijn voor mij meer dan goed! (Meestal) ;-) Xxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zelf vind die van Action ook erg fijn, maar ik heb ook echt veel haren....en ja , je weet het ik houd ook wel van behoorlijk felle opvallende kleurtjes...

      Verwijderen
  2. Ik ben altijd wel in om dupes te proberen.
    Jammer dat ik niet wist dat ze bij de Action te koop zijn.....heb net via Ebay 5 dupes van dit elastiek gekocht.
    Vijf voor €1,25.....goedkoper dan die van de Action maar ik moet dan ook 3 weken geduld hebben voordat ik ze binnen heb. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad dat is nog goedkoper, maar wel net wat je zegt, je moet wat geduld hebben....kruidvat verkoopt ze ook zag , ik ze waren daar 1 euro, is ook niet duur maar altijd ietsjes duurder dan action, ben wel nieuwsgierig naar je aankoopjes...

      Verwijderen
  3. Ik ga eigenlijk altijd voor dupes! De elastieken doen mij denken aan de telefoon van vroeger. De Hoorn was dan verbonden met zo'n gedraaid gedoe aan de telefoon! Hihi waar blijft de tijd?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je gaat het niet geloven, maar ik heb nog steeds een telefoon met zo een draadje,....pas gekocht in de kringloop, knalrood is hij, met rood bont....( eigenlijk is hij leuk van lelijkheid, maar alla)

      Verwijderen
  4. Heel leuke vergelijking :)
    Ik heb ze zelf nog niet geprobeerd, nu dat de lente er terug aankomt kan het al terug warmer zijn dan doe ik wel een staart in mijn haar dus ik ga ze zeker eens proberen! Maar nu is het nog te koud heb niet graag koude oren :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk zo'n vergelijking maar eerlijk gezegd pak ik gewoon liever een "normaal" elastiekje x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. "normale" elastiekjes heb en gebruik ik ook nog steeds....het voelt wel wat anders aan op je hoofd!

      Verwijderen
  6. Leuke vergelijking! Ik ga zelf eigenlijk meestal wel voor the real deal, op de een of andere manier spreekt dat mij ondanks de hogere prijs vaak wel meer aan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan heel erg goed, dat hebben wel meer mensen ....het gaat er toch altijd om waar jij je het ebste bij voelt, denk ik!

      Verwijderen
  7. Leuke vergelijking, ik ben gek op dupes! Ik gebruik alleen dit nooit, heb bijna nooit een staart of iets.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik houd ook wel van dupes, ik draag dit gewoon best vaak, ik heb echt heel veel haren, zoals je misschien weleens gezien hebt op een foto...

      Verwijderen
  8. Bijna altijd het origineel, ik ben een beetje een snob op dat gebied :(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ......Een snob? nou daar geloof ik niets van eigenlijk...een eigenwijze kokosmacroon misschien, maar das wel even heel iets anders... ;-)

      Verwijderen
  9. Ik wil die van de Action wel een keer proberen. Ik heb echt heel stijl haar dus zou super zijn als het mijn haar niet beschadigd en geen afdruk achterlaat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zeggen ze inderdaad, dat ze geen afdruk achterlaten, maar daar kan ik je geen goed resultaat van geven...ik ben net een soort poedel, dus een bochtje /kreukel meer of minder in mijn haar dat zie ik echt niet...maar de elastieken staan daar inderdaad om bekend...

      Verwijderen
  10. Ziet er goed uit zeg! Alleen zou ik ook nooit voor 'roze' gaan want dat knalt sowieso je haar uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi, smaken verschillen nu eenmaal,... ik draag vaak alleen maar opvallende kleuren maar ik kan mij voorstellen dat niet iedereen daar van houd!

      Verwijderen
  11. Interessant! Twee weken geleden had ik er BIJNA eentje gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bijna?...hmmm Ik denk dat je er een goede reden voor had om het niet te doen...

      Verwijderen
  12. Beide lijken me erg fijn! Eerlijk gezegd koop ik meestal de dupes, met mijn studentenbudget kom ik anders niet toe. En waarom the real thing kopen als de dupe even goed is? Dit soort elastieken heb ik nog nooit geprobeerd, alhoewel ze me erg fijn lijken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan ook echt niet alles kopen wat ik wil en daarom kies ik vaak ook voor dupes, maar er is tenslotte niets mis mee om dat te doen...de elastieken zijn erg fijn, dus als je eens de kans krijgt om ze te proberen kan ik je aanraden om ze echt eens te proberen....

      Verwijderen
  13. Wat een leuke en fijne vergelijking, de invisibobble heb ik ook. Ik vind hem persoonlijk erg fijn ik heb veel en redelijk zwaar haar en krijg toch wel vaak hoofdpijn van gewone elastiekjes en bij de invisibobble niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad ik heb ook veel en erg zwaar haar en inderdaad ook ik krijg er geen hoofdpijn van...dat is echt een groot pluspunt....

      Verwijderen
  14. Leuke vergelijking! Ik heb dit nog nooit geprobeerd, maar zie het wel steeds meer voorbij komen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had ze ook erg vaak voorbij zien komen en ik moet zeggen ze bevallen echt fijn...

      Verwijderen
  15. Goede review! De dupes vind ik soms toch bijna net zo goed en dan nog de prijs. Soms is er niets beter dan origineel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad soms zijn er geen betere producten dan de originele....het ligt er ook wel een beetje aan wat je verwacht of wenst op dat gebied...

      Verwijderen