zondag 5 oktober 2014

Het hoe en waarom van het lichaam scrubben!


Regelmatig probeer ik een onderwerp ietsjes uit te diepen. Tenslotte is een mens nooit te oud om te leren en ook ik leer echt nog elke dag dingen bij..Een tijdje terug kreeg ik daadwerkelijk een goede reden om mij ietsjes verder in het hoe en waarom van het scrubben te verdiepen...

Lees je even mee wat ik ontdekte over het scrubben van je huid?

Scrubben reinigt de buitenste huidlagen en pelt die een beetje af, door dode huidcellen en vuil te verwijderen. Ook stimuleert scrubben het lymfestelsel ..Het stelsel  speelt ook een rolletje bij de afvoer van afvalstoffen..Ook heeft het invloed op de afscheiding van de natuurlijke vetten van het lichaam..Door te scrubben gaat je huid zachter aanvoelen en meer glanzen...

Dat klinkt helemaal niet verkeerd, zou ik zo zeggen...maar waar moet je toch wel op letten?

Als je je lichaam nog nooit gescrubt hebt, moet je best wel voorzichtig doen, Niet schrobben en zeker ook niet schuren. Ook is het raadzaam om dan niet te gaan scrubben op en rond je schaamlippen en tepels...Neem maar van mij aan dat zijn echt niet heel fijne dingen, als het daar gaat irriteren.Gebruik de juiste hulpmiddelen voor je lichaam: Een touwhandschoen, handdoek, scrubspons, harde borstel of zeekomkommer. Een huhhhh zeekomkommer? Dan zou je denken,... dat is toch een diertje?..Klopt maar een loofah spons noemen ze ook een zeekomkommer...Vanwege de vorm!

Ook is het de bedoeling dat je met je scrubber, cirkelbewegingen maakt, en bij je voeten begint en dan omhoog werkt, dan je handen , armen en je schouders , via je rug omhoog, en dan weer omlaag naar je borst en je hart...

Na het scrubben heeft het scrubben nog iets meer effect voor de doorbloeding van je huid als je jezelf afspoelt met koud water...daarna lekker droogdeppen met een zachte handdoek en lekker in smeren met een heerlijke lotion..Ook moet je je scrubgereedschap, goed reinigen met water en zeep, en laat het na gebruik goed drogen. Dit is heel belangrijk wat niet goed reinigen houd in dat je volgende keer schadelijke bacteriën in staat te wrijven op je schone velletje...Want ook daar word je niet vrolijk van als dit gebeurd....

Ook is het de bedoeling dat je niet te veel gaat scrubben, 2 keer in de maand is voldoende...Ook verschillen de meningen of het nu het beste is om het s'morgens of s'avonds te doen...sommige zijn voorstanders van s'morgens omdat het verkwikkend werkt, ander zeggen dat het s'avonds beter is omdat de huid dan beter de tijd heeft om weer te herstellen..


Zelf ben ik een voorstandster van s'avonds je lichaam uitgebreid verzorgen om dat je dan gewoon veel meer tijd er voor kan nemen...

Scrub jij regelmatig je lichaam? En welke scrub gebruik je?
(Ik werd geïnspireerd tot het uitzoeken van deze wetenswaardigheden over scrubben door een actie die Desiree van Curvacious ism Kneipp hield en ik een van de lucky ones was, om een heerlijke pot scrub uit te proberen)


35 opmerkingen:

 1. Wat een leuk artikel! De scrub richtingen is iets waar ik nooit bij stil sta! Moet er toch eens op gaan letten om van onderen naar boven te scrubben! En het koude water sla ik toch meestal wel over! ;-) Xx Leuk geschreven Petra ;-) Xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je complimentje, daar ben ik blij mee....ik zal je eerlijk zeggen ik had er helemaal geen kaas van gegeten voordat ik mijzelf erin ging verdiepen...en dat koude water, dan ben je wel gelijk wakker smorgens...hihi!

   Verwijderen
 2. Prettig geschreven en fijn om te lezen! Ik ben meestal heel slordig met scrubben; wel de benen, maar dan de rest vergeten. Mijn gezicht doe ik wel consequent, maar dat werkt toch iets anders. En koud water doe ik ook mooi niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, lief dat je dit tegen mij zegt....je gezicht is inderdaad een heel andere manier van scrubben en inderdaad werkt dat heel anders...en dan koude water, tja dat is echt klappertanden hoor.. .;-)

   Verwijderen
 3. Leuk artikel! Ik gebruik de scrib van mijn moeder altijd! Maar omdat ik de pot niet mee mag nemen naar boven en omdat ik te lui ben om beneden te douchen doe ik het gewoon niet meer... Misschien toch weer beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je, Ik denk dat je moeder gewoon heel erg zuinig is op haar scrub....Hophop, Juanita, naar beneden en scrubben met je moeder der spullen en heerlijk douchen... ;-).....misschien moet je het toch inderdaad weer eens gaan doen...dank je wel voor je reactie!

   Verwijderen
 4. Ik gebruik altijd TBS scrubs, super lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt prima, spullen van TBS zijn gewoon heerlijk...

   Verwijderen
 5. Ahh ik houudd van scrubben :D
  Ik doe het wel te weinig en eigenlijk alleen in de zomer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmmm, ik ben ook wel makkelijk op het gebied van zulk soort dingen....dank je wel voor je reactie!

   Verwijderen
 6. Ik hou van scrubben! Trouwens ook echt een fijn artikeltjeee :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor het complimentje dat je het een fijn artikel vind...

   Verwijderen
 7. Ik probeer één keer per week mijn lichaam te scrubben alleen de laatste tijd schiet het er helaas bij in, ik vind het wel heerlijk om te doen! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet er wel behoorlijk aan wennen, maar ik probeer het nu ook regelmatig te doen...xx

   Verwijderen
 8. Ik ben echt dol op scrubben! Mijn favorieten zijn de grove scrubs van Sabon, Rituals en Therme. Leuk en interessant artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie, zelf heb ik niet zo veel ervaring met scrubs, dus tips zijn altijd welkom...thanx!

   Verwijderen
 9. Ik scrub mezelf eigenlijk veel te weinig! Maar het kan zo heerlijk zijn om je huid weer helemaal zacht en schoon te maken. Leuk artikel om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet er gewoon aan wennen om te doen, ben op dat gebied echt een rampenplannetje....dank je wel voor je reactie en je complimentje!

   Verwijderen
 10. Reacties
  1. Dank je wel, het is inderdaad wel erg lekker, maar wennen...hihi! xx

   Verwijderen
 11. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het bijna altijd vergeet, slecht he !?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slecht? welnee, natuurlijk niet.!!....ik merk dat het vaak een kwestie is van jezelf zulke dingen gunnen...en dat doen wij vrouwen ons zelf vaak te weing!

   Verwijderen
 12. Leuk artikel. Ik heb de andere geur en die vind ik zo fijn, deze lijkt ook heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze ruikt zo lekker, zodra je de pot opendoet, komt de geur je helemaal tegemoet...echt lekker....dank je wel voor je lieve reactie!

   Verwijderen
 13. Leuk om hier meer over te lezen, veel wist ik er niet van eigenlijk .. zo ook niet dat het waarschijnlijk verschil uitmaakt of je het 's ochtend of 's avonds doet! Fijne artikeltje dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had er ook eerlijk gezegd geen kaas van gegeten en stond ook verbaasd van al die leuke wetenswaardigheidjes, vandaar dat ik zoiets had...hmmmm misschien wel leuk voor anderen ook....ik ben blij dat iedereen het een leuk artikel vind!

   Verwijderen
 14. Reacties
  1. dank je wel voor het complimentje....daar word ik erg blij van!

   Verwijderen
 15. Reacties
  1. Dank je wel Marlayne voor het complimentje, dat vind ik heel erg lief van je!

   Verwijderen
 16. Leuk artikel, de kneipp scrub heb ik ook, erg fijn;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind hem heerlijk en ben er ook heel erg blij mee....hij ruikt echt zo super lekker!

   Verwijderen
 17. Ik heb zeker iets bijgeleerd door dit artikel!
  Ik scrub ongeveer 2keer per week. Vroeger met de scrub van mijn moeder, maar ik had al vlug eentje voor mezelf gekocht. x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wist het ook echt niet, maar ik had zoiets misschien moet ik eens gaan kijke wat ik over scrubben kan vinden...en voila, dit dus...erg interessant vond ik zelf ook...dank je wel voor je reactie!

   Verwijderen
 18. Fijne artikel!
  Scrubben vind ik zo heerlijk ontspannend :)!
  En ik doe het maar 2maal in ne maand want iedere week is toch wel iets te veel :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen