donderdag 29 januari 2015

Natura Siberica: Tonic Shower gel ..

Afgelopen week schreef ik een artikel over een van de verzorgingslijnen van Natura Siberica. Het artikel ging over de Little Siberica lijn en de winnende producten die ik uit had gekozen om een kadopakketje samen te stellen wat men wilde gaan verkopen. Je kunt dit artikel hier teruglezen, als je het eventueel gemist hebt.  In een aantal reacties las ik dat men best wel erg nieuwsgierig was naar dit heerlijke, biologische merk. Ik beloofde een van mijn ervaringen met een van de producten te delen...


Natura Siberica is een cosmetica bedrijf , dat is opgericht in 2007. Het is het eerste bedrijf dat biologische cosmetica heeft ontwikkeld van wilde kruiden, grassen en planten uit Siberië en het verre Oosten. Veel van deze planten werden door het Siberische volk gebruikt om voor de Russische koninklijke familie, schoonheidselixers te creëren. het wonderlijke aan deze planten is dat ze hun oorsprong al vonden in de ijstijd en in dit extreem wisselende klimaat konden overleven. In Siberië kan het extreem koud zijn, maar ook erg warm. De eigenschappen die deze planten hebben ontwikkeld schijnen bijzonder goed te helpen voor ons algemeen welbehagen en vertragen het huidverouderingsproces...



Natuurlijk weet ik al deze info niet zomaar en is dit wat Natura Siberica ongeveer over hun producten verteld op hun Website.


Een tijd terug bestelde ik via de website, een flacon Tonic-Shower gel.
Nieuwsgierig? Lees dan even mee met met mijn bevindingen over dit product....

De Tonic variant heeft deze naam gekregen vanwege de verfrissende werking die het product heeft. Hij is verkrijgbaar is een naam mijn menig prachtige Langwerpige flacon. Roze, met een zilverkleurig logo en ook de merknaam staat er in een zilverkleur opgedrukt.



Ook staan er een aantal bloemen op in een contrasterende tint. en ik vind dat de flacon een prachtige uitstraling heeft.


Op de achterzijde staat een duidelijke lijst met ingrediënten. Je kunt ook op de achterzijde zien dat de showergel geen Parabenen, SLS, PEG, SLES, minerale oliën, siliconen of dierlijke ingrediënten bevat.
Jammergenoeg kreeg ik dit niet erg duidelijk op de foto. Vandaar dat ik er geen foto van heb geplaatst.
De product omschrijving en ingrediënten lijst is in de Engelse taal.




De flacon heeft een handig doseerpompje. Om de flacon voor de eerste keer te gebruiken, moet je eerst draaien aan het pompje en zo kan je de flacon ook weer afsluiten als je hem over een iets langere tijd weer wenst te gebruiken. Door het pompje gebruik je niet snel te veel en ikzelf denk dat dit een ontzettend groot pluspunt is. 


Het product zelf is doorzichtig, met een soort van lichtparelmoer-achtige gloed over zich heen. Het voelt erg zacht aan, niet te dun, maar ook niet heel erg compact. De geur is zoetig, maar wel lekker fris en kruidig. Het is een echte aangename geur, zonder dat hij erg zoet, zwaar en overheersend is..Ik herken er wel duidelijk een mint, roos en magnolia geur in terug...


Het product schuimt wel maar niet heel erg. Dit schijnt te komen doordat er geen sulfaten inzitten, maar ik moet bekennen. Ik ben niet deskundig op dat gebied.Het product is heerlijk mild voor je huid en het verfrist ook wel, en doet zijn naam Tonic dus in deze context echt eer aan. De geur blijft wel even hangen aan je huid , maar geen uren en uren..


Natura Siberica heeft erg fijne producten, Ook al zijn ze niet super budget. Het zijn geen echte high end prijzen. Deze flacon showergel kost namelijk  6,95 voor 400 ml.
Zelf vind ik dit een leuke prijs om bv.aan iemand( hihi of mijzelf) kado te doen, die het fijn vind om aparte , biologische producten te gebruiken of te ontdekken. Je kunt de producten HIER bestellen op bij de Nederlandse webwinkel.


Was jij al bekend met de producten van Natura Siberica?


27 opmerkingen:

  1. De verpakking ziet er erg mooi uit en als ik je beschrijving zo lees, is het een fijn product. Zo'n pompje is gemakkelijk doseren, maar eerlijk gezegd ben ik een grootverbruiker in douchegels en badschuim. More is more ;) Schuimen wordt inderdaad meestal gedaan door SLS en SLES, als ik goed ben geïnformeerd tenminste. Maar ook natuurlijke ingrediënten kunnen voor een schuimend effect zorgen, toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch geen heel raar prijsje vind ik! Klinkt best fijn en mooie verpakking!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het geen extreme prijs, en 400 ml is een behoorlijke inhoud....

      Verwijderen
  3. Ik vind het een normale prijs voor een voor mij onbekend merk. Klinkt wel goed! Eerst maar eens iets opmaken ;-) Xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, volgens mij kan jij tot 2024 ofzoiets....vooruit ,wel herkenbaar hoor, mijn jongens waren weer blij vorige week, met allerlei shampoo en badshuim....

      Verwijderen
  4. De prijs vind ik erg fijn :)
    De geur klinkt lekker & de fles ziet der leuk uit, wat wil je nog meer hahaha...!
    X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. de fles ziet er superlief en ook wel behoorlijk luxe uit....love it!

      Verwijderen
  5. Lijkt mij een hele fijne douchegel! Fijn dat het in pompflacon zit en de prijs vind ik ook erg meevallen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het altijd welprettig de pompflacons, mijn man niet die staat altijd te vechten met die dingen onder de douche!

      Verwijderen
  6. De verpakking vind ik ook wel heel mooi! De geur klinkt ook wel erg lekker en het idee dat het een biologisch product is, maakt mij ook wel nieuwsgierig :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. de verpakking ziet er heel leuk en mooi uit, het product is ook echt fijn in gebruik en dat het biologisch is, dat is ook niet verkeerd..Ik ben blij met dit product, ook al gebruik ik hem niet dagelijks ( maar dat doe ik met geen enkele showergel )

      Verwijderen
  7. De flacon ziet er leuk uit! Een pompje is inderdaad erg handig om te doseren. Ik heb nog nooit echt een biologisch product geprobeerd, maar het klinkt wel goed! Ik ga zeker eens een kijkje nemen op hun site. Weet je of ze ook in België leveren?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goede vraag Eva! ik heb het even nagekeken op de website...ze leveren ook in Belgie, alleen zijn de verzendkosten iets hoger dan in Nederland, de verzendkosten kun je vinden op de website...

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
  8. Leuke verpakking en het klinkt goed, jammer dat het niet super schuimt, dat vind ik wel lekker altijd.. maarja dat is niet altijd bij showergels… de prijs is zeker niet verkeerd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het is echt een heel fijn product en ruikt erg lekker, ja het minder schuimen, dat vinden sommige mensen echt wel een nadeel, ik zelf vind het niet zo heel erg...

      Verwijderen
  9. wow ziet er super leuk en schattig uit! :) valt reuze mee met de prijs!! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. wat een lieve fles om te zien he? ...ik was er ook wel een beetje verliefd op, het staat heel leuk op het plankje van de badkamer.

      Verwijderen
  10. Leuke verpakking en de ingrediënten zien er gewoon top uit :)! Deze zou ik ook wel eens durven proberen :D!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het is echt een heelfijn product, ik zou zeggen probeer het eens, het zal je verassen...

      Verwijderen
  11. Ooohw wauw Oosters is helemaal mijn ding. En de prijzen zijn aangenaam!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. de geur is erg apart, wel erg fris en kruidig, heel uniek eigenlijk!

      Verwijderen
  12. Ohhh wat een lieve verpakking! Ik ben echt nieuwsgierig, het lijkt mij wel wat :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alleen voor de verpakking zou je dit al kopen....( ik tenminste wel )

      Verwijderen
  13. Hihi groot gelijk dat je het ook weleens aan jezelf cadeau doet ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha tuurlijk, je moet je zelf wel eens kietelen tenslotte!

      Verwijderen