woensdag 7 januari 2015

Rose water & Rozenolie van Argantheek.nl

Afgelopen weekend heb ik in een artikel al verteld dat ik kennis gemaakt had met producten van A&M Products. In dit artikel wil ik graag wat meer laten zien en vertellen van een 2 tal andere producten uit het assortiment. ..En wel ...Rose water en Rozenolie.




Rozenwater word verkregen door destillatie van  rozenblaadjes. Rozenwater zuivert, hydrateert, verstevigt en kalmeert de huid. Het is ook erg geschikt om te gebruiken om wallen en donkere  kringen rond de ogen te verminderen. Dit klinkt eerlijk gezegd niet verkeerd, dacht ik zo.Ook vermindert het onzuiverheden van de huid en verwijdert het  resten van make up. Dat klinkt erg prettig want tenslotte is een schone huid de basis voor een verzorgd uiterlijk.




Het flesje is van doorzichtig plastic, Dit is erg handig je kunt de inhoud goed zien en zodoende weet je nog hoeveel er in het flesje aanwezig is.

Op de achterzijde staat een Nederlandse producten en gebruiksaanwijzing. Doordat het flesje doorzichtig is, vind ietwat  lastig om te lezen. Ik zie duidelijk dat het product 24 maanden na eerste gebruik houdbaar is. Dat is lekker lang.


De flacon heeft een spray mondje, wat verzonken zit, en dit vind ik altijd fijn. Laten we even eerlijk tegen elkaar zijn, het is toch balen dat na 3 keer sprayen je met het dopje in je handen staat. Dat zal met deze dop echt niet snel gebeuren...

Natuurlijk vraag je je nu af: Hoe gebruik je het rozenwater dan?

Je sprayt een beetje op een katoenen doek, en was hier nee je gezicht schoon.
Bij voorkeur s'morgens en s'avonds, nadat je je gezicht gereinigd hebt en voor dat je een dag of een nachtcreme aan brengt. Omdat ik geen katoenen doek in gebruik heb voor mijn reinigingsritueel heb ik een wattenschijfje gebruikt. Dit werkte ook prima!


Naar de rozenolie was ik ook zo ontzettend nieuwsgierig. Dit omdat dit product rijk is aan Vitamines A , C en E .Ook bevat het de vetzuren , Omega 3 en Omega 6. Rozenolie is namelijk effectief tegen: droge huid, littekens, brandwonden, huidontstekingen, huidschade veroorzaakt door de zon, huidveroudering, rimpels en striae

Vitamine A helpt huidveroudering te vertragen.Ook vitamine C heeft in dit product volgens mij wel een functie, want zonder vitamine C kan de huid geen collageen aanmaken en ook dit is noodzakelijk om huidveroudering te vertragen.Vitamine E helpt bij het herstel van de huid en littekens herstellen hierdoor sneller.

De rozenolie zit in een kleine flacon. Je doseert de olie op je huid door middel van een roller. En massert het daarna voorzichtig in de huid. Zelf vind ik dit wel altijd erg prettig je gebruikt dan niet snel te veel..


Op de achterzijde van de flacon, staat wederom een keurig leesbare Nederlandse productomschrijving en gebruiksaanwijzing.Het kogeltje van de roller zit keurig verzonken in de houder die afsluit met een schroefdopje..Hij rolt prettig soepel en gaat niet snel kapot.

De olie is een beetje vettig, het is tenslotte een olie. Toch voelt hij niet extreem vettig aan. Hij trekt bij  mij erg prettig in de huid.




Mijn conclusie:

Het rozen water is erg fijn in gebruik en haalt de laatste restjes van je make up goed weg erg goed. Het voelt verfrissend en rustgevend aan, Het lijkt wel een beetje op een tonic en zelf vind ik het een erg prettig product. Of het daadwerkelijk de donker kringen en wallen verminderd vind ik moeilijk om te beoordelen..De geur is fris en zoetig, echt een rozengeurtje..Dat is wel een geur waar je van moet houden. Doordat je het doseert door het spraymondje is het erg zuinig in gebruik...

De rozen olie vind ik echt een heerlijk product. Al een ruime tijd heb ik dat de huid op mijn linkerelleboog erg droog aanvoelt, Ik heb nu een aantal dagen dit product gebruikt en het probleempje is voelbaar verminderd. Het flesje rozen olie is niet groot maar onwijs zuinig in gebruik. het is handig mee te nemen en sluit erg goed af. De geur van de rozenolie vind ik lekkerder dan die van het rozenwater, hij is iets zoeter.



Ik ben echt een liefhebber van deze producten en als ik binnenkort in de regio Rotterdam ben, schaf ik zeker bij de winkel van Argantheek  een flaconnetje Rozenolie aan voor mijn kleindochtertje..De winkel is namelijk gevestigd aan het Noordplein 243 In Rotterdam.

Het rozenwater is verkrijgbaar in een flesje van 100 ml en kost € 9,95
De rozenolie is een flesje van 10 ml en heeft de prijs van   8, 95.

Voor meer informatie over de biologische producten van A&M Products, dan kun je de website via deze LINKbezoeken  Wil je de producten aanschaffen neem dan een kijkje in de webshop van argantheek.nl

Was jij al bekend met dit soort producten?









(Dit artikel bevat producten die aan mij toegezonden werden door een bedrijf,. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de producten..)

26 opmerkingen:

  1. Ik heb er al eens van gelezen van deze producten & ze klinken erg fijn :)
    Leuke artikel X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het zijn fijne producten gebruik ze zelf ook wel eens maar eigenlijk te weinig, dus moet ik iets aan gaan doen :-) x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oehhhhj shame on you, zulke fijne spulletjes..ze zijn echt heerlijk!

      Verwijderen
  3. Heb er al meer over gelezen. Helemaal vergeten maar vind het best interressant. Als ij in rotterdam ben ds even kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat fijn dat het je zo goed is bevallen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijne review, maar ik denk geen product voor mij, ik hou niet zo van iets wat vettige producten, en ook niet een rozengeur op mijn gezicht! Wel lijkt hij mij fijn hoe je hem omschrijft!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dank je, het is echt even wennen, maar ze zijn heel erg fijn, en de geur van rozen in het rozenwater vervliegt best wel snel...

      Verwijderen
  6. Die rozenolie klinkt echt als een heerlijk product! :) Doe mij die ook maar!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb zelf nog nooit dit soort producten gebruikt, maar ze klinken goed! Vooral de rozenolie zou ik wel eens willen proberen, want ik heb zelf toch ook wel hier en daar behoorlijke droge plekken op de huid.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De rozenolie is daar heel erg geschikt voor,zelf had ik een behoorlijk droge plek op mijn elleboog en dat is zo goed als weg, erg prettig is dat wel, ik had het namelijk al best lang...

      Verwijderen
  8. Ik heb dit nog nooit gebruikt, maar het klinkt erg fijn! Wat leuk dat je er ook eentje voor je kleindochter wil gaan halen, zo te zien wordt ze dus goed verwent door de oma! (;

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hihi, die kleintjes hebben krijgen van van de kleine wondjes als ze zichzelf krabben of eens vallen, het schijnt erg goed te zijn om litteken vorming tegen te gaan, vandaar dat dit mij wel handig lijkt voor het kleintje...

      Verwijderen
  9. Erg fijn dat er op dit soort producten een spray zit. Ik vind het anders zo onhandig om je producten op een watje te moeten doen.. vaak gebruik je al snel te veel..

    http://www.bloglovin.com/blog/13049789

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het spaymondjemaakt het inderdaad erg handig en zuinig in gebruik...best belangrijk vondik, ik schiet ook altijd snel uit met iets op een doekje of watje doen...

      Verwijderen
  10. Het rozen water lijkt me wel fijn! Van Argantheek.nl hoor ik steeds meer!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Rozenwater klinkt heel erg goed. Ik heb het zelf nooit gebruikt, maar ik zie er steeds meer goede dingen over.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad leesje er steeds vaker dingen over , mensen willen toch steeds vaker compleet biologische producten.....Ik vind heterg fijn in gebruik!

      Verwijderen
  12. Het rozenwater klinkt heel fijn! Ik heb een keer een variant van Kruidvat gebruikt, maar die vond ik niet zo heel bijzonder. Deze lijkt me een stuk beter.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hmm, dat kan inderdaad , deze is helemaal biologisch en traditioneel gemaakt dat is natuurlijk,denk ik net iets anders dan bij een winkel als kruidvat....Al denk ik dat het rozenwater van het kruidvat wel veel goedkoper zal zijn...

      Verwijderen
  13. Lijken me beide fijne producten! ;-) Xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Lijkt me een heerlijk product. Heb zelf heel vroeger wel eens rozenwater gebruikt, maar weet al niet meer wat ik er van vond.

    BeantwoordenVerwijderen