dinsdag 3 februari 2015

Een lichtpuntje: Weleda Evening Primrose

Toen ik afgelopen week mijn brievenbus openmaakte, glimlachte zij mij breed toe. Eigenlijk dacht ik dat het een envelop was met aanbiedingen van een bedrijf wat regelmatig een groot aantal beautyproducten met leuke kortingen aanbied. terwijl ik met het stapeltje post en de krant in gedachten naar boven liep, sorteerde ik het uit op volgorde van belangrijkheid. Eerst ruim en order ik altijd onze post,  stop het in mappen. later op de dag onder het genot van een kopje koffie, kijk ik dan de folders en de krant door..Nadat ik iets later alle administratie weggewerkt had, en ik met een kopje koffie aan de folders begon viel het mij op dat dit een, aan mij geadresseerde flyer was van Weleda. Een redelijk bekend merk op het gebied van Natuurlijke verzorgingsproducten. Zelf had ik er nog nooit iets van aangeschaft. Dus met grote belangstelling las ik de flyer.

Het ging over een nieuwe lijn van Weleda voor de Rijpe huid, genaamd Evening Primerose Mooi zo, ik viel dus haast in de doelgroep! Evening Primrose is speciaal ontwikkeld om de natuurlijke uitstraling van de rijpe huid tot haar recht te laten komen. De combinatie van geconcentreerde werkzame stoffen met Teunisbloem verstevigd de huid, bevorderd de huidelasticiteit, en verzacht diepe rimpels. Dit klinkt niet verkeerd tenslotte, dacht ik zo..

Het leuke aan dit kaartje was dat er op de achterkant vermeld stond dat ik een gratis proeftubetje af kon halen bij een van de verkoopadressen in de buurt. Wat ontzettend attent van Weleda! Er stond namelijk ook een hele lijst met dicht bijzijnde verkoopadressen op de kaart! De volgende dag ben ik het proeftubetje van 7 ml dagcrème  af gaan halen. Van de jongedame in de winkel kreeg ik, na een heel gezellig gesprekje over het product en mijn blog nog een aantal proefjes dagcrème en bodywash uit dezelfde Evening Primrose lijn  mee.Het tubetje zat in een schattig klein doosje, met op de achterzijde de ingrediënten. In het doosje zat ook nog een bijsluiter.De crème heeft een witte stevige substantie. Hij ruikt natuurlijk en kruidig. Ik neem aan dat dit de geur van Teunisbloem is. De crème voelt zijdezacht aan op je huid, wel een beetje vettig. het voelt erg prettig aan als je het op je gezichtshuid smeert. Zelf heb ik als het erg koud is al gauw een droge gezichtshuid, dus dit voelt best erg prettig.Deze manier van kennismaken met Weleda vond ik erg leuk. Ook op de Website van Weleda staat onwijs veel informatie over hun producten, want ze hebben natuurlijk een veel breder assortiment dan alleen deze lijn voor de rijpe huid..

Ook heb ik een winkel bezocht waar ik normaal echt niet snel kom, maar waar men echt heel veel natuurlijke verzorgingsproducten verkoopt. En ga ik daar zeker vaker mijzelf oriënteren op natuurlijke verzorgingsproducten. De postbode bracht buiten de rekening ook weer een extra lichtpuntje in deze koude, natte dagen..

Ben jij al bekend met de producten van Weleda?

38 opmerkingen:

 1. Inderdaad leuk om zo een product uit te proberen, zelf gebruik ik wel eens natuurlijke producten. Weleda ken ik alleen van naam nog nooit iets van geprobeerd x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kon ze ook alleen van naam en ineens kreeg ik de folder, heel leuk!

   Verwijderen
 2. Leuk! Ik gebruik eigenlijk nooit echte natuurlijke producten. Weleda klinkt altijd wel heel erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond de dagcreme erg lekker, maar dat is natuurlijk maar een product, dus geen idee of ze allemaal prettig zijn..

   Verwijderen
 3. Wat een leuke om zou een nieuw product te leren kennen. Ik ben al jaren bekend met het merk Weleda, het ene product is net iets beter als het andere product.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inderdaad al vaker wisselnde dingen gelezen, deze dagcreme vond ik, in elke geval wel erg fijn...

   Verwijderen
 4. Ik gebruik eigenlijk bijna geen natuurlijke producten. Het is altijd leuk om een nieuw product te testen. Zelf wil ik wel meer natuurlijke producten gaan gebruiken, maar ik wil eerst er wat meer over lezen enz.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik, graag Cattier Paris, is echt een van mijn favoriete merken, maar wil ook wel graag ander dingen gebruiken...ik vind het wel boeiend in elke geval...

   Verwijderen
 5. Ik heb nog nooit van dit merk gehoord maar zoals je het omschrijft klinkt het erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de dagcreme vond ik erg lekker, zeker de moeite van het proberen eens waard!

   Verwijderen
 6. Erg leuk :)
  Zelf gebruik ik nooit natuurlijke producten, omdat ik soms de geur niet lekker vind!
  Fijne artikel X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het vaak wisselend, de ene keer is het heel erg lekker, de andere keer basic...xx

   Verwijderen
 7. Weleda klinkt goed!!! :) en fijn dat je het mocht uitproberen!! En ik heb wel eens gehoord van het merk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het ook leuk deze folder en het aanbod...ik kon ze van naam, maar verder echt niet!

   Verwijderen
 8. Zo leuk dat je zulke fijne productjes hebt ontdekt! Deze laat ik zien aan mijn moeder :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou best erg geschilkt kunnen zijn voor je moeder, het is het proberen natuurlijk altijd waard...lief dat je het aan haar laat zien!

   Verwijderen
 9. Gebruikte het vroeger vrij vaak, serum, dagcreme en nachtcreme. maar kon het gewoonweg niet meer betalen. Dit lijkt me dan wel weer heerlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vaak zijn de biologische producten inderdaad vervelend prijzig, voor mij ook echt een reden om het niet snel "even"uit te proberen...jammer is dat eigenlijk!

   Verwijderen
 10. Klinkt prima. Weleda doet 't altijd wel goed vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe ze het doen , ik heb wel een paar boekjes over natuurlijke lichaamsverzoring van Weleda en die zijn echt erg leuk om te lezen en te bekijken...

   Verwijderen
 11. De reclame had ik niet gemist en Weleda is een fijn merk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik vond het een heel leuke manier om eens kennis te maken met het merk...leuk!

   Verwijderen
 12. Ik heb al veel goeds gehoord over Weleda, maar heb er eigenlijk nog nooit iets van gekocht. Wat fijn dat je een gratis proeftubetje kon afhalen! En wat vriendelijk dat je nog enkele proefjes meekreeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De actie was inderdaad heel leuk en ook prettig dat je dan zoiets even uit kan proberen...de dame van de winkel was inderdaad heel vriendelijk . Het was een heel leuk gesprek!

   Verwijderen
 13. Klinkt erg goed! Zelf heb ik nog niks geprobeerd van Weleda, maar het lijkt mij wel een erg fijn merk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had ook nog niets geprobeerd van weleda, deze dagcreme vind ik wel erg prettig...

   Verwijderen
 14. Wat leuk om zo wat nieuws uit te kunnen proberen! Weleda is volgens mij best een fijn merk, heb er zelf alleen nog niet heel veel van geprobeerd, enkel een shampoo en conditioner!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond de actie heel erg leuk, en prima in orde....Ik had er nog nooit iets van geprobeerd dus was best erg nieuwsgierig ernaar...

   Verwijderen
 15. klinkt goed, heb er al wel eens van gehoord maar nog nooit iets geprobeerd xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er verder ook nog nooit iets van gebruikt, maar wil er wel vaker iets van proberen...

   Verwijderen
 16. Ik gebruik vrij veel producten van het merk Weleda. Zo'n fijn merk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er eigenlijk niet echt bekend mee, maar hoor best wel veel wisselende ervaringen, ben er wel erg benieuwd naar

   Verwijderen
 17. Van Weleda heb ik nog niets gebruikt. Maar wat niet is kan nog komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk dat je dat zo kreeg! Ik heb zelf drie producten van Weleda uitgeprobeerd, maar die vielen mij eigenlijk allemaal behoorlijk tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is heel erg leuk dat ik deze zo kreeg, maar jammer dat jij niet van die superervaringen hebt met het merk, ik hoor wel vaker wisselende dingen over het merk...je bent niet de enige die ze tegen vond valen...xx

   Verwijderen