woensdag 24 september 2014

In de traditie? Melkmeisje ...Magnolia & Sandelhout

Melkmeisje...Heel bekend, maar vooral onder een ietwat oudere generatie...Jammer genoeg was het een product wat een beetje naar achteren gedrongen werd, tussen alle modernere merken. Eigenlijk is het wel een beetje vreemd dat een goed product, toch vaak zo onbekend kan blijven. Zelf heb ik eigenlijk alleen maar goede ervaringen met de producten van Melkmeisje. Gekoppeld aan een paar jeugdherinneringen, aan mijn grootouders. Herinneringen die tenslotte onbetaalbaar blijken te zijn....Na al behoorlijk wat over de Melkmeisje douchefoams gelezen te hebben, besloot ik de laatste keer dat ik nieuwe doucheproducten aan moest schaffen, er ook eentje mee naar huis te nemen...Ik koos voor de Magnolia& Sandelhout variant!


De bus heeft het herkenbare logo, leuk de ronde letters, die zo ontzettend herkenbaar zijn. En is wit met roze. Leuk, helemaal mijn kleurtje! Het lettertype op de achterzijde is makkelijk te lezen en zeker niet te klein...prettig...Er staat duidelijk op de bus omschreven hoe je het dient te gebruiken...


Aan de onderkant op de achterzijde een lijst, met ingrediënten: Jammergenoeg blijf ik dit abracadabra vinden om te lezen, of uit te spreken. De inhoud van de bus is 200 ml.


De bus heeft een goed en stevig spuitmondje, makkelijk in te drukken en niet makkelijk per ongeluk van de bus af te trekken. Ja lompe miepjes zoals ik, letten daar nu eenmaal op! of....Zou dit een overblijfsel zijn van een gezin met "Oeps, per ongeluk" slopertjes?


Het schuimt voelt heerlijk aan , een beetje compact en niet al te luchtig. Er komt mij direct een heerlijke lucht tegemoet.Tijdens het fotograferen stond ik er ook weer steeds aan te snuffelen.


Als je er een beetje water bij doet schuimt het als een tierelier. Wel handig als je van behoorlijk schuim houd tijdens het wassen.


Conclusie: 

Dit Melkmeisje is echt net zo welkom, bij mij als haar oudere zusters. Melkmeisje is met haar tijd meegegaan, en heeft toch de traditionele kwaliteits normen en waarden weten te behouden. Ze voelt heerlijk aan op je huid. Logisch, Tenslotte gebruikt men natuurlijke ingrediënten, zodat  de vochtbalans van de huid intact blijft. Ook schuimt het behoorlijk waardoor kinderen het ook erg leuk vinden om te gebruiken. 

Een groot voordeel vind ik dat deze bussen niet zo abnormaal zwaar wegen als bv een flessen met Melkmeisje Bad & Douche crèmes..

De bussen kosten bij de meeste verkooppunten € 3,49....
Dit is iets duurder dan een literfles Melkmeisje...

Koop jij wel eens producten die herinneringen bij je oproepen?

16 opmerkingen:

 1. Klinkt goed en vind de prijs eigenlijk heel erg mee vallen! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de prijs valt ook best mee, vooral als je op aanbiedingen let bij Kruidvat...

   Verwijderen
 2. deze is zo fijn! ik heb deze laatst gekocht met een 1+1 gratis actie! blij mee ;-) Xx leuk artikel weer! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oehh...klinkt heerlijk!
  Fijn prijsje ook :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaaaa Melkmeisje, de douche producten ruiken ook zo heerlijk <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O jaaaaaaaaaa. Dit had mijn oma 'vroegah' ook altijd. Melkmeisje heeft zulke leuke herinneringen. Whoooop deze klinkt ook echt super fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt goed!
  En de prijs valt ook mee!

  Liefs,
  Eva ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk zeg, ik ken deze variant van melkmeisje niet. Nu wil ik het ook hebben douche foams zijn heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is echt heerlijk om te gebruiken...hmmmmm

   Verwijderen
 8. Foams van Melkmeisje, dat wist ik nog helemaal niet! Bij ons stond vroeger ook een literverpakking in de badkamer, heerlijk badschuim :) fijne review.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat we allemaal zowat in de Tobbe werden gezet met Melkmeisje...die flessen waren echt groot en als kind haast niet te tillen...

   Verwijderen
 9. Ik heb hier weleens over gelezen , klinkt goed

  BeantwoordenVerwijderen
 10. klinkt lekker.. vraag me af of dit ook geschikt is voor een droge huid. Ik gebruik zelf vaak iets van douche olie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het even opgezocht op de website van Melkmeisje, het is uitermate geschikt voor mensen met een droge of gevoelige huid, zeggen ze!

   Verwijderen