maandag 15 september 2014

Mijn favorieten van: Cattier Paris...


 

Cattier Paris 

Net al ieder ander heb ik natuurlijk ook een aantal persoonlijke favorieten op het gebied van gezichtsverzorging. Een van de merken waar ik ontzettend over te spreken ben is Cattier Paris. Een Frans biologisch cosmetica merk wat sinds 2012 zijn plaatsje aan het veroveren is op de Nederlandse markt en zijn plekje op mijn  plankjes en huid dik verdiend heeft. De basis van het merendeel van de Cattier Paris producten is zorgvuldig geselecteerde klei. De klei bevat diverse mineralen die door de huid worden opgenomen...




Graag wil ik een aantal van mijn favoriete producten aan jullie voorstellen. Omdat een juiste reiniging van de huid erg belangrijk is, gebruik ik regelmatig... Reinigende mousse voor mijn gezicht.
De verpakkingen van Cattier Paris zijn erg onopvallend. Eigenlijk een beetje simpel, maar zelf vind ik dat ook wel iets hebben...Een witte fles met een paars logo en paarse letters. Hij heeft een pompje om te doseren en zelf vind ik dat altijd erg prettig.


Het pompje heeft een niet al te kleine opening en is stevig om te hanteren...De fles ligt prima in de hand en is erg makkelijk hanteerbaar...de inhoud is 150 ml. Dat is een lekkere fles, die echt niet te groot of te klein is...



Op de achterzijde een duidelijk productomschrijving, een lijstje met ingredienten en een goed gebruiksadvies..Het is de bedoeling dat je de fles rechtop houd om de mousse eruit te krijgen. Je brengt het aan op een vochtige gezicht en spoelt het weer af,..simpel, kan niet mislukken!


De textuur van het schuim is heerlijk luchtig en dat voelt best erg prettig aan op de gezichtshuid. Persoonlijk vind ik de mousse niet lekker ruiken, hij ruikt duidelijk naar de biologische ingrediënten, die Cattier Paris geselecteerd heeft..Het schuim reinigt de huid prima en maakt dat het schoon en zacht aanvoelt.


De vochtinbrengende dagcreme heeft dezelfde simpele verpakking als de reinigende mousse. Simpel, wit met paars. Deze flacon word geleverd in een doosje. Op de zijkant van dit doosje staat duidelijk, een gebruiksadvies, ook staat er beschreven wat de werking van het product is...en natuurlijk niet te vergeten een lijstje met ingredieenten.


 De flacon heeft een inhoud van 50 ml, heeft ook een pompje, alleen is dit een heel ander soort pompje dan bij de reinigende mousse.


De creme zelf is vrij dun, hierdoor smeert hij makkelijk uit over de gezichtshuid. Hij is wel zuinig in gebruik en trekt snel in de huid. De creme voelt niet vet aan en ik kan er niet een duidelijke geur aan ontdekken.

Deze producten van Cattier Paris bevatten geen parabenen en zijn niet getest op dieren...vooral dit laatste vind ik prettig en kan ook voor andere personen erg belangrijk zijn bij aanschaf.
De producten bevatten een Ecocert keurmerk en bestaan voor minstens 95% uit ingredienten met natuurlijke oorsprong, die haast allemaal biologisch geteeld zijn.


De producten zijn niet goedkoop, de reinigende mousse kost € 10,09 en de vochtinbrengende dagcreme kost € 20.29... Ik vond ze het wel waard, tenslotte koop ik niet elke week nieuwe.

De producten zijn te koop bij verschillende natuurvoedingswinkels en de drogisterijen van Gezond& wel....zelf besteld ik ze hier online bij >>> Cattier Paris

Heb jij de producten van Cattier Paris wel eens gebruikt?

32 opmerkingen:

  1. Het klinken als fijne producten! Met gezichtsverzorging heb ik nu eindelijk de perfecte combi voor mezelf gevonden dus zal deze niet snel gaan proberen ben ik bang! Maar ik heb laatst wel van een vriendinnetje van mij (stewardess) een heerlijke bodylotion van dit merk gekregen en had daarvoor nog nooit van dit merk gehoord! De bodylotion is zoals ik al zei heerlijk! ;-) Xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De bodylotions zijn inderdaad heerlijk, maar ze hebben echt nog veel meer fijne producten....

      Verwijderen
  2. Dit lijken mij heerlijke producten ik heb ze nog nieuw in de kast staan, maar als ik dit lees word ik erg nieuwsgierig naar x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind ze echt heel fijn, ik gebruik deze reingende mousse elke dag, 1 keertje savonds en dat'is zo lekker....een aanrader!

      Verwijderen
  3. Ik vind de producten van Cattier-Paris echt heerlijk, vooral de reinigende mousse maakt mijn gezicht heerlijk zacht :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dat doet hij zeker, hij verzacht je huid echt prima....

      Verwijderen
  4. Oh wat klinkt het goed! Erg benieuwd, ik zoek eens wat meer op over het merk, goeie review, Petra!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Cattier paris , is echt heel erg fijn en inderdaad het zou wel passen bij wat jij belangrijk vind op het gebied van cosmetica enz.

      Verwijderen
  5. Ziet er heel goed uit! Alleen jammer die prijsjes! Ik maak eerst mijn producten op en misschien daarna schaf ik deze aan. Ze trekken wel mijn interesse! Liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De prijs is inderdaad wel iets wat een reden kan zijn om deze aanschaf goed te overwegen...Ik denk daar ook altijd goed over na....

      Verwijderen
  6. Ooo dat ziet er goed uit! Ik kende het merk nog niet, maar het heeft nu wel mijn interesse te pakken! :D ♥

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk, dat je het nog niet kon....het is een erg interessant merk....het bestaat al langer maar is nog niet zo heel lang op de nederlandse en belgische markt verkrijgbaar

      Verwijderen
  7. Oehhhhh ziet er heerlijk uit. Ik had nog nooit van dit merk gehoord!! Je hebt een fijne review geschreven. :) Lijkt me ook wel fijn om een keer te proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan het echt aanraden, soms is het gewoon zoeken en proberen...er zijn zoveel fijen producten op de markt tegenwoordig...

      Verwijderen
  8. Dat ziet er goed uit, ik ken dit merk nog helemaal niet. Ik ben het meest benieuwd naar de reinigde mousse

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van dit merk gehoord.
    Lijkt me een erg fijn product!

    Liefs,
    Eva ♥

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het is erg prettig en uitgebreid, ze hebben zo veel verschillende producten...

      Verwijderen
  10. Het micellaire water uit deze lijn is ook echt super fijn. Ik ben nu over op die van Garnier omdat die een stuk voordeliger is maar ik heb van Cattier ook 2 flessen opgemaakt goed spul.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het micellaire water heb ik helaas nog niet geprobeerd, maar staat wel hoog op mijn lijstje...

      Verwijderen
  11. Zowel de verpakking als het product ziet er heel fris en schoon uit. Ben er eigenlijk wel benieuwd naar, maar tegelijk ook erg verknocht aan mijn huidige verzorgingslijn (al een jaar of tien eigenlijk... te lang?)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Te lang? ...nou dat weet ik niet, schijnbaar ben je er dan toch wel erg tevreden over...Cattier paris is een fijn merk maar wel eventjes wennen vond ik , geen bling bling verpakkingen, geen geparfumeerde producten.......Zelf ben ik nog van alles en nog wat aan het uitproberen en gebruik ook nog allerlei anderen...beetje laat, maar ik had vroeger nooit geen tijd om zulk soort dingen,uit te proberen ....vlug, vlug, snel, haast, druk, snel,vlug....je kent het denk ik vast wel.... ;-)

      Verwijderen
  12. Ik ken het merk niet. Maar zo leer je een andere merk ook eens kennen. Ikzelf hou het voorlopig bij Phyto 5 of Payot.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad zo leer je andere merken kennen, zo ben ik er ook via een ander blogster bij terecht gekomen....

      Verwijderen
  13. Ik kende het niet, maar het klinkt erg goed!
    Deze zal ik zeker onthouden!
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik had al heel wat over Cattier-Paris gehoord maar heb ze jammer genoeg nog niet zelf getest :)! Uit je review lijken ze alvast heel fijn, op de geur soms na misschien :)! Top dat ze ook niet op dieren testen! Leuk om te lezen Petra!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De geur is gewoon erg natuurlijk, je kan de natuurlijke ingredienten echt ruiken...niet mis mee, het overheerst niet...Ik ben erg tevreden ermee.....en kan het aanraden om bv eens een reissetje aan te schaffen om te testen....

      Verwijderen
  15. Ik heb onlangs ook kennis gemaakt met dit merk, ben er echt weg van!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben vorig jaar met dit merk in aanraking gekomen en vind ze heerlijk...sindsdien schaf ik wel eens iets aan....ik ben erg tevreden...

      Verwijderen