zaterdag 16 augustus 2014

8 tips om het risico op rimpels of wallen te verminderen!....

Blauw? Groen? Bruin?...Beauty is natuurlijk een geweldig onderwerp om over te bloggen , maar elke keer vraag ik me weer af: Hoe zorg ik dat ik niet gek word van alle die prachtige producten. Knettergek word ik soms van al die keuzes die ik moet maken: Roze of rode lipstick? Wat mag de lipstick kosten? Waar ga ik hem kopen? Wil ik hem überhaupt wel echt kopen? ...Drama!

Kiezen, je ontkomt er meestal niet aan...En natuurlijk is kiezen welke kleur lipstick je aan gaat schaffen eigenlijk maar een luxe probleem. Bij andere onderwerpen kan het veel en veel moeilijker zijn...Je studie richting? Welke baan? Een huis huren of toch maar kopen?


De 8 tips die ik gebruikt heb om makkelijker te kiezen:

Bepaal echt zelf wat jij belangrijk vindt in je leven en maak de tijd om over  deze zaken na te denken. Eventueel schrijf je ze op een blaadje.

Laat je bij je keuzes leiden door deze doelen en laat je niet verleiden om voortdurend te willen voldoen aan de wensen van anderen....Punt . JIJ staat hierin even voorop!

Doe regelmatig iets wat je nog nooit hebt gedaan. Door de dingen compleet anders te doen of nieuwe dingen te doen versterk je je veerkracht en verbreed je je eigen visie. Ook word je hierdoor flexibeler en sta je steviger in je schoenen in een razendsnelle veranderende situatie.

Slaap er een nachtje over , de wereld ziet er s'morgens altijd anders uit dan s"nachts  Probeer niet ’s nachts een goede keuze te maken...Wie s'nacht te veel nadenkt krijgt wallen onder haar ogen en daar worden wij vrouwen niet vrolijk van.

Hak de knoop door, stop met twijfelen en alles tot in de eeuwigheid afwegen. Langer nadenken maakt een keuze  echt niet beter. Van lang nadenken krijg je ook rimpels in je voorhoofd.

Leer van je eerdere keuzes. Ook al liep het niet goed, je hebt dan in elk geval geleerd, hoe het niet moest....

Kijk niet teveel achterom. Stop met denken en wikken en wegen. Ga genieten.


Wees tevreden met wat je hebt...het is goed, Echt!Succes met het beslissen of je een roze of een rode lipstick wilt,
Denk er niet te diep over na of lig er niet van wakker...
Het lezen van dit artikel was, volgens mij, in elk geval, wel al best een aardige keuze!

Fijne dag,


22 opmerkingen:

 1. Ik zit het heerlijk serieus te lezen en dan zie ik staan (rode of roze lipstick) je had Sterre moeten zien kijken toen ik begon te lachen :-) Wel handige tips ;-) xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, de tips zijn natuurlijk best wel wel heel serieus bedoeld...Maar sommige dames maken soms echt een probleem over het maken van keuzes, tussen 2 tinten...

   Verwijderen
 2. Handige tips verstopt achter diepzinnige titel ;) keuzestress... toch echt een luxeprobleem natuurlijk. Maar de keuze tussen roze of rode lipstick? Welnee, gewoon beide mee nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :- O....De titel was een echte hersenkraker, heb daar de hele dag over moeten nadenken :-)...Ik kon niet kiezen, maar toen las ik mijn tips nog eens en dacht ik: rimpels en wallen zat...ik beslis gewoon....hihi

   Verwijderen
 3. Mooi artikel, en de titel ook! Ik dacht nu komt het: tips voor tegen wallen met theezakjes etc. ;) Maar ik vind deze tips nog veel fijner :) Ik ben echt een nadenker, tot in ergernis. Niet met lippensticks kiezen maar met echte levensdingen, en dat maakt mij soms gek. Ik ga hier even een printscreen van maken in mijn telefoon, en dan kan ik er altijd op terug kijken :) Dankjewel voor dit mooie artikel....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha nee, madelaine als de theezakjes er aan te pas komen, ben je al te laat....Ik ben ook wel een echte nadenkster hoor, maar sinds ik dat was minder ben gaan doen en meer naar mijn gevoel ben ga leven, werd het wel ietsjes makkelijker.....

   Verwijderen
 4. Handige tips :)
  Ik zal altijd een twijfelaar zijn in alles dus me horoscoop klopt wel een Weegschaal :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. geen idee of dat met je horoscoop te maken heeft, het zou erg goed kunnen...xx

   Verwijderen
 5. Leuk om te lezen, met mijn werk gebruik ik ook een soort 8 stappenplan om beslissingen te laten maken door cliënten. Je kan hem voor elke beslissing gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. sosm helpt het echt om dingen eens op papier te zien staan, zeker bij het nemen van beslissingen....daar zijn 8 stappen plannen mooie handvaten voor

   Verwijderen
 6. Ik had iets heel anders verwacht in deze blogpost haha! Leuk om te lezen. Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. niets is altijd wat het lijkt. shannon....groetjes terug!

   Verwijderen
 7. Wat een fijn artikel Petra! Volg je hart en een beetje je verstand, ik ga veelal mijn onderbuik gevoel achterna, dat werkt voor mij het beste :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hart volgen is iets dat heb ik echt wel moeten leren, Wij mensen zijn vaak gewoon om in cirkels te blijven denken en dat leid vaak nergens toe,,,en zelf zou ik zeggen , als je iets moet beslissen luister vooral naar je intuietie, die bedot je echt niet!

   Verwijderen
 8. Wat een heerlijk artikel Petra :) komt goed van pas soms ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, ja innnerlijke rust is heel belangrijk in het leven....want echt je krijgt rimpels en wallen van niet kunnen beslissen....

   Verwijderen
 9. Wat een fijn artikel! Innerlijke rust is inderdaad erg belangrijk, dat kan zoveel voor je doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Innerlijke rust straal je echt uit en daarom is het heel erg belangrijk voor ieder mens om het te ervaren, jammer genoeg weten wij mensen vaak niet zo best hoe dit te bereiken en alle beetjes helpen daarbij...leuk dat je reageerde op mijn artikel...

   Verwijderen
 10. Het zijn zulke logische tips, maar je moet er echt aan herinnerd worden. Anders doe je het volgens mij gewoon niet altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel erg leuk artikel! Je schrijft erg veel waarheden neer, en dat is erg goed om eens te lezen :)!

  BeantwoordenVerwijderen